Поки всі вдома: затишні рецепти для теплої вечері
Новорічні канікули обіцяють довгоочікувані подарунки, прогулянки по ошатному місту, щасливі години в колі близьких і, звичайно, застілля. Неважливо, чи будете ви готувати для друзів, що неочікувано навідались, для того, кому збираєтеся знову зізнатися у коханні, чи для тих, заради кого дістали сімейний сервіз з далеких полиць. Ми підібрали рецепти, які, можливо, стануть початком традиції і приводом збиратися частіше у новому році.
Коли новорічні свята наближаються до завершення, і хочеться потішити себе чимось легким і простим у приготуванні, цей салат – те, що потрібно.
Інгредієнти:
400 г відвареного філе індички
2 апельсини
2 авокадо
200 г відвареної зеленої стручкової квасолі
суміш салатів
Заправка:
2 ст.л. гірчиці із зернами
2 ст.л. коньяку
6 ст.л. оливкової олії холодного віджиму
½ ч.л. лимонного соку
Приготування:
Нарізати індичку на середні скибочки і покласти на дно блюда. Очищені від шкірки і білих плівок часточки апельсина викласти поверх нарізаного філе. З решти апельсина вичавити сік і вилити його на м'ясо. Потім додати нарізані скибочками авокадо і стручкову квасолю. Зверху викласти жменю готової салатної суміші. Змішати гірчицю, лимонний сік, коньяк і оливкову олію. Акуратно полити салат столовою ложкою заправки, не перемішувати. Іншу частину перелити в соусник і сервувати разом з салатом.
Є люди, для яких завжди знайдеться час для зустрічі і місце за столом. Навіть коли вони стоять під під'їздом з ще однією ялинкою і повідомили про свій візит п'ять хвилин тому. Хороший шматок свинячої вирізки – все, що потрібно, щоб приготувати для них цю нескладну, але смачну страву.
Інгредієнти:
500 грам свинячої вирізки
оливкова олія
сіль
гілочка свіжого розмарину
гілочка свіжого чебрецю
9 столових ложок панірувальних сухарів або хлібної крихти
Приготування:
Листочки розмарину і чебрецю подрібнити і додати до панірувальних сухарів. Туди ж додати трохи оливкової олії і солі.
Вирізку помити, змастити оливковою олією, викласти у змащену форму, присипати паніруванням з травами, вдавлюючи його в м'ясо. Залишити запікатися на 200 градусах в духовці 40 хвилин. Потім накрити фольгою і залишити в духовці ще на 30 хвилин. Замість свинини можна використовувати інше м'ясо, але час приготування може змінитися. Холодною вирізка теж хороша – з неї можна приготувати омлет або сендвічі.
Якщо ви чекали цього вікенду, щоб усамітнитися на кухні, включити новий альбом Rhye і нарешті готувати без поспіху і з задоволенням, цей рецепт для вас. Час приготування макового рулету – близько трьох годин, але повинні ж бути дні не для суєти.
Інгредієнти:
Тісто:
700 г пшеничного борошна
80 г цукру
350 мл молока
15 г свіжих дріжджів
60 г вершкового масла
1 яйце
1 ст.л. рослинної олії
цукрова пудра для посипання
1 яєчний білок
Начинка:
цедра трьох лимонів
2 столові ложки меду
150 г волоських горіхів
100 г цукру
250 г маку
60 г вершкового масла
Приготування:
Змішати 50 г теплого молока, дріжджі, 1 яйце, 20 г цукру, 1 столову ложку борошна і залишити на 15 хвилин в теплому місці. Молоко, що залишилося, закип'ятити, додати 60 г масла, 60 г цукру, перемішати і остудити. З'єднати опару і тепле молоко з маслом і, поступово додаючи борошно, що залишилося, вимісити тісто. Накрити рушником і залишити в теплому місці на годину. Поки тісто відпочиває, приготувати начинку. Цедру змішати з подрібненими в блендері горіхами, медом, цукром, олією і маковою начинкою. Тим, хто не хоче використовувати готову макову начинку, можна приготувати мак так: залити водою і гріти на маленькому вогні, не дозволяючи масі підгоріти або закипіти. Потім злити воду, що залишилася, і подрібнити мак в блендері або ступці до консистенції пудри. Разкатати тісто на два прямокутники, рівномірно викласти начинку, згорнути рулети, змастити їх білком і запікати при 180 градусів 25 хвилин у змащеній маслом формі. Готові рулети посипати цукровою пудрою.
Якими грізними б не були обіцянки синоптиків, чашка глінтвейну може поліпшити будь-яку погоду. Почастуйте змерзлих гостей улюбленим зимовим напоєм або вирушайте на прогулянку, завбачливо прихопивши з собою глінтвейн в термокружці.
Інгредієнти:
2 чайні ложки чаю (з гіркою)
2-3 шт. сушеного кардамону
2 палички кориці
тонка скибочка імбиру
20 г світлих родзинок
1 великий апельсин
750 мл червоного сухого вина
Приготування:
Чай залити 250 мл окропу, дати настоятися кілька хвилин, процідити і додати в гарячий напій спеції, родзинки, імбир і нарізаний кільцями апельсин з шкіркою. Змішати чай з вином і підігріти на повільному вогні, не доводити до кипіння. Найкраще підійдуть чорний або фруктовий чай. Можна замінити вино вишневим соком – вдасться безалкогольний глінтвейн для друзів за кермом. Або напій kids friendly.
Іноді для святкової атмосфери не потрібно нічого крім аромату випічки в будинку. Цей рецепт дуже простий, але нехай це залишиться секретом. У складі немає муки, а отже, це печиво може стати улюбленими ласощами для тих, у кого непереносимість глютену.
Інгредієнти:
200 г очищених фісташок
200 г волоських горіхів
200 г мигдалю
200 г цукру
2 яйця
1 жовток
кориця
цукрова пудра
Приготування:
Подрібніть горіхи з цукром в блендері в розсипчасте борошно (краще використовувати пульсуючий режим). До горіхів додати яйця, жовток і трохи кориці за смаком, перемішати. Скачати з тіста невеликі кульки і обваляти в цукровій пудрі. Викласти печиво на деко з пергаментом і запікати при 160 градусах 20 хвилин, до появи невеликих тріщин. Готове печиво має бути трохи м'яким.