До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 веганських рецепта від Гелен Грем — шеф-кухаря ресторану Bubala в Лондоні

Шеф-кухар Гелен Грем поділилася трьома рецептами веганських страв, які легко приготувати самостійно і урізноманітнити свій рослинний раціон.

Смажені баклажани з гострим соусом схуг і фініковим сиропом
Photo: Haydon Perrior

Інгредієнти:

Реклама

На 4 порції.

2 баклажана;

1 ст. л. малдонської солі;

3 зубчики часнику;

3 зелених перця чилі;

1 пучок коріандру;

300 мл рапсової олії;

25 мл лимонного соку;

1 ст. л. гавайських спецій;

1 ч. л. кухонної солі;

50 мл фінікового сиропу.

Приготування:

Наріжте баклажани кружечками по 2 см завтовшки і киньте їх у миску з малдонською сіллю. Залиште їх у солі на 45 хвилин, щоб стекла зайва рідина.

Поки баклажани настоюються, приготуйте гострий соус схуг, збиваючи часник з перцем чилі в блендері. Крупно наріжте коріандр і додайте в суміш. У два етапи додайте рапсову олію, перемішуючи соус, але не перетворюючи його на однорідну масу. Доведіть соус до смаку лимонним соком, спеціями і сіллю.

Промийте баклажани і відтисніть залишки вологи. Розігрійте на пательні рослинну олію (олії знадобиться стільки, щоб баклажани в ній майже плавали) і обсмажте баклажани до золотистого кольору. Готові баклажани викладіть на тарілку і збризніть гострим соусом і фініковим сиропом.

Гарбузове тірши

Інгредієнти:

На 4 порції.

1 гарбуз (вибирайте сорт Деліка);

2 ст. л. оливкової олії;

1 ст. л. насіння коріандру грубого помелу;

1 ст. л. насіння кмину грубого помелу;

1 ст. л. консервованого лимонного пюре;

2 ст. л. харіссу;

200 мл води;

100 г дрібно нарізаного коріандру;

Сіль і перець.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розріжте гарбуз на 8 часточок, видаліть насіння і приправте гарбуз оливковою олією, сіллю і перцем. Викладіть часточки гарбуза на деко і запікайте упродовж 30 хвилин або до золотистого кольору. (Ніж повинен легко протикати м'якоть). Дайте гарбузу трохи охолонути, перш ніж зняти шкірку. Потім перекладіть м'якоть у блендер. До гарбуза додайте решту складових (крім коріандру) разом з чайною ложкою солі. Збивайте до однорідної маси. Додайте коріандр. Зверніть увагу, що для подачі гарбузове тірши прикрашають дрібно нарізаними оливками.

Фалафель з тахіні

Інгредієнти:

На 12 шт.

125 г сухого нуту (замочити на ніч);

125 г ріпчастої цибулі (крупно нарізати);

1 зубчик часнику;

10 г червоного перцю чилі (крупно нарізати);

30 г петрушки (видалити стебла і крупно нарізати);

75 г коріандру (крупно нарізати);

11 г суміші спецій для фалафель;

1 ч. л. кухонної солі;

8 г розпушувача.

Приготування:

Всі інгредієнти помістіть в блендер. Збивайте доти, доки не отримаєте суміш, що нагадує за текстурою кускус. За необхідності додайте трохи води, щоб зв'язати суміш. З отриманої суміші сформуйте кульки по 35 г. У сотейнику нагрійте олію, налиту шаром близько 7 см, до 180 градусів. Якщо у вас немає термометра, щоб перевірити температуру, додайте трохи суміші — якщо вона зашипить, олія готова до смаження. Обсмажуйте кульки у фритюрі невеликими партіями до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини. Подавайте фалафель гарячим.

Текст: Hayley Maitland

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.