Мій ранок: улюблені сніданки Світлани Бевзи
Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Продовжує мініпроєкт дизайнерка Світлана Бевза.
"Майже всі інгредієнти — з мого саду, я вирощую їх сама. Віддаю перевагу сезонним продуктам, тому вибрала три корисні, швидкі й дуже прості рецепти. Ключовий момент: у всіх рецептах — багато зелені", — розповідає Світлана.
Це рецепт моєї мами, яка завжди говорить: "Зелень — це зуби, нігті, волосся".
Інгредієнти
4 тости із житнього хліба
Кріп — 0,5 пучка
Жирний сир — 100 г
Сванська сіль, чорний перець, кінза на смак
Час приготування 5 хвилин
Приготування
Дрібно нарізати кріп і кінзу, ретельно перемішати із сиром, посолити й поперчити на смак. Подавати з хрусткими теплими грінками.
Інгредієнти
Зелена цибуля
Редиска — 6 середніх шт.
Перепелині яйця — 8 шт.
Кріп — 0,5 пучка
Масло вершкове — 40 г
Сіль на смак
Час приготування 7 хв
Приготування
Шматок масла попередньо покласти в морозилку на 20 хвилин, відварити перепелині яйця круто. Нарізати прозорими кільцями редиску, дрібно нарізати цибулю й кріп (кріп у цей салат я подрібнюю руками), масло порізати дрібними кубиками. Посолити на смак. Таємниця масла в тому, що воно пом’якшує терпкість і гостроту редиски, і ще це дуже смачно.
Інгредієнти (на дві порції)
Яйця курячі — 6 шт.
Помідор (великий) — 1 шт.
Коктейльні помідори — 3 шт.
Сир грюєр — 40—50 г
Зелень: кріп, петрушка, кінза
Оливкова олія
Сванська сіль
Великий помідор нарізати великими кубиками. У глибокій сковорідці на середньому вогні посмажити його на оливковій олії до м’якості. В окремій ємності перемішати виделкою яйця (не перетворюючи на однорідну масу), посолити. Я використовую сванську сіль — це моя улюблена приправа за поєднанням інгредієнтів і ароматом. Підготувати зелень.
Коли помідор пустить сік, влити в сковорідку яйця й опустити туди коктейльні помідори, нарізані тонкими кільцями. Так у помідорів вийде різна щільність. Потім посипати зеленню й тертим сиром. Я використовую грюєр, оскільки він дуже багатий на кальцій, але має менш інтенсивний смак, ніж пармезан.
Готувати фритату треба на середньому вогні без кришки 5 хвилин, а потім накрити кришкою й довести до готовності під кришкою (ще 5 хв).