До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші кросівки Nike: вибір знаменитостей

Хто хоч трохи цікавиться модою та попкультурою, знає про неймовірну популярність кросівок Nike. Власне, слава бренду не дивує, адже його кросівки залишаються актуальними вже понад 50 років. Першу пару було випущено ще в 1972 році, а модель Air Jordan 1 досі має безліч шанувальників серед зірок, зокрема це Ріанна та Дженніфер Лопес.

Останнім часом спостерігається тренд на моду 1970-х років. Можливо, цього року adidas SL72 обженуть Samba і стануть культовим взуттям бренду. Але не варто забувати й про вічну класику — Nike Cortez. Ця модель, представлена на Олімпійських іграх у Мюнхені 1972 року, також переживає відродження. За даними Lyst, пошук цих кросівок за останні шість місяців зріс на 51%. Експерти називають секретом успіху простий дизайн та комфорт, які свого часу встановили новий стандарт для спортивного взуття. Хочете дізнатися більше про моделі Nike, які ви зустрічатимете всюди, зокрема на зірках, — читайте далі.

Nike Cortez

Дакота Джонсон
Дакота Джонсон

Першопочатково модель Cortez була розроблена як бігові кросівки й випускалася у білому, синьому та червоному кольорах. Саме ці червоно-білі Nike з’являються у відомій сцені фільму "Форрест Ґамп". І саме в цю модель була взута Вітні Г’юстон під час свого виступу на Суперкубку 1991 року. Актор Джеремі Аллен Вайт носить їх у серіалі "Ведмідь": він навіть зізнався британському GQ, що це його улюблені кросівки (саме в білому кольорі). Білий варіант завжди буде класикою, проте свіжі фотографії Дакоти Джонсон переконують звернути увагу на замшеву пару шоколадного кольору.

Nike Air Force 1

Амелія Грей Гемлін
Амелія Грей Гемлін

Легендарні кросівки Nike Air Force 1 з'явилися на світ у 1982 році. Розробляючи їх, дизайнери Nike орієнтувалися на трекінгові черевики. Завдяки цьому Air Force 1 мають більш жорстку фіксацію п'яти, що забезпечує додаткову підтримку під час гри в баскетбол. На офіційному сайті Nike цю модель називають "безумовно найпопулярнішою за всю історію бренду". Серед шанувальників цих кросівок чимало знаменитостей, наприклад, Вікторія Бекхем, яку часто можна побачити саме в білих Air Force 1.

Nike Air Max Plus

У 1998 році лінійка Air від Nike поповнилася моделлю Air Max Plus. Її розробив дизайнер Шон Макдавелл невдовзі після того, як влаштувався в компанію. Завданням Макдавелла було створити бігові кросівки із застосуванням технології Tuned Air. Хоча першопочатково ці кросівки призначалися для бігу, з часом вони стали популярним вибором для повсякденного використання.

Кендалл Дженнер
Кендалл Дженнер

На дизайн Air Max Plus вплинули враження Макдавелла від його поїздки до Флориди: пляжі з пальмами та неймовірне небо. Водночас він додав до моделі унікальних деталей. Наприклад, зверніть увагу на трохи видозмінений логотип Swoosh. Річ у тім, що на той момент дизайнеру ще не надали його офіційного шаблону. Серед шанувальників цієї моделі — відома модель Кендалл Дженнер.

Nike Air Jordan 1 Mid

Легендарні Air Jordan — це одні з найвідоміших і найуспішніших кросівок в історії. Вони були розроблені спеціально для баскетбольної зірки Майкла Джордана, з урахуванням його вимог до взуття для гри. Після виходу у квітні 1985 року завдяки вдалій рекламній кампанії, що використовувала шалений інтерес до постаті Джордана та НБА, продажі Air Jordan сягнули 100 мільйонів доларів за перший рік.

Дженніфер Лопес
Дженніфер Лопес

Кросівки Air Jordan стали не просто спортивним взуттям, а справжнім культурним явищем. Досі поява нових дизайнів та гучні колаборації з відомими особистостями роблять Air Jordan одними з найбажаніших пар в історії. Ці кросівки можна побачити на знаменитостях, як-от Ріанна, Джіджі Гадід, Бейонсе та багатьох інших. А Дженніфер Лопес взагалі рідко з'являється на репетиціях без своєї улюбленої пари Air Jordan.

Реклама

Nike Air Jordan 1 Low

Софі Тернер
Софі Тернер

Зручність та стиль — ось секрет популярності низьких Air Jordan 1 серед зірок. Наприклад, тільки за минулий рік акторку Софі Тернер 23 рази бачили у її світло-блакитних кросівках цієї моделі.

Nike Shox

Гейлі Бібер
Гейлі Бібер

Одна з головних тенденцій взуття 2024 року — гібридні кросівки. Nike пропонує свій оригінальний варіант — мюлі Shox. Модель Shox MR4, створена у липні 2022 року у співпраці з дизайнеркою Мартін Роуз, швидко стала гітом вуличного стилю. В парі оранжево-неоново-жовтих Shox була помічена модель Гейлі Бібер під час прогулянки Лондоном. Перша модель Shox з'явилася ще в 1984 році й стала класикою Nike. Тому не дивно, що саме її обрала Мартін Роуз для своєї колаборації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.