Божеволіти від матчі: 3 рецепти із зеленою пудрою японського чаю
Їжа із зеленим порошком матчі сьогодні такий же гастрономічний тренд, як тости з авокадо. Кулінари й фуд-блогери полюбили його за яскраво-зелений колір, унікальну поєднуваність з іншими продуктами, особливий смак і мільйон корисних властивостей. Так, у чайному листі матчі міститься антиоксидант EGCg, який творить магію: пришвидшує обмін речовин, стимулює розщеплення складних жирів у печінці, тонізує, має протизапальний ефект і допомагає досягти стану дзен навіть у разі палахкотливих яскравим полум’ям реченців. Ми вибрали три рецепти з додаванням цього суперфуду.
Кулінарна знахідка від Кортні Кардаш’ян абсолютно прекрасна: печиво не потрібно випікати, воно має ефектний вигляд, годиться для веганів і наполовину складається із суперфудів. Крім матчі, у рецепті є ще один магічний інгредієнт — порошок кореня ашваганди — природне джерело заліза, що поліпшує пам’ять і підтримує здоров’я шкіри.
Інгредієнти:
2 ст. л. кокосового борошна;
1 ст. л. мигдального борошна;
1,5 ч. л. порошку матчі;
0,5 ст. л. порошку ашваганди (на бажання);
1,5 ст. л. брунатного цукру;
1 ст. л. солодкого сиропу (агави або топінамбура);
1 ст. л. рослинного молока (на ваш вибір);
2 ч. л. пасти кеш’ю;
1—2 ч. л. веганських шоколадних чипсів.
Приготування:
Спочатку змішайте в мисці всі інгредієнти до отримання однорідної пасти. Потім скачайте кульки й приплюсніть їх долонею. Покладіть у морозильну камеру на 30 хвилин. Подавайте до теплого молока.
Класичний шоколадний десерт у такому виготовленні звучить зовсім по-іншому. На зміну пікантності гіркого шоколаду приходить вершково-трав’яна свіжість, яка ідеально поєднується з кисло-солодкими фруктами і ягодами.
Інгредієнти:
100 г білого шоколаду;
30 г вершкового масла;
2 яйця;
30 г цукру;
45 г борошна;
1,5 ч. л. порошку матчі.
Сіль (на кінчику ножа).
Приготування:
Шоколад з вершковим маслом розтопити на водяній бані. Яйця збити із цукром і влити в остиглу шоколадну суміш.
Просіяти туди ж борошно, матчу, сіль і добре перемішати. Вилити в силіконові форми, як для мафінів, і поставити в розігріту до 180 °C духовку на 8—10 хвилин. Дістаньте з духовки й залиште доходити у формі ще 5 хвилин. Фондан має бути рідким усередині, але зі щільними краями. Викласти десерт на тарілку, посипати порошком зеленого чаю і подавати теплим зі свіжою полуницею й кулькою морозива.
Всього один інгредієнт може вдихнути в уже набридлу страву нове життя. Власне, цей трюк можна проробляти з вівсянкою, панкейками, морозивом, панакотою і навіть із соусом до червоної риби або яєць пашот.
Інгредієнти:
4 ст. л. насіння чіа;
2 ст. л. порошку матчі;
1,5 склянки молока;
1 ст. л. меду або солодкого сиропу.
Зерна граната для прикрашення.
Приготування:
Всі інгредієнти змішати й залишити в холодильнику. Через годину знову перемішати, розлити у форми й поставити в холод на ніч. Подавати пудинг, прикрасивши зернами граната.