До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про восьмий сезон "Гри престолів"

14 квітня на каналі HBO представлять восьмий і фінальний сезон серіалу "Гра престолів". Поки градус інтриги серед глядачів наростає, Vogue.ua підсумовує все, що відомо про восьмий сезон.

Сюжет

"Наші вороги не втомлюються. Не зупиняються. Не відчувають", – говорить у трейлері восьмого сезону Джон Сноу. Трейлер, якого глядачі чекали мінімум рік, стриманий і напружений одночасно: ми бачимо Старків у Вінтерфеллі і знаємо, що вони готуються до найважливішого і найскладнішого бою у своєму житті – бою з Білими Блукачами. Тим часом на півдні загадково і задоволено усміхається Серсея: вона вагітна від свого брата Джеймі і сподівається, що зможе знищити ненависних їй Старків. Загалом про сюжет фінального сезону відомо небагато. Ясно, що він продовжить події сьомого сезону. Сценарій написаний спеціально: епічна багатотомна сага Джорджа Мартіна "Пісня льоду і вогню" закінчилася ще на п'ятому сезоні.

Реклама

Незважаючи на те, що карти продюсери не відкривають і глядачі не дуже уявляють, що їх чекає в останньому сезоні, до серіалу прикута увага всіх медіа. Ймовірно, 2019 року "Гра престолів" стане найбільш популярним і рейтинговим серіалом – тим більше, якщо врахувати, що кожну серію минулого сезону дивилися сумарно 30 мільйонів людей по всьому світу. Це більше, ніж, наприклад, населення Греції і Бельгії разом узяті.

Як і де відбувалися зйомки

Для зйомок фінального сезону знадобилося трохи більше 11 місяців. Вони почалися в жовтні 2017 року і тривали аж до серпня 2018-го. Пошук локацій тривав кілька місяців, у результаті зйомки стартували в Белфасті, продовжилися в хорватському Дубровнику, який, як відомо, у серіалі "грає роль" Королівської гавані. Більша ж частина натурних зйомок відбулася на Канарських островах, а також в Андалусії. HBO також підтвердили, що ключова сцена бою була знята в Шотландії, а фільмування самої сцени зайняло 55 днів і ночей. В інтерв'ю актори розповідають, що такої напруги, як під час восьмого сезону, вони ніколи не відчували. "Всі тренування у світі не могли підготувати мене до тієї витривалості, яка потрібна для цих нічних зйомок", – розповідає 21-річна зараз Мейсі Вільямс. Вона грає Арію Старк – сміливу і войовничу дівчинку, яка в серіалі дає фору багатьом чоловікам. До речі, Мейсі було 13 років, коли стартував серіал.

Актори

Точно відомо, що контракт на восьмий сезон підписали з Кітом Геррінґтоном (Джон Сноу), Пітером Дінклейджем (Тіріон Ланністер), Емілією Кларк (Дейнеріс Таргаріен), Ніколаєм Костер-Вальдау (Джеймі Ланністер), Леною Гіді (Серсея Ланністер), Софі Тернер (Санса Старк) і Мейсі Вільямс (Арія). Ключові актори отримують по півмільйона за серію. Також названі нові актори – Сімус О'Гара і Марк Ріссман.

Хто в режисерському кріслі

Одне з ключових запитань. Чотири серії зняв Девід Наттер – режисер, який знімав епізод з того самого знаменитого Червоного весілля. А ось фінальну серію довірили знімати шоуранерам – авторам серіалу Девіду Беньоффу і Д. Б. Уайсс.

Скільки серій нас чекає

Восьмий сезон стане найкоротшим за всю історію, але, хочеться вірити, і найефектнішим. У фінального сезону позамежний бюджет – за чутками, кожна серія коштувала команді близько 15 мільйонів доларів. Вже відома точна тривалість кожної серії: перша – 54 хвилини, друга – 58, третя – 60, четверта – 78, а ось дві останні, судячи з усього, зведуть нас з розуму – по 80 хвилин кожна.

Чи буде страшно

Вірні глядачі, які бачили (і не раз) всі сім сезонів, знають: кульмінація серіалу, до якої все йде, – битва людей і Білих Блукачів, яка відбудеться у восьмому сезоні. Останні – мерці і зомбі, тому впоратися з ними людині майже неможливо. Зброя проти них є, теоретично, але як швидко герої зрозуміють, як її використовувати?

"Це буде жорстоко", – коментує фінальну битву Пітер Дінклейдж, який грає Тіріона Ланністера, в інтерв'ю Entertainment Weekly. – У порівнянні з нею битва бастардів у фіналі шостого сезону – просто Діснейленд". Чекаємо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.