До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Висока майстерність: нова колекція Giambattista Valli Couture осінь-зима 2023/2024

Джамбаттіста Валлі вважає, що сьогодні конфіденційність є найвищим привілеєм. Щоб підкреслити концепцію, він влаштував своє кутюрне шоу у власній новій штаб-квартирі, затишній кімнаті з кремовими килимами, ароматизованими пелюстками троянд, розкиданими навколо, з позолоченими стільцями, що стояли вздовж стін, як у старомодному шикарному швейному салоні. "Я не люблю слово "розкіш", — сказав він за лаштунками. — Я віддаю перевагу досконалості".

Реклама

Валлі не є редукціоністом, але його колекція повертається до пуристичної ідеї високої моди. На своєму мудборді він розмістив вінтажні чорно-білі архівні фотографії ательє 1950-х років поряд з останніми знімками, зробленими в майстерні його справжнього Дому моди. Не можна було відрізнити одне від іншого. "Це тому, що ідея високої моди вітає в часі, вона насправді не належить до конкретній епохи, — сказав він. — Я вважаю, що модерн має коріння в класицизмі".

Він знову повернувся до суті savoir faire, оволодіння тонкощами техніки для досягнення нових невагомих об’ємів або конструкцій, що розсувають межі: "Йдеться про майстерність, яка необхідна для створення виняткового одягу", — сказав він. Кожна сукня була задумана як "особистість" сама по собі. Силуети були чіткими, але ніколи не суперечили один одному, виражаючи характер і унікальність, — плавні колони, хвилясті кекси, майстерні драпірування, структуровані криноліни. Зменшення палітри до точної колірної схеми — глибокий чорний, абсолютно білий, пастельний рожевий Bois de Rose та кілька відкаліброваних спалахів абсенту та срібла — надало ще більшої ясності його посланню, а дотримання акуратного стилю додало нотки лаконічності.

Утім, у чуттєвому підході Валлі до кутюру завжди є певна італійська пристрасть, відфільтрована паризькою кокетливою безтурботністю. Яскравим прикладом став початковий образ Елли Річардс: чорна сукня-бюстьє з асиметричним криноліном та хвилеподібними воланами з білої органзи. Відкриваючи оголені ноги та додаючи плоскі оксамитові балетки, він помітно активував смартфони молодих "лебедів" Валлі в першому ряду шоу. У фіналі ми бачили об’ємну блідо-рожеву сукню-меренгу з розеток із плісованого тюлю, прикрашену лелітками бюстьє у формі серця — цей образ став квінтесенцією колекції Valli: легковажний, веселий, із ноткою зухвалого настрою je ne sais quoi.

Всю колекцію Giambattista Valli Couture осінь-зима 2023/2024 дивіться за цим посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.