До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пора натхнення: книги, фільми й музика з настроєм літа

З низки зрозумілих причин ми майже втратили весну, спостерігаючи за нею з вікна або під час нетривалих виходів на вулицю. З послабленням карантину в травні у нас з’явилося більше можливостей зустріти літо, яке цього року вирішило трохи затриматися. Vogue.ua зібрав приклади книг, фільмів і музичних композицій, які несуть в собі літнє настроєве натхнення. Саме час слухати, дивитися й читати те, що допоможе зробити це літо незабутнім.

Тимоти Шалаше и Арми Хаммер в фильме "Зови меня своим именем"Кадр з фільму "Називай мене своїм імям"
Що читати?
  • "Моя сім’я та інші звірі" Джеральда Даррелла

У віці десяти років письменник Джеральд Даррелл переїхав з родиною на острів Корфу. Саме в цьому віці Даррелл розпізнав у собі особливу любов до природи й усього, що з нею пов’язано, і написав про це книгу. Книга "Моя сім’я та інші звірі" стала першою частиною автобіографічної трилогії про життя на Корфу, у якій письменник у легкій жартівливій манері розповідає про пригоди й незручні моменти, що сталися з ним у перші п’ять років життя на острові. Сонячний острів, унікальний стиль Даррелла й художня оповідь про реальне життя — ось три причини прочитати цей твір на початку літа.

Реклама

Красивое издание книги Джеральда Даррелла "Моя семья и другие звери"

  • "Таємне життя бджіл" Сью Кідд

Історія 14-річної Лілі, яка втекла від жорстокого батька зі своєю служницею, переплітається з роздумами дівчинки про життя бджіл. Тонка паралель порівняння між існуванням бджіл і людей тонкою ниткою проходить через весь сюжет книги. У романі згадуються події 1964 року, коли в США був прийнятий закон про цивільні права. Ця книга про людей, взаємини, прийняття та прощення. Про те, що дійсно важливе в житті людини.

Книга о прощении, людях и любви "Тайная жизнь пчел" американской писательницы Сью Кидд.
  • "13 маленьких блакитних конвертів" Морін Джонсон

Не книга, а квест майже на триста сторінок, який тримає інтригу і випробовує терпіння. Джинні отримує від своєї тітки тринадцять блакитних конвертів, у кожному з яких є інструкція. Дівчині потрібно пройти 13 кроків, відкриваючи новий конверт після кожного вдало пройденого етапу. Що чекає на дівчину? Подорож Європою й несподіваний подарунок наприкінці.

Морин Джонсон изобрела настоящий квест, написав книгу "13 маленьких голубых конвертов"
Що дивитися?
  • "Називай мене своїм ім’​​​​​​​ям" 2017

Про цю історію кохання говорять всі. Комусь більше до душі книга, а хтось переглядає фільм знову й знову, насолоджуючись грою Тімоті Шаламе й Армі Гаммера. Мабуть, складно знайти найактуальнішу літню історію, ніж ця. І вже точно потрібно знайти кілька годин на занурення в атмосферу сонячної Італії.

  • "Mamma Mia!", 2008

Чудова комедія-мюзикл з Меріл Стріп, Пірсом Броснаном, Коліном Фертом, Стелланом Скарсгардом, Амандою Сейфрід і Джулі Волтерс у головних ролях. За сюжетом 20-річна Софі збирається вийти заміж, але вона не знає свого батька, тому запрошує на весілля відразу трьох потенційних "батьків", з якими зустрічалася її мати Донна. Як же дивується Софі, коли на урочистість приїздять усі три кандидати. Цікаво, що музичний складник фільму зосереджений на композиціях групи ABBA, що, безумовно, вирізняє цю картину серед інших подібних мюзиклів.

  • "500 днів літа", 2009

Том Генсон працює в компанії, що продукує вітальні листівки. В один із днів в офіс приходить нова працівниця Саммер, яка миттєво стає для Тома "тією самою". Так починається романтична історія Тома й Саммер тривалістю 500 днів.

Що слухати?
  • California Gurls Кеті Перрі (2010)

Дует Кеті Перрі та Snoop Dogg у 2010 році став чудовим прикладом яскравості й стилю. Що ж, композицію приємно слухати й нині.

  • Here Comes the Sun, The Beatles (1969)

The Beatles стали трансляторами культової музики, а в їхніх альбомах немає пісні, яку не можна б було вважати хітом.

  • Summertime Елли Фіцджеральд і Луї Армстронга (1957)

Легендарний дует і не менш легендарні виконавці. Послухайте Summertime і впустіть літо у своє життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.