До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Божеволіти від матчі: 3 рецепти із зеленою пудрою японського чаю

Їжа із зеленим порошком матчі сьогодні такий же гастрономічний тренд, як тости з авокадо. Кулінари й фуд-блогери полюбили його за яскраво-зелений колір, унікальну поєднуваність з іншими продуктами, особливий смак і мільйон корисних властивостей. Так, у чайному листі матчі міститься антиоксидант EGCg, який творить магію: пришвидшує обмін речовин, стимулює розщеплення складних жирів у печінці, тонізує, має протизапальний ефект і допомагає досягти стану дзен навіть у разі палахкотливих яскравим полум’ям реченців. Ми вибрали три рецепти з додаванням цього суперфуду.

Печиво від Кортні Кардаш’ян

Кулінарна знахідка від Кортні Кардаш’ян абсолютно прекрасна: печиво не потрібно випікати, воно має ефектний вигляд, годиться для веганів і наполовину складається із суперфудів. Крім матчі, у рецепті є ще один магічний інгредієнт — порошок кореня ашваганди — природне джерело заліза, що поліпшує пам’ять і підтримує здоров’я шкіри.

Реклама
печенье с матча по рецепту кортни кардашьянПечиво з матчею за рецептом Кортні Кардаш’ян. Photo: vogue.fr

Інгредієнти:

2 ст. л. кокосового борошна;

1 ст. л. мигдального борошна;

1,5 ч. л. порошку матчі;

0,5 ст. л. порошку ашваганди (на бажання);

1,5 ст. л. брунатного цукру;

1 ст. л. солодкого сиропу (агави або топінамбура);

1 ст. л. рослинного молока (на ваш вибір);

2 ч. л. пасти кеш’ю;

1—2 ч. л. веганських шоколадних чипсів.

Приготування:

Спочатку змішайте в мисці всі інгредієнти до отримання однорідної пасти. Потім скачайте кульки й приплюсніть їх долонею. Покладіть у морозильну камеру на 30 хвилин. Подавайте до теплого молока.

Зелений фондан

Класичний шоколадний десерт у такому виготовленні звучить зовсім по-іншому. На зміну пікантності гіркого шоколаду приходить вершково-трав’яна свіжість, яка ідеально поєднується з кисло-солодкими фруктами і ягодами.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

100 г білого шоколаду;

30 г вершкового масла;

2 яйця;

30 г цукру;

45 г борошна;

1,5 ч. л. порошку матчі.

Сіль (на кінчику ножа).

Приготування:

Шоколад з вершковим маслом розтопити на водяній бані. Яйця збити із цукром і влити в остиглу шоколадну суміш.

Просіяти туди ж борошно, матчу, сіль і добре перемішати. Вилити в силіконові форми, як для мафінів, і поставити в розігріту до 180 °C духовку на 8—10 хвилин. Дістаньте з духовки й залиште доходити у формі ще 5 хвилин. Фондан має бути рідким усередині, але зі щільними краями. Викласти десерт на тарілку, посипати порошком зеленого чаю і подавати теплим зі свіжою полуницею й кулькою морозива.

Матча-пудинг

Всього один інгредієнт може вдихнути в уже набридлу страву нове життя. Власне, цей трюк можна проробляти з вівсянкою, панкейками, морозивом, панакотою і навіть із соусом до червоної риби або яєць пашот.

зеленый пудинг с чаем матчаPhoto: Getty Images

Інгредієнти:

4 ст. л. насіння чіа;

2 ст. л. порошку матчі;

1,5 склянки молока;

1 ст. л. меду або солодкого сиропу.

Зерна граната для прикрашення.

Приготування:

Всі інгредієнти змішати й залишити в холодильнику. Через годину знову перемішати, розлити у форми й поставити в холод на ніч. Подавати пудинг, прикрасивши зернами граната.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.