До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних винаходів Симона Порта Жакмюса

Французький дизайнер Симон Порт Жакмюс – чоловік, який вдихнув нове життя в широкополі капелюхи, створив найменшу у світі сумочку, прищепив людям любов до геометрії та змусив дівчат знову полюбити міні. 16 січня дизайнерові виповнюється 34 роки, а vogue.ua розповідає про головні його винаходи, які вже увійшли в історію моди.

Симон Порт Жакмюс (фото: @jacquemus)

Сумка Le Chiquito

Мінісумка LeChiquito за час свого існування здобула фан-клуб розміром, як у Джастіна Бібера. Здається, що мине ще трохи часу — і вона стане такою ж культовою, як модель HermèsBirkin. Саме цей аксесуар прославив свого винахідника та його однойменний бренд. Тільки 2019 року інтерес до Jacquemus зріс на 131%, і все завдяки LeChiquito. За даними індексу Lyst, за останні три місяці минулого року її "гуглили" близько 12 500 разів на місяць.

Реклама
Фото: @jacquemus

Капелюх Lechapeau Bomba

Солом'яний капелюх LeсhapeauBomba дизайнер вперше представив на шоу Jacquemus сезону весна-літо 2018, але знаменитим його зробила данська модель Емма Лет, яка вдягнула капелюх на власне весілля як доповнення до мереживної напівпрозорої сукні. Такий вибір дівчини — вельми логічний, адже цим головним убором розміром з парасольку можна легко прикрити тіло, якщо буде потреба, до того ж, вигляд у нього цікавіший за будь-яку фату. Надалі LeсhapeauBomba став найпопулярнішим аксесуаром року і дотепер не втрачає актуальності.

Фото: @jacquemus

Геометричні сандалі

Хоча одяг Симона Порта дуже привабливий, його бренд процвітає саме в секторі аксесуарів. Разом з капелюхами і сумками, шанувальниці бренду та модниці з усіх усюд обожнюють його взуття. Експерименти з формами виражені в одних з його найперших геометричних сандалій LesRondCarré, на ремінцях яких розташувалися коло і квадрат. Також взуття французького лейблу стало легко впізнаваним завдяки незвичним підборам, які можуть поєднувати в собі фігури різних форм, розмірів і кольорів.

VogueUA, червень 2018

Солом'яна сумка

Ще одна сумка-хіт Жакмюса. Народжений у Провансі, дизайнер завжди орієнтується на створення легких, навіть літніх речей. Саме з цим сезоном раніше асоціювалася солом'яна сумка, поки Симон Порт не подав її в межах свого шоу. Відтоді її можна побачити в руках streetstyle-зірок і модниць у всьому світі в будь-яку пору року.

Фото: @jacquemus

Мінісукня

Звісно, мінісукню придумали задовго до Жакмюса. Але саме французькому дизайнерові вдалося повернути їй колишню славу і любов. Провокаційно короткі, на межі пристойності і з максимально оголеними всіма частинами тіла, а ще неймовірно легкі – сукні Jacquemus припали до душі навіть тим, хто переконано носив строгі костюми. Після такого успіху індустрія не змогла чинити опір очевидним речам, і зараз міні – один з найгарячіших трендів ось уже кілька сезонів поспіль.

Фото: @jacquemus

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.