До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що читати на природі: 5 цікавих ідей

У читання на природі є кілька переваг, серед яких можливість відчути зв’язок з навколишнім світом, а також прочитати те, що зазвичай припадає пилом на полиці. Ми зібрали 5 ідей для читання, які потрібно спробувати цього літа.

Что читать на природе летом 2020.Photo: Getty Images
Великі романи

Відомі безліч списків з творами, які обов’язково потрібно прочитати до кінця життя. Тож, вирушаючи на природу або в похід, можна прихопити томик романтичного або історичного твору, з докладними описами пейзажів або врочистих балів. Де ще, як не на березі річки чи біля багаття, рефлексувати за класикою світової літератури на кшталт "Анни Кареніної" Толстого або об’ємним інтимним романом "Природа всіх речей" Елізабет Гілберт.

Реклама
Книга "Происхождение всех вещей" Элизабет Гилберт от Видавництво Старого Лева.Роман "Природа всіх речей" Елізабет Гілберт
Поезія

З бестселерами про саморозвиток, науковими дослідженнями на триста сторінок і сучасною літературою з яскравими обкладинками ми встигли відвикнути від чуттєвої поезії, пронизаної томливими римами й пишномовними зворотами. Зручність цього жанру також у тому, що легкий томик із сонетами Шекспіра легко засунути в туристичний рюкзак, а кілька збірок віршів Цвєтаєвої або Гіппіус напевно чекають на слушний час ще із часів школи. До того ж у поезії є чудова властивість: її можна цитувати прямо біля намету в колі друзів або надихатися чотиривіршами, гуляючи між сосен.

Оповідання

Ще один відомий своєю стислістю жанр, який не можна не брати до уваги. Вирушаючи в похід, можна взяти одну з десятків збірок оповідань Бредбері (фантастики не буває багато, правда?) або зануритися у світ природи, згадавши оповідання Бєлова. Насправді, є велика кількість талановитих письменників, які починали свій творчий шлях з оповідань. Взяти хоча б Агату Крісті й Ернеста Гемінґвея.

Книга Эрнеста Хемингуэя "Праздник, который всегда с тобой""Свято, яке завжди з тобою" Ернеста Гемінґвея
Не читати, а слухати

Ми вже писали про мобільні застосунки, у яких зручно читати книги. Так, відпочинок на природі може стати слушним часом, щоб почати слухати книги. По-перше, здатність слухати (і чути) — це корисна навичка, по-друге — більшість застосунків надають можливість прослуховувати книги офлайн, що не може не тішити, коли важкий варіант книги суттєво програє електронній версії в телефоні.

Духовна література

Про духовну літературу є безліч стереотипів і упереджень. З одного боку, це специфічна література, яку можна запідозрити в навіюванні й настановленні на той чи інший шлях, а з іншого — це література про життя й певне глибинне розуміння себе, чим активно цікавиться сучасне покоління. Почати можна з "Книги радості" Далай-лами, Дугласа Абрамса і Десмонда Туту, а продовжити чимось художнім на кшталт "Сіддхартхи" Германа Гессе.

"Книга радости" Далай-ламы"Книга радості" Далай-лами, Дугласа Абрамса і Десмонда Туту

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.