До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів із Джудом Лоу в головній ролі

29 грудня Джуд Лоу святкує 51-річчя. Свою першу роль британський актор, володар премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA і кавалер французького ордена Мистецтв і літератури дістав у 16 років, а найбільшу популярність здобув після фільмів "Талановитий містер Ріплі", "Холодна гора", "Близькість", а також "Шерлок Голмс". З нагоди дня народження знаменитості vogue.ua зібрав п’ять фільмів з Джудом Лоу в головній ролі, які точно варто переглянути.

"Шерлок Голмс" (2009)

Ця адаптація детективних пригод Шерлока Голмса стала для Лоу не першою: раніше він вже виконував ролі в серіалах "Архів Шерлока Голмса" і "Шерлок Голмс: Загадка маєтку Шоскомб". Але, мабуть, саме цей фільм 2009 року приніс акторові найбільшу популярність. Спершу претендентом на роль Ватсона вважали актора Коліна Фаррелла, але роль усе ж дісталася неперевершеному Лоу. Всі троє виконавців головних ролей, а саме Джуд, Рейчел Макадамс і Роберт Дауні-молодший, самостійно виконували майже всі свої складні й небезпечні трюки.

Реклама

"Ворог біля воріт" (2001)

"Ворог біля воріт" — історична драма, присвячена подіям Сталінградської битви під час Другої світової війни. Стрічка, що ґрунтується на реальних подіях, вважається найдорожчою з коли-небудь знятих у Європі, — бюджет сягнув 85 млн доларів. Зрежисував "Ворог біля воріт" Жан-Жак Анно, а сценарій написав Ален Годар.

"Молодий Папа" (2016)

Хоч "Молодий Папа" не фільм, а серіал, було б абсолютно несправедливо обійти його увагою. Головний герой картини, якого зіграв Джуд Лоу, — вигаданий 47-річний кардинал Ленні Белардо, що став наймолодшим Папою Римським в історії. Лоу також спродюсував цей серіал, який після успішного старту, як і можна було сподіватися, продовжили на другий сезон. Нові епізоди з’явилися на екранах у 2020 році.

"Геній" (2016)

Фільм за мотивами роману "Макс Перкінс: редактор генія" (1978) Ендрю Скотта Берга, що оповідає історію відомого видавця Максвелла Перкінса й письменника Томаса Вулфа, став другою спільною роботою Джуда Лоу й Ніколь Кідман. До цього знаменитості вже знімалися разом у "Холодній горі". Щоб повністю увійти у свою роль, Лоу навіть довелося побувати в будинку Томаса Вулфа.

"Зараза" (2011)

Гостросюжетний фільм-катастрофу "Зараза" про новий смертельний вірус багато хто називає пророчим. Хай там як, фільм і досі має високий рейтинг, залишається популярним, а весь зірковий акторський склад стрічки (Кейт Вінслет, Лоуренс Фішборн, Гвінет Пелтроу, Дженніфер Ель, Джон Гоукс, Маріон Котіяр, Браян Кренстон, Джуд Лоу, Сена Латан, Метт Деймон) відзначили номінацією PFCS Award у категорії "Найкращий акторський ансамбль".

Фото: IMDB

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.