Інстаграмний сніданок: рецепт тостів "Босток"
Якщо ідеї красивих сніданків вичерпуються, а натхнення й азарт приготувати щось нове не дає вам спокою, варто спробувати тости "Босток", які фуд-блогерка Сара Кроуфорд називає "Бейонсе серед французьких тостів". Своїм улюбленим рецептом тостів "Босток" ділиться б'юті-журналістка Дар'я Богомолова.
Тости "Босток" (bostock toast) можна готувати з будь-якої солодкої випічки — не лише булочок бріош, а й із залишків панеттоне, до прикладу. Ці тости, насправді, — повноцінний десерт, самодостатня страва, незвична на вигляд і приголомшлива на смак: рум'яна шкірочка зверху, легкий вміст усередині. Рецепт цих тостів можна знайти навіть у гуру кулінарії Марти Стюарт, але 90% людей про таку страву навіть не чули.
Інгредієнти:
Бріош;
мигдальне борошно — 50 г;
яйце;
цукор за смаком (приблизно 30 г);
сіль за смаком;
ванілін за смаком;
молоко для просочення;
вершкове масло — 50 г;
мигдальні пелюстки;
рікотта;
лимонний сік;
ягоди і фрукти за смаком.
Приготування:
1. Розігріти духовку до 200 оС.
2. Змішати цукор, сіль, ванілін і м'яке вершкове масло з мигдальним борошном, додати яйце. Ідеально все змішувати занурювальним блендером. Підказка — крем найкраще робити з вечора або залишивши попередньо в холодильнику на кілька годин. Таким чином він стане яскравішим за смаком.
3. Просочити злегка тости з бріоші в молоці, потім змастити кремом і посипати пелюстками мигдалю.
4. Запікати 10 хвилин у духовці.
5. Приготувати крем з рікотти і лимонного соку (кислинку за смаком). Найзручніше буде збити рікотту блендером — вона стане легшою.
6. Подавати тости теплими з кислою рікоттою і будь-якими солодкими ягодами і фруктами.