До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 кращих напрямків для подорожі в грудні

Новорічний, різдвяний, сніжний грудень – сам по собі є святом. Атмосфера дива і чарів розлита в повітрі і при цьому навіть не важливо в якій частині світу ти знаходишся. І все ж є місця, де в грудні по-особливому добре: атмосферно, яскраво, натхненно. Куди відправитися у подорож в останньому місяці року?

Гоа, Індія

У грудні на Гоа атмосфера вечірки панує цілодобово. Попри спекотну погоду, пляжні бари переповнені відпочивальниками і охочими до танців. Пальми прикрашені гірляндами і новорічною атрибутикою. Різдво широко святкується по всій Індії, але особливо голосно – саме на Гоа через надмірну кількість туристів тут. Тому новорічні "ялинки", червоні шапочки Санти і феєрверки супроводжують всюди. Якщо бажання тусуватися цілими днями немає, то можна не затримуватися в Анжуне і пошукати більш спокійне місце. Наприклад, Арамбол, Мандри, Палолем.

Реклама
Гоа, Індія @boulevard_life
Камбоджа і Лаос

Південно-Східна Азія прекрасна в грудні: погода відмінна і тому всі прагнуть приїхати сюди в кінці зими. Ну і дійсно, навіщо їхати, коли нестерпно жарко і волого? Варто зважитися і все ж провідати ці країни в пік сезону, коли всі бари, кафе і ресторани переповнені туристами. Коли красиві колоніальні міста Лаосу (Луангпрабанг особливо прекрасний) занурюються у веселу метушню. Корінного населення в Камбоджі і Лаосі на так вже й багато, тому навіть під час туристичної "повені" завжди можна знайти вільний простір для себе. Так, можливо, варто спланувати поїздку заздалегідь, щоб потрапити в гарний готель.Але навіть ті, хто поїдуть спонтанно, завжди знайдуть містечко в якомусь чарівному будиночку з тикового дерева, біля веранди якого птахи співають, сидячи на бананових деревах.

Водопад Куанг Сі, Лаос @paulonevesdacosta
Прага, Чехія

Прага в снігу – видовище неймовірної краси. Занурюють у справжню казку прекрасно збережені бруковані каменем вулички, стародавні замки, прикрашені святковими вогниками, ароматні різдвяні ринки, де гарячий глінтвейн змушує постійно купувати незвичайні подарунки і різдвяні прикраси. Правда, у грудні в Празі сиро і холодно. Що робить щиро декоровані празькі ресторани дуже затишними і оправдовує калорійність національних страв.

Прага, Чехия @katpoeta
Берлін, Німеччина

Берлін, звичайно, прекрасний завжди: влітку тут можна знайти неймовірну тусовку творчих особистостей і величезну кількість божевільних арт-точок, а взимку місто перетворюється в ідеальне місце для вечірок. Ще більше божевілля у завжди переповнених клубах і барах, велика кількість хорошої музики та цікавої публіки. А чим ближче до Різдва і Нового Року, тим більше всі ці веселощі переміщаються прямо на вулиці Берліна, занурюючи місто в справжній зимовий карнавал.

Берлін, Німеччина @kvatasha
Церматт, Швейцарія

Це село практично на кордоні з Італією – ідеальне місце з Різдвяних листівок: мерехтливі вогниками гірлянд дерева, сани з кінною упряжкою, ніби пряникові сільські будиночки, а навколо – велично підносяться гори, припорошені білим снігом. І, головне, лижні траси: 200 разюче гарних кілометрів, які надають Церматту статус кращого гірськолижного курорту Швейцарії.

Церматт, Швейцарія @travel_herethere
Дубай, ОАЕ

З листопада по січень Дубай остигає до прийнятних 19-25 ° C. У грудні в місті відбувається багато цікавого: чемпіонат із регбі, кінофестиваль, передріздвяні розпродажі. Різдвяні ялинки в Дубаї досягають рекордних розмірів і буквально "стогнуть" під вагою розкішних гірлянд і кристалів Сваровські. Варто відправитися в грудні в ОАЕ тим, хто любить подібні ексклюзивні речі. Всі говорять, що не люблять, але коли потрапляють в Дубай, то швидко змінюють свою думку.

Дубай, ОАЭ @_captain_sammy
Полярне коло

Чи можна придумати кращий час для відвідин Північного полюса, ніж грудень напередодні Різдва? Коли можна покататися на запряжених оленями або лайками санях по Лапландії. Коли безмежні білі пейзажі Полярного кола наповнені чарами. Коли Північне сяйво в небі грає кольором і буквально заворожує своєю космічністю і красою.

Лапландія @paulinazako

За матеріалами cntraveller.com

Читайте також:

Иду на Шпицберген: Ксения Каргина о путешествии на край земли

7 лучших направлений для путешествия в октябре

Гид по Джакарте: 9 горячих точек столицы Индонезии

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.