До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рух — життя: 4 поради, як тримати себе у формі в цьому сезоні

Одна прописна істина повчає: фізична активність корисна для здоров'я. Через пандемічну реальність нам довелося адаптувати спортивну рутину до пропонованих обставин. Влітку це було неважко: заняття спортом на свіжому повітрі — окремий вид задоволення. Але що робити зараз, коли кожен теплий день може стати останнім перед затяжною прохолодою і вогкістю? У vogue.ua є кілька практичних порад, як тримати себе у формі в цьому сезоні, дотримуючись дистанції.

Photo: Getty Images
Займатися з тренером

Персональні тренування — чудовий вихід, коли багато справ, а бажання бути здоровим і підтягнутим теж присутнє. Перевага індивідуальних занять з тренером у тому, що є можливість бути в центрі уваги упродовж всього тренування, отримати чітку вибудову правильного виконання вправ і скласти план тренувань на найближчий час, щоб займатися самостійно. Такий варіант добре поєднується з атмосферою карантину, адже дотримуючись дистанції, вдається проявляти відповідальність, а постійний зв'язок в FaceTime, скажімо, є хорошою мотивацією для руху до мети.

Реклама
Бігати на свіжому повітрі

Здається, цей варіант потребує більше мотивації і рівня самоорганізації, ніж попередній, хоча і у випадку з бігом можна вдатися до допомоги фахівця, урізноманітнюючи звичний біг підтюпцем різними кардіо вправами. Наближається середина осені, і біг чи не єдине звичне фізичне навантаження, яким можна займатися на вулиці практично в будь-який час року за будь-яких погодних умов. До цього пункту сміливо можна додати швидку ходьбу або тривалі прогулянки пішки, яких рідко буває забагато, а наш організм завжди за них вдячний (ну майже).

Знаходити час уранці

"Почніть з ранкової розминки, щоб сформувати звичку", — радять усім спортсменам-початківцям досвідчені велнес-ентузіасти. Можливо, справа тут зовсім не у звичці, а у відчуттях. Якщо приділяти кілька хвилин після пробудження невеликий розминці, то після нічного оніміння тіло буде почуватися більш живим, гнучким, сильним і дихаючим. Чи потрібно згадувати про те, що фізичні навантаження безпосередньо пов'язані з нашим настроєм і здатністю тверезо мислити? Коли м'язи знаходяться в тонусі, є можливість відчувати своє тіло тонше, ми стаємо здатними впливати на відчуття і знаходити баланс між зовнішнім і внутрішнім станами.

При цьому, для такої розминки навіть не потрібно вмикати YouTube чи спеціально йти до спортивного клубу. Елементарна зарядка для суглобів і невелика розтяжка (як на уроках фізкультури в школі), десятихвилинний комплекс сурья намаскар (вітання сонця в йозі) або кілька рухів головою вперед-назад і планка стануть гарним стартом для розвитку сили, гнучкості й витривалості цієї осені.

Довіритися онлайн-ресурсам

Те, чого не було у велнес-гуру ще якихось п'ять-десять років тому, тепер є у нас. Платні та безкоштовні, годинні і трихвилинні, інтенсивні і розслаблюючі, під настрій і згідно з особистими потребами. У додатку Nike Training Club є плани тренувань під будь-який запит і ступінь навантаження, на YouTube-каналі POPSUGAR Fitness сотні енергійних тренувань, Yoga With Adriene — улюблений канал фанатів йоги, де є і розбір асан, і повноцінні практики. Досить взяти смартфон і вибрати те, що подобається сьогодні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.