До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

GUDU створили костюми для балету "Кармен-сюїта"

Український бренд GUDU й далі співпрацює з відомим балетним дуетом Національної опери України Катериною Кухар і Олександром Стояновим. Вже вдруге дизайнер марки створює для пари сценічні образи — тепер для балетної вистави "Кармен-сюїта", у якій артисти виконують головні партії. Уперше творчий тандем працював разом 2017 року над костюмами до "Лускунчика".

"Під час роботи над цими костюмами я, природно, відштовхувався від змісту балету. Іспанська тематика потужна сама по собі й має чіткі асоціації, з якими мені й потрібно було працювати, — розповідає Лаша Мдінарадзе. — Тут і характерні для фламенко лінії, і канонічне поєднання червоного й чорного. Але водночас щосекунди я мав пам’ятати про те, що в цих образах люди танцюватимуть, а отже ніщо не може обмежувати їхніх рухів. Балетні костюми мають бути максимально гладкими, щоб під час підтримок у танці ніщо не заважало партнерові, особливо в зоні талії, тому весь декор здебільшого розміщують безпосередньо на пачці й у зоні декольте".

Реклама

Також дизайнерові вдалося додати до цих образів упізнаваних ознак стилістики GUDU — плісировку, характерну майже для кожної колекції марки, і хвилясті лінії, що стали ключовими для сезону весна-літо 2021. "В образі для Каті мені хотілося попрацювати із силуетом, адже Кармен була тютюнницею і її гардероб мав бути простим. Тому цікава лінія декольте, підкреслена талія й виділені стегна, як в іспанських жінок, стали основою образу".

Кілька незвичних рішень запропонував дизайнер і для Олександра Стоянова. Замість класичного болеро виконавець ролі Ескамільйо виступав у вільній сорочці, а головним елементом його образу став переосмислений корсет.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.