До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кокосові льоди, чорничний сорбет, ice-комбуча: ЗСЖ-рецепти морозива

Морозиво з ідеальним компонентним складом, без барвників, ароматизаторів, консервантів не так уже й просто знайти на полицях крамниць. Завдання ускладнюється, якщо ласощі мають бути веганські або не мають містити цукру. Але є прості й дуже прості рецепти, за якими можна приготувати вдома, треба лише розжитися на гарні форми та вибрати улюблені ягоди.

Кокосові льоди

Простий літний рецепт без цукру й лактози

Складники

Реклама

300 мл кокосової води,
150 г вишні,
50 г чорниці,
50 г ожини,
50 г банана.

Приготування

Банан нарізати кружальцями й разом з ягодами розкласти у форми для морозива. Залити кокосовою водою та поставити в морозильну камеру на чотири години.

Чорничний сорбет

З рецептом можна експериментувати, змінюючи ягідне асорті на власний смак.

Складники

500 г чорниці,
100 мл води,
сік одного лимона,
мед чи кленовий сироп на бажання,
20 г замороженої чорниці для прикрашення,
20 г горіхів макадамі для прикрашення.

Приготування

Збити чорницю в блендері й протерти соус через сито. Додати до пюре воду, лаймовий сік і мед чи кленовий сироп за потреби й знову перемішати. Суміш перелити в контейнер, накрити кришкою чи харчовою плівкою й поставити в морозильну камеру на чотири години. Помішувати блендером що 30 хвилин для отримання ніжної консистенції. Подавати з посипкою з подрібнених ножем ягід чорниці та горіхів.

Морозиво малина-кокос

Веганське морозиво з ніжним вершковим смаком та ароматом малини.

Складники

500 г малини,
2 заморожені банани,
200 мл кокосового молока або вершків,
кленовий сироп на бажання.

Приготування

Малину висипати в каструлю й подрібнити картоплем’ялкою, далі варити на повільному вогні, доки пюре не загусне й не стане однорідним. Протерти ягоди через сито й дати їм охолонути. Викласти пюре у форму для льоду, застелену харчовою плівкою й поставити в морозилку на 5–6 годин. У блендер покласти заморожені кубики пюре, кокосове молоко або вершки та збити до однорідності. На бажання додати кленовий сироп і знову перемішати. Суміш перелити в контейнер, накрити кришкою чи харчовою плівкою й знов поставити в морозильну камеру на чотири години. Помішувати блендером що 30 хвилин для отримання ніжної консистенції. Дістати за 5–10 хвилин перед поданням.

Крижана комбуча

Комбуча, ферментований напій на основі чаю з фруктовим чи трав’яним смаком, стане ідеальною основою ягідного морозива. Як приготувати комбучу вдома самостійно, читайте тут.

Складники

300 мл апельсинової комбучі,
150 г полуниці,
50 г ожини,
50 г порічки,
50 г аґрусу.

Приготування

Нарізати полуницю тонкими шматочками. Помістити у формочки для морозива ожину, порічку, аґрус і полуницю та наповнити комбучею. Поставити в морозильну камеру на чотири години.

Лаймовий сорбет

Якщо лайм замінити на сицилійські апельсини чи амальфійські лимони або просто додати крапельку білого рому чи лімончели, вийде нова приваблива літня історія.

Складники

1 склянка свіжого соку лайма (приблизно 8–10 лаймів),
1 ч. л. цедри лайма,
1 склянка води,
1 склянка цукру,
листя свіжої м’яти й базиліку для прикрашення.

Приготування

Воду, цукор та сік лайма змішати в каструлі й довести до кипіння. Варити на середньому вогні, доки цукор не розчиниться. Охолодити сироп до кімнатної температури (близько години) та всипати цедру лайма. Перелити в контейнер, накрити кришкою чи харчовою плівкою й поставити в морозильну камеру на чотири години. Помішувати блендером що 30 хвилин для отримання ніжної консистенції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.