До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші кросівки adidas: вибір знаменитостей

Хто б там не втомився від кросівок adidas Samba, — заперечувати їхню неймовірну популярність немає сенсу. Ця модель вже сім десятиліть залишається лідером продажів бренду, і навряд чи найближчим часом щось зміниться. Модель adidas Samba — це не просто кросівки, це справжня ікона стилю, яка протягом десятиліть залишається улюбленою серед мільйонів людей по всьому світу. Їхня історія тісно переплітається з історією спорту, моди та вуличної культури. І сьогодні, коли мода все більше цінує автентичність та ретростиль, adidas Samba знову здобуває прихильність нових поколінь.

Джіджі Гадід в кросівках adidas
Джіджі Гадід в кросівках adidas

Бренд adidas — справжній світовий гігант. За даними онлайн-платформи StockX, лише у 2023 році відбулося разюче зростання продажів adidas на 51% порівняно з попереднім роком. Зараз особливу популярність мають три моделі кросівок — Samba, Campus 00 та Handball Spezial. Їхньою спільною рисою є ретростиль. Окрім того, розумні партнерства з іншими брендами стали секретною зброєю adidas у боротьбі за лідерство. Колекції разом з Gucci, Khaite та Wales Bonner зіграли важливу роль у відродженні інтересу до старих моделей кросівок. Наприклад, кросівки Samba з колаборації adidas та Wales Bonner не втрачають популярності вже четвертий рік: їхня середня ціна на платформах перепродажу перевищує початкову вп'ятеро. Лімітований тираж та унікальний дизайн перетворили ці кросівки на справжній must-have для всіх, хто стежить за вуличною модою.

Кендалл Дженнер в кросівках adidas
Кендалл Дженнер в кросівках adidas

Однак, чи може модель adidas стати такою ж популярною, як і Samba? Статистика показує, що наразі лідером є Spezial. 30 відсотків усіх Spezial розпродуються повністю. А ще покупцям до вподоби яскраві кольори, як-от червоний, зелений та синій — їх беруть із полиць магазинів у 75% випадків. Також, за словами експертів, продажі тенісних кросівок зросли на 35% порівняно з минулим роком. А ще очікується, що фільм "Суперники" та загальний інтерес до тенісного стилю призведуть до нового сплеску популярності Stan Smith. Далі розповідаємо, які ще кросівки adidas можуть стати гітом продажів у 2024 році та пізніше.

adidas SL72

Останнім часом багато говорять про те, що архівна модель adidas SL72 може скласти конкуренцію культовим кросівкам Samba. Ці бігові кросівки, що вперше з'явилися в 1972 році до Олімпійських ігор, отримали нове життя завдяки увазі дизайнерів та маркетологів adidas. У 2024 році модель SL72 стала справжнім гітом серед модних інфлюенсерів. Варіант коричневого кольору, який взула Белла Гадід у лютому 2024 року, розпродався в США всього за два тижні після запуску. До речі, назва SL розшифровується як super light ("надлегкий"), що говорить про легку конструкцію взуття.

Белла Гадід в кросівках adidas SL72
Белла Гадід в кросівках adidas SL72

Ще одним цікавим фактом є те, що Вельс Боннер додала цю модель до своєї першої колекції для adidas у 2020 році. Колекція досліджувала, як британські ямайці носили спортивний одяг у 1970-х та 1980-х роках. Переосмислені SL72 від Боннер мали колірну палітру, натхнену стилем Боба Марлі, адже він любив саме ці кросівки у 1970-х.

adidas Samba

Вірите чи ні, але культові кросівки adidas Samba були створені з практичною метою. Їх розробив сам засновник бренду Аді Даслер, аби допомогти футболістам зберігати стійкість під час тренувань на замерзлих полях. Назва Samba з'явилася не випадково — адже саме в Бразилії, країні танцю самба, відбувся чемпіонат світу з футболу 1950 року.

