До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Символізм знаменитого фото принцеси Діани на дайвінг-дошці

У жовтні Netflix оголосив про вихід першої половини шостого сезону серіалу "Корона", поділившись одним зображенням: Елізабет Дебікі сидить на дайвінг-дошці в бірюзовому купальнику, спиною до камери, й дивиться в море. Це зображення резонувало з багатьма.

Реклама

Існують десятки тисяч фотографій принцеси Діани. Кілька з них, зокрема перед Тадж-Махалом і в "мстивій сукні", вважаються знаковими. Однак, можливо, є лише одне фото з усіх, яке спонукає до особливих переживань.

24 серпня 1997 року, за тиждень до її трагічної смерті в Парижі, папараці сфотографували принцесу Діану, що сиділа на дайвінг-дошці на приватній яхті Мохамеда аль-Файєда "Джонікал" біля узбережжя Портофіно. Те, що мало бути приватним відпочинком, швидко перетворилося на медіацирк, після того як британські таблоїди опублікували фотографії її поцілунку з сином аль-Фаєда, Доді на борту. Ціна на ці фотографії тоді сягнула 500 000 фунтів стерлінгів. Навіть далеко від берега її могли відстежити об'єктиви камери — вона ніколи не могла побути наодинці.

Відтоді як принцеса Діана приїхала до Парижа, всі намагалися зробити її фотографію — полювання на неї перетворилося на безумство. 31 серпня, коли її переслідували папараці на мотоциклах, автомобіль Діани, яким керував водій у нетверезому стані, розбився в тунелі. За свідченнями очевидців, папараці продовжував фотографувати її й після самої аварії.

Через десятиліття після смерті Діани, її фото дайвінг-дошці все ще свіжо згадується в суспільній свідомості: символ гламуру й ізоляції. Це зображення було використане для плаката 2013 року біографічної стрічки про Діану, в якій знялася Наомі Уоттс, Також воно надихнуло SZA на обкладинку її альбому SOS. Тепер Пітер Морган та "Корона" використовують емоційну силу цього фото, аби розповісти трагічну історію останніх тижнів життя Діани.

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.