До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі місця для відпочинку восени

Галапагоси і Озерний край, Канари і Тоскана – Vogue.ua відкриває місця, які особливо прекрасні в осіннє міжсезоння.

Тоскана, Італія
Галапагоські острови

Архіпелаг з 126 островів розташований на екваторі в Тихому океані тисяча кілометрів на захід від узбережжя Еквадору. Два століття тому острови прозвали "Зачарованими" за дивну карту океанських течій, ніби спеціально створену для того, щоб сюди випадково не прибило мореплавця-мандрівника. Зараз на острови добираються аеробусами і круїзними лайнерами, і жовтень з листопадом – найкращий період, щоб навідатися в ці місця: ще сухий сезон, але можна застати містичний ранковий серпанок над водою і в низинах, а повітря вже комфортно тепле. Ізольованість архіпелагу породила унікальну флору і фауну. Тутешня зачарованість проявляється у всьому і починається з приголомшливої мальовничості гірських пейзажів, зарослих пишною зеленню. Іноді острови нагадують планету Марс, іноді Рив'єру, вулканічне пекло або острівний тропічний рай.

<b>gallery-1568-5</b>

Реклама
Озерний край, Великобританія

Краса британської півночі не обмежується шотландським нагір'ям: восени особливо прекрасний Озерний край в Камбрії, що лежить на кордоні Англії і Шотландії. Це місцевість зелених пагорбів і гірських вершин, що приховані низькими хмарами, які відбиваються у водах численних озер. Край розкреслений хребтами, що переходять у вересові пустки, і далі в стародавні дубові і соснові гаї. Уявляйте це собі як Шотландію з "Скайфоллу", але теплішу, зеленішу і більше поетичну. Озерний край – найпопулярніший із заповідників, що відвідують самі британці. Рекомендовані заняття – піші тури і круїзи по озерах, але тутешні містечка пропонують також історичні та археологічні пам'ятки, непогану кухню і чарівну вузькоколійну залізничну лінію (довжиною трохи більше 11 кілометрів).

<b>gallery-1571-5</b>

Канарські острови, Іспанія

Найкращий сезон на Канарських островах – питання суперечливе. Вони розташовані в Північній півкулі і дещо далекі від екватора, але в літні місяці тут дуже жарко, сильні вітри, неприємно активний прибій і повно туристів. Все радикально змінюється ближче до листопада, коли середня температура вдень падає нижче 30 градусів, море залишається теплим, але магічним способом заспокоюється. Тільки в цей час можна з чистою совістю рекомендувати піші прогулянки по зарослих пишною рослинністю горах і покритих фруктовими гаями долинах, велосипедні поїздки острівними дорогами і обстеження мальовничих сіл. Влітку бродити по фантастичних піщаних дюнах в Ель-Сур можуть лише відчайдушні мандрівники у величезних капелюхах, найтемніших сонячних окулярах і з запасом питної води. Восени походи сюди стають рядовою подією, доступною кожному, але приносять багаж фотографій, якого вистачить на кілька зим. Єдина категорія, яку засмутить осінь на Канарах – серфери, які віддають перевагу сильному вітру і максимально великим хвилям.

<b>gallery-1567-5</b>

Тоскана, Італія

Краса осінньої Тоскани загальновідома. Вона стає особливо прекрасною в обрамленні ранкових туманів і вечірньому серпанку, з драматичним освітленням на світанках і заходах сонця, і подовжується в жовтні тінями. І найкраще її такою розглядати з вікон класичного маєтку, збудованого кілька століть назад на вершині одного з пагорбів в Сієні. Під цей опис ідеально підходить комплекс Castel Monastero, розташований в старовинному італійському селі XI століття. Як від Флоренції, так і від винного царства Кастелліна-ін-К'янті маєток відокремлює менше години їзди, і в цей діапазон вміщається велика частина тосканських пам'яток: по мальовничих дорогах від римських і етруських історичних пам'яток до величного мистецтва Відродження, і далі до чудової їжі і видатних вин регіону.

<b>gallery-1573-5</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.