До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Поки всі вдома: затишні рецепти для теплої вечері

Новорічні канікули обіцяють довгоочікувані подарунки, прогулянки по ошатному місту, щасливі години в колі близьких і, звичайно, застілля. Неважливо, чи будете ви готувати для друзів, що неочікувано навідались, для того, кому збираєтеся знову зізнатися у коханні, чи для тих, заради кого дістали сімейний сервіз з далеких полиць. Ми підібрали рецепти, які, можливо, стануть початком традиції і приводом збиратися частіше у новому році.

Салат з індичкою і авокадо

Коли новорічні свята наближаються до завершення, і хочеться потішити себе чимось легким і простим у приготуванні, цей салат – те, що потрібно.

Реклама

Інгредієнти:

400 г відвареного філе індички

2 апельсини

2 авокадо

200 г відвареної зеленої стручкової квасолі

суміш салатів

Заправка:

2 ст.л. гірчиці із зернами

2 ст.л. коньяку

6 ст.л. оливкової олії холодного віджиму

½ ч.л. лимонного соку

Приготування:

Нарізати індичку на середні скибочки і покласти на дно блюда. Очищені від шкірки і білих плівок часточки апельсина викласти поверх нарізаного філе. З решти апельсина вичавити сік і вилити його на м'ясо. Потім додати нарізані скибочками авокадо і стручкову квасолю. Зверху викласти жменю готової салатної суміші. Змішати гірчицю, лимонний сік, коньяк і оливкову олію. Акуратно полити салат столовою ложкою заправки, не перемішувати. Іншу частину перелити в соусник і сервувати разом з салатом.

Свинина в хрусткому паніруванні з запашними травами

Є люди, для яких завжди знайдеться час для зустрічі і місце за столом. Навіть коли вони стоять під під'їздом з ще однією ялинкою і повідомили про свій візит п'ять хвилин тому. Хороший шматок свинячої вирізки – все, що потрібно, щоб приготувати для них цю нескладну, але смачну страву.

Інгредієнти:

500 грам свинячої вирізки

оливкова олія

сіль

гілочка свіжого розмарину

гілочка свіжого чебрецю

9 столових ложок панірувальних сухарів або хлібної крихти

Приготування:

Листочки розмарину і чебрецю подрібнити і додати до панірувальних сухарів. Туди ж додати трохи оливкової олії і солі.

Вирізку помити, змастити оливковою олією, викласти у змащену форму, присипати паніруванням з травами, вдавлюючи його в м'ясо. Залишити запікатися на 200 градусах в духовці 40 хвилин. Потім накрити фольгою і залишити в духовці ще на 30 хвилин. Замість свинини можна використовувати інше м'ясо, але час приготування може змінитися. Холодною вирізка теж хороша – з неї можна приготувати омлет або сендвічі.

Маковий рулет з волоськими горіхами

Якщо ви чекали цього вікенду, щоб усамітнитися на кухні, включити новий альбом Rhye і нарешті готувати без поспіху і з задоволенням, цей рецепт для вас. Час приготування макового рулету – близько трьох годин, але повинні ж бути дні не для суєти.

Інгредієнти:

Тісто:

700 г пшеничного борошна

80 г цукру

350 мл молока

15 г свіжих дріжджів

60 г вершкового масла

1 яйце

1 ст.л. рослинної олії

цукрова пудра для посипання

1 яєчний білок

Начинка:

цедра трьох лимонів

2 столові ложки меду

150 г волоських горіхів

100 г цукру

250 г маку

60 г вершкового масла

Приготування:

Змішати 50 г теплого молока, дріжджі, 1 яйце, 20 г цукру, 1 столову ложку борошна і залишити на 15 хвилин в теплому місці. Молоко, що залишилося, закип'ятити, додати 60 г масла, 60 г цукру, перемішати і остудити. З'єднати опару і тепле молоко з маслом і, поступово додаючи борошно, що залишилося, вимісити тісто. Накрити рушником і залишити в теплому місці на годину. Поки тісто відпочиває, приготувати начинку. Цедру змішати з подрібненими в блендері горіхами, медом, цукром, олією і маковою начинкою. Тим, хто не хоче використовувати готову макову начинку, можна приготувати мак так: залити водою і гріти на маленькому вогні, не дозволяючи масі підгоріти або закипіти. Потім злити воду, що залишилася, і подрібнити мак в блендері або ступці до консистенції пудри. Разкатати тісто на два прямокутники, рівномірно викласти начинку, згорнути рулети, змастити їх білком і запікати при 180 градусів 25 хвилин у змащеній маслом формі. Готові рулети посипати цукровою пудрою.

Глінтвейн з чорним чаєм і фруктами

Якими грізними б не були обіцянки синоптиків, чашка глінтвейну може поліпшити будь-яку погоду. Почастуйте змерзлих гостей улюбленим зимовим напоєм або вирушайте на прогулянку, завбачливо прихопивши з собою глінтвейн в термокружці.

Інгредієнти:

2 чайні ложки чаю (з гіркою)

2-3 шт. сушеного кардамону

2 палички кориці

тонка скибочка імбиру

20 г світлих родзинок

1 великий апельсин

750 мл червоного сухого вина

Приготування:

Чай залити 250 мл окропу, дати настоятися кілька хвилин, процідити і додати в гарячий напій спеції, родзинки, імбир і нарізаний кільцями апельсин з шкіркою. Змішати чай з вином і підігріти на повільному вогні, не доводити до кипіння. Найкраще підійдуть чорний або фруктовий чай. Можна замінити вино вишневим соком – вдасться безалкогольний глінтвейн для друзів за кермом. Або напій kids friendly.

Горіхове печиво

Іноді для святкової атмосфери не потрібно нічого крім аромату випічки в будинку. Цей рецепт дуже простий, але нехай це залишиться секретом. У складі немає муки, а отже, це печиво може стати улюбленими ласощами для тих, у кого непереносимість глютену.

Інгредієнти:

200 г очищених фісташок

200 г волоських горіхів

200 г мигдалю

200 г цукру

2 яйця

1 жовток

кориця

цукрова пудра

Приготування:

Подрібніть горіхи з цукром в блендері в розсипчасте борошно (краще використовувати пульсуючий режим). До горіхів додати яйця, жовток і трохи кориці за смаком, перемішати. Скачати з тіста невеликі кульки і обваляти в цукровій пудрі. Викласти печиво на деко з пергаментом і запікати при 160 градусах 20 хвилин, до появи невеликих тріщин. Готове печиво має бути трохи м'яким.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.