5 головних коктейлів цього літа від київських барів і ресторанів
Цього літа ми й далі опановуємо мистецтво міксології. Столичні бари й ресторани поділилися рецептами коктейлів, які легко можна зробити вдома, насолоджуючись літніми заходами.

Інгредієнти:
20 мл джину;
20 мл лавандового сиропу (можна замінити готовим сиропом Monin);
20 мл кордіалу з яблук і лайма (можна замінити яблучним соком і лимоном);
100 мл просеко;
лід.
Приготування:
- У високій склянці з льодом змішайте джин, сироп і кордіал.
- Отриману масу перелийте в келих для ігристого вина.
- Додайте просеко.
- Злегка перемішайте коктейль ложкою.
- Прикрасьте ягідним мармеладом на шпажці.

Інгредієнти:
45 мл джину, настояного на квітах османтусу;
20 мл персикового лікеру;
20 мл апельсинового сорбету (можна замінити свіжим апельсиновим соком);
30 мл лимонного фрешу;
свіжий базилік;
лід.
Приготування:
- Коктейль готується методом shake за допомогою шейкера.
- Заздалегідь зробіть настоянку джину з османтусом. Для цього в окремій ємності змішайте джин з квітами — на 200 мл джину досить 1 ч. л. квітів. Закрийте ємність і дайте настоятися джину кілька годин.
- Для коктейлю струсіть у шейкері з льодом джин, лікер, сорбет, лимон і 1—2 гілочки базиліку.
- Процідіть коктейль у келих для подавання.
- Прикрасьте листком базиліку.

Інгредієнти:
40 мл джину Monkey 47;
40 мл журавлинного соку;
20 мл свіжого лимонного соку;
20 мл сиропу;
5 листочків свіжого базиліку;
10 мл пастеризованого яєчного білка (для веганської версії використовуйте аквафабу);
30 мл газованої води;
лід.
Приготування:
- Змішайте джин, журавлинний сік, свіжовичавлений лимонний сік, сироп і яєчний білок у шейкері. Добре збовтайте.
- Додайте кубик льоду і свіжий базилік у шейкер і ще раз добре збовтайте.
- Налийте газовану воду в келих для Martini.
- Двічі процідіть, а відтак акуратно перелийте суміш у келих.
- Прикрасьте свіжим базиліком або їстівними квітами.

Інгредієнти:
50 мл горілки Stoli Caramel;
10 мл апероля;
30 мл фрешу грейпфрута;
22,5 мл лимонного фрешу;
10 мл Simple;
3—4 краплі бітеру Easy Foam;
слайс маринованого буряка, щоб прикрасити.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти.
- Готовий коктейль процідіть у склянку для подавання.
- Прикрасьте коктейль слайсами маринованого буряка.

Інгредієнти:
20 мл джину Brockman's;
30 мл лікеру Merlet Crème de Cassis;
15 мл свіжого лимонного соку;
100 мл сухого ігристого вина або шампанського;
лід;
малинова пудра для подавання.
Приготування:
- Сушену малину подрібніть до стану пудри.
- Одну сторону винного келиха прикрасьте пудрою й наповніть келих льодом.
- Зверху на лід вилийте всі компоненти й добре перемішайте.
- Насолоджуйтеся кисло-солодким ягідним коктейлем.