Нові рецепти: 3 нестандартні лимонади, які потрібно спробувати цього літа
В особливо спекотні літні періоди хочеться мати поруч максимально прості й ефективні засоби, які допоможуть освіжитися й прийти в себе. Ми знайшли три нетипові лимонади, які зроблять приємнішими ці спекотні дні й не будуть важкими в приготуванні.
Найвигадливіший рецепт, який потребує трохи часу, терпіння й зусиль. Якщо зважитеся на експеримент, то подавайте цей напій до врочистого недільного обіду, щоб виправдати зусилля.
Інгредієнти:
15 стручків свіжого чебрецю;
2 склянки води;
1 склянка цукру;
9 лимонів середнього розміру;
¼ склянки меду;
¼ ч. л. мигдалевого екстракту;
5 склянок холодної води.
Приготування:
У невеликій мисці замочіть гілочки чебрецю в одній склянці води. Тим часом підготуйте лимони: на тарілку висипте ¼ склянки цукру й "занурте" в нього половинки часточок лимона з обох сторін.
Смажте лимон на грилі 1—2 хвилини (або до рум’яної шкірки). Потім злийте воду із чебрецю й теж обсмажте гілочки на грилі до злегка коричневої шкірки.
У невеликому сотейнику змішайте склянку води, меду й цукру, що залишився. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, щоб цукор розчинився. Зніміть суміш із вогню. Додайте підсмажені гілочки чебрецю й мигдальний екстракт. Готовий сироп відставте на годину, а потім вийміть з нього гілочки чебрецю.
Поки сироп настоюється, вичавіть лимонний сік (потрібно 1—1,5 склянки соку) і процідіть його. У великому глечику змішайте 5 склянок холодної води, сироп і лимонний сік. Подавайте лимонад з льодом.
Це, напевно, найнесподіваніше поєднання. Прихильники морквяного соку будуть у захваті, а недоброзичливці, можливо, дадуть моркві шанс. Рецепт лимонаду без цукру, тож використовуйте улюблений підсолоджувач на власний смак.
Інгредієнти:
6 великих морквин (помити й видалити зелену частину);
2 апельсини (очистити від шкірки);
2 лимони (очистити від шкірки);
1 свіжий корінь імбиру (опціонально).
Приготування:
Помістіть всі інгредієнти в соковичавницю. Якщо у вас немає соковичавниці, то скористайтеся блендером, а потім процідіть отримане пюре через сито або марлю.
Якщо лимонад вийшов дуже густим, то додайте до нього воду.
Подавайте напій з льодом.
Коли прийде сезон кавуна, можна буде зробити свій варіант содової. Виявляється, для цього потрібно мінімум інгредієнтів і не потрібен цукор.
Інгредієнти:
2 склянки кавуна (нарізати кубиками);
3 лимони;
¼ чашки підсолоджувача (на вибір);
1 л мінеральної води.
Приготування:
Подрібніть кавун і лимони за допомогою соковичавниці або блендера.
Додайте до отриманої суміші підсолоджувач і мінеральну воду.
Насолоджуйтеся.