Куди піти на бранч в Києві
Суботні чи недільні бранчі – відмінна можливість провести вихідний день у колі коханих людей і приємній атмосфері, а не змарнувати його на кухні. Їжу і напої – від вина і устриць до інших делікатесів – під час бранчів можна брати без обмежень, заплативши невелику фіксовану суму. Одним з піонерів розвитку бранч-культури в Україні є Сім'я ресторанів Діми Борисова. Vogue.ua подивився, що пропонують у його закладах.
Chicken Kyiv – це альтернативна історія міста. Тут лакові поверхні, каштани на стінах, глибокі зелені кольори і люстри, як на метро "Олімпійська". А ще страви, які подавалися в культових ресторанах Києва – від котлети по-київськи до олів'є з раковими шийками.
У вихідні тут подають великі київські сніданки. Йдеться про сніданок-буфет, коли за фіксовану плату ви отримуєте необмежену кількість їжі і напоїв: ігристе і тихе вино, устриці, млинці з червоною ікрою, лосось гравлакс, профітролі з паштетами, м'ясні спеціалітети, сири, яйця пашот, скрембл, пиріг зі шпинатом і рибою, млинчики з м'яким сиром, сметаною і вишнею, гранола і мюслі з йогуртом, сирники і, звичайно, свіжу випічку: бріоші, булочки, кекси, мафіни, пиріжки, гріссіні.
Время: 9.00 – 13.00, каждую субботу и воскресенье
Цена: 198 гривен
Бронирование: +38 (050) 405 4055
"Барсук" – космополітичний гастробар. Саме тут близько двох років тому була відновлена добра київська традиція снідати з ігристим вином. Ресторан продовжує підтримувати традицію і зараз.
Щосуботи та щонеділі тут без обмежень подають омлети і скрембл з різними добавками, яйця Бенедикт з підсмаженим беконом чи копченою скумбрією, шакшуку, вівсяну кашу з яблуками і корицею, сирники з сиру, салати, паштети, млинці з м'ясом і сиром, фаршировані яйця, сири, десерти і, зрозуміло, – напої, чай, кава, фреші, вина.
Час: 9.00 – 13.00, щосуботи та щонеділі
Ціна: 249 гривень
Бронювання: +38 (050) 386 3629
"Канапка бар" – це мініатюрний гастробар на Андріївському узвозі. Тут все створено для гедонізму. В першу чергу – сніданки-буфет.
Сніданки незмінно включають в себе ігристе і тихе вино, свіжу випічку (бріоші, круасани, багети), масло, йогурти і сири власного виробництва та сиров'ялені ковбаси, яйця пашот з соусом голландез, паштет з печінки цесарки і фазана з морквяним мусом, фаршировані яйця, форшмак з яблучним желе, паштет з гороху з ферментованою капустою, гранолу, сирники з шоколадом, джеми і мед. Крім того, за невелику доплату можна отримати ще і півдюжини устриць.
Час: 10.00 – 14.00, щосуботи і щонеділі
Ціна: 249 гривень / 398 гривень (з устрицями)
Бронювання: +38 (097) 448 1433
Бессарабська кухня – це безліч делікатесної риби і морепродуктів, баранина, овочі і трави. Бодега "Бессарабія" використовує все це розмаїття і застосовує до них сучасні кулінарні техніки.
Бранчі в "Бессарабії" пропонують без обмежень устриці, чорноморські мідії, раки, смажену ставридку, мітітей, хумус, мазанки, паштети, мамалигу зі шкварками, гарячі вертути, плацинди, круасани, шакшуку, яйця-пашот, сирники, бессарабські сири, фермерський йогурт, вина і домашні компоти.
Час: 9.00 – 13.00, щосуботи і щонеділі
Ціна: 298 гривень
Бронювання: +38 (098) 356 8686
Говорячи про гостинність, важко не згадати про одеські застілля. Ресторан "Любчик" на Воздвиженці запрошує саме на такий бранч в одеському стилі. Кожні вихідні тут з'являються устриці, розвали смаженої риби, раки і мідії, кілька видів ікри, всілякі соління, слабосоленая тюлечка, шашлики, юшка, плов, пиво, вино, квас, компот і багато іншого. Лімітів немає.
Час: 12.00 – 15.00, щосуботи і щонеділі
Ціна: 399 гривень
Бронювання: +38 (050) 390 6131
"Ватра" – м'ясний український ресторан. Тут гуцульська естетика перетинається з референсами до робіт Девіда Лінча. Атмосфера – містична. Тут люблять експериментувати з хоспером і коптильнею, а ще люблять великі порції і смачну їжу. Підтвердження тому – пропонований "Ватрою" бранч.
Кожні вихідні можна без обмежень пригощатися бріскетом, копченими реберцями, індичкою, пастрамі, шовдарю, пікницею (закарпатською ковбасою) з мангалиці, сендвічем з баранячими нирками, дунайкою, копченим сомом, фореллю, а також різноманітними салатами, карпатськими сирами, баношем, бограчем, штруделем з вишнями і гарбузом, фруктами в карамелі, вином, узварами і морсами.
Час: 12.00 – 15.00, щосуботи і щонеділі
Ціна: 499 гривень
Бронювання: +38 (095) 325 7979
Порівняно новим і незвичним для київських гастрономів явищем є Nikkei – японсько-перуанська кухня. Об'єднуючи японську, китайську і перуанську гастрономічні культури в RONIN готують севіче, Nikkei-суші і ролли, каусас, антикучос, рибу дикого лову і стейки.
Щонеділі ресторан проводить тематичні бранчі, присвячені делікатесним продуктам: лобстерам, крабам, глибоководним креветкам. Крім продуктів, що є темою бранча, гостям пропонують устриці, севіче, тостадітос з сибаса чи яловичини, салати (з кіноа і восьминогом, з креветками), карамелізовані баклажани, дімсами, найрізноманітніші суші і роли в стилі Nikkei, стейки, бургери з мармуровою яловичиною, рамен, локшину і рис з добавками, каусас з восьминогів, десерти, вино, глінтвейн, лимонади.
Час: 12.00 – 15.00, щонеділі
Ціна: 899 гривень
Бронювання: +38 (068) 713 1414