До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Маріупольський театр покаже в Ужгороді виставу про Василя Стуса

Ужгород став справжнім творчим прихистком для Донецького драматичного театру, що розміщувався в Маріуполі та будівлю якого було знищено внаслідок бомбардування 16 березня. Найбільший театр Донеччини відновив свою роботу на тимчасовому майданчику — в гостях у Закарпатського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв. 23 липня театр покаже прем’єру — виставу "Крик нації" за мотивами творів поета Василя Стуса.

"Крик нації…"

"Крик нації…" — саме так називається вистава, що присвячена українському поетові-шістдесятникові, мислителю, літературознавцю, правозахиснику Василеві Стусу, закатованому радянським режимом у таборі Пермського краю. Біографічні сторінки життя поета перегукуються з новітньою історією України. "Крик нації…" — вистава про життя Стуса, в якій кожен українець знайде аналогії із сьогоднішнім днем.

Реклама

Над першою виставою відновленого театру працює режисерка-постановниця, заслужена артистка України Людмила Колосович, художниця, заслужена діячка мистецтв України Емма Зайцева та режисерка з пластики Наталія Каспшишак-Сенів (США). У виставі візьме участь увесь колектив артистів, що переїхали до Ужгорода.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.