Гейлі Бібер в кросівках adidas Samba
Гейлі Бібер в кросівках adidas Samba

З часом Samba вийшла за межі футбольного поля. У 1970-х роках ці кросівки стали символом фан-культури, а в 1990-ті брати Ґаллагер зробили їх частиною стилю брит-поп. Сьогодні ж Samba — це не просто спортивне взуття, а справжня fashion-ікона. Їх обирають такі відомі моделі та акторки, як Гейлі Бібер, Кендалл Дженнер, Дженніфер Лоуренс, Ріанна та Кая Гербер. Цікаво, що попри розмови про можливу втому від Samba, це взуття залишається бестселером. Згідно зі звітом Edited, попит на ці кросівки навіть зростає. Середній показник розпродажу в першому кварталі 2024 року становив +420% порівняно з першим кварталом 2013 року. Однак варто зазначити, що різке збільшення кольорів і кількості моделей Samba, ймовірно, впливає на швидкість розпродажу окремих моделей.

adidas Gazelle

Після феноменального успіху Stan Smith, у 2016 році аdidas вирішив повернути на полиці магазинів ще одну легенду — модель Gazelle. Ці мінімалістичні кросівки з лаконічною формою вперше побачили світ у 1966 році. Gazelle — це не просто взуття, а ціла епоха. Вони були свідками та учасниками розвитку різних молодіжних культур — гранжу, регі, гіп-гопу та брит-попу.

Джіджі Гадід в кросівках adidas Gazelle
Джіджі Гадід в кросівках adidas Gazelle

Цікаво, що Gazelle ідеально вписуються і в сучасні модні тенденції. Вони чудово пасують до образу в стилі 1990-х з лаконічним пошиттям та джинсами прямого крою. Саме тому під час перезапуску моделі adidas зробив ставку на ностальгію — використавши фото молодої Кейт Мосс 1993 року в бордових Gazelle. Сьогодні Gazelle — це універсальне взуття, яке пасуватиме як до повсякденного, так і до більш ошатного образу.

adidas Handball Spezial

Кайя Гербер в кросівках adidas Handball Spezial
Кайя Гербер в кросівках adidas Handball Spezial

Очікується, що модель аdidas Handball Spezial стане справжнім гітом 2024 року. Це вже підтверджують зірки — її обрали Белла Гадід та Дакота Джонсон. Handball Spezial вперше з'явилися у 1979 році як функціональне взуття для гандболістів. Вони мають пласку підошву та лаконічний силует, який нагадує класичні Gazelle. Зараз, згідно з Edited, лідерами продажів є яскраві кольори — синій, зелений та червоний. Однак не менш цікавими є варіанти в стилі 1970-х років від дизайнерів adidas — гірчично-жовтий, коричневий та темно-синій. Можливо, саме Handball Spezial стануть вашим улюбленим взуттям цього сезону?

adidas Country OG

Кросівки adidas Country OG
Кросівки adidas Country OG

Зверніть увагу на модель adidas Country OG — вона впевнено підкорює серця. Хоча зараз її не так часто побачиш на вулицях міста чи в образах зірок, будьте певні — незабаром усе зміниться. Чому така впевненість? По-перше, три металеві колірні варіанти Country OG, що вийшли наприкінці 2023 року, розлетілися як гарячі пиріжки. По-друге, бренд лише за останній місяць презентував чотири нові кольори цієї моделі. А ще, за даними Lyst, сріблясто-зелена пара Country OG стала єдиними кросівками, які потрапили до топу продажів за четвертий квартал 2023 року. Чим же так приваблюють ці кросівки? Дизайнери adidas черпали натхнення у бігових моделях 1970-х років. Завдяки цьому Country OG мають особливий ретрошарм та асоціюються зі стилем преппі (охайний повсякденний одяг з елементами класики).

adidas Campus 00

Кросівки adidas Campus 00
Кросівки adidas Campus 00

Модель adidas Campus 00s стрімко повертається в моду. Ці кросівки входять до трійки найпопулярнішого взуття на платформі StockX у 2024 році. Секрет успіху — в ностальгії. Соцмережу TikTok буквально заполонили Campus 00. Чому саме зараз? У 2022 році adidas вдало зіграла на хвилі моди Y2K, переосмисливши культову модель Campus 80, популярну серед скейтбордистів на початку 2000-х. Відмінна риса Campus 00 — об'ємний та широкий силует. Це робить їх яскравим та стильним акцентом та виокремлює на фоні інших трендових моделей, таких як Samba та Gazelle. Якщо ви шукаєте комфортне та ультрамодне взуття з цікавою історією, зверніть увагу саме не adidas Campus 00.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.