До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де знімали "Гру престолів": 20 неймовірних локацій

14 квітня виходить фінальний восьмий сезон серіалу-легенди "Гра престолів". У той час як вигаданий світ Семи Королівств може здаватися далеким від реальності, їх справжні локації розміщені на подив близько: з нескінченних пагорбів Північної Ірландії і до пусток Іспанії. У добірці Vogue – культові локації з "Гри престолів".

Гастелугаче, провінція Біскайя, Іспанія

Острівець біля узбережжя Біскайської затоки, який наскрізь продувають вітри, займає центральне місце в сьомому сезоні. У серіалі постійно згадують Драконовий камінь, місце розташування Дейнеріс Таргарієн біля Вестероса. Всього за півгодини їзди від Більбао, він ідеальний для мальовничих денних поїздок. Якщо піднятися по звивистих кам'яних сходах, можна бачити старовинний монастир на вершині гори. Острів, на якому за часів іспанської інквізиції проводили суди над відьмами, був розграбований сером Френсісом Дрейком у XVI столітті.

Реклама
Пляж Ітзурун, Сумая, Іспанія

У двох годинах їзди вздовж берега острівця Гастелугаче красується Ітзурун – піщаний пляж, оточений скельними утвореннями з часів крейдяного періоду. Пляж втілює береги Драконового каменя, а в його магічних печерах Джон Сноу шукає драконове скло.

Дубровник, Хорватія

З другого сезону найулюбленіша і найвідоміша локація "Гри престолів", Дубровник виконує роль Королівської гавані, столиці Вестероса. Старе місто – справжній лабіринт кам'яних соборів і будинків з теракотовими дахами, де знайомі місцевості з серіалу ховаються за кожним кутом.

Айт-Бен-Хадду, Марокко

Місто біля підніжжя Атлаських гір Айт-Бен-Хадду є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1987 року і фігурувало у кожному голлівудському блокбастері, від "Лоуренса Аравійського" і до "Гладіатора". Тепер воно стало місцем для зйомок Юнкая, міста в Бухті работорговців, яке Дайнеріс звільнила у третьому сезоні.

Дарк Геджес, округ Антрім, Північна Ірландія

Найпопулярніша "фотозона" в Північній Ірландії зі своїми тунелями та серпантином з кучерявих букових дерев більше відома фанатам "Гри престолів" як Королівський тракт – велика магістраль, що веде з Чорного замку до столиці. Він з'являється у другому сезоні, коли Арія вирушає на північ у пошуках своєї сім'ї.

Замок Альмодовар-дель-Ріо, Кордобе, Іспанія

Несподівана облога Гайгардена Джеймі Ланністером у сьомому сезоні вперше знайомить нас з чарівним замком, в якому розташовувалися Тірелли. Спочатку замок Castillo de Almodóvar del Río був римським фортом, завойованим і відбудованим маврами 760 року. Прогулюючись уздовж бастіонів можна розглянути військові вежі, з яких відкривається неймовірний вид на річку Гвадалквівір.

Вік, Ісландія

З другого сезону команда серіалу вирушила до Ісландії для зйомок в нескінченних замерзлих пустелях, які розміщені на північ від стіни. Чорні піщані пляжі на Віку з'являються в сьомому сезоні у ролі Східної варти біля моря, портового міста, де здичавілі сходять на берег для торгівлі з правоохоронцями Нічної варти.

Севільський Алькасар, Іспанія

Чарівний севільський королівський палац, його квітучі сади, майстерно викладені у внутрішньому дворику плитки і позолочені стелі послужили місцем зйомок палаців Дорна в п'ятому сезоні. Ця заснована в X столітті мавританська фортеця найстаріша серед функціонуючих замків в Європі.

Льодяник Свінафелльсьєкулл ( Svínafellsjökull), Ісландія

Частина величезного льодовика Svínafellsjökull в Ісландії, який залишається найбільшим в Європі, зіграла роль Кулака перших людей у другому сезоні, крижаного гірського хребта, де Джон Сноу і Куорен Піврукий стали заручниками здичавілих.

Замок в Кампільо-де-Дуеньясе, Іспанія

Цей середньовічний замок, побудований на голому піщанику, виходить на ізольовану ділянку іспанського гірського хребта Sierra de Caldereros. Він часто трапляється в шостому сезоні в якості Вежі радості, загадкової фортеці, яка приховує таємницю коріння Джона Сноу.

Ес-Сувейра, Марокко

Це приморське містечко в Марокко сягає своїм корінням далеко в історію. Засноване в V столітті як пункт торгівлі, воно стало притулком для піратів, а потім і для музикантів, включно з Джимі Гендріксом і Кетом Стівенсом, які юрмилися тут в 60-і. У третьому сезоні Ес-Сувейра стає портовим містом Астапора, де Дайнеріс купує свою армію Бездоганних і готується до захоплення Семи Королівств.

Барденас-Реалес, Іспанія

У шостому сезоні пустки в південно-східній Наваррі виконують роль моря Дотракійців. Нескінченні простори пустелі і величезні пасовища здалека і справді мають вигляд моря. Тут Дайнеріс перебувала в заручниках у кхаласарів і була змушена марширувати до Дотракії. Дослідити місцевий потойбічний ландшафт краще верхи на коні і обов'язково з картою, через звивисті каньйони, долини і зелені заповідники.

Баллінтой, округ Антрім, Північна Ірландія

Старомодне рибальське село Баллінтой, в декількох хвилинах їзди від бруківки Гігантів, послужило знімальним майданчиком для замка Пайк у другому сезоні, коли Теон Грейджой нарешті повертається додому на Залізні острови. У гавані навіть є меморіальна дошка, встановлена з нагоди цієї події.

Кафедральний собор Жирони, Іспанія
Пильні глядачі можуть розпізнати у вільному місті Браавос мощені вулиці Жирони. Готична церква міста також фігурує в шостому сезоні у ролі величезної септи Бейлора в Королівській гавані.
Дендрарій Трстено, Хорватія

Побудований в XV столітті знатною хорватською сім'єю, цей атмосферний дендрарій слугує будинком для тисячі рідкісних і екзотичних рослин, зібраних по всьому світу. Не пропустіть павільйон на обриві, з якого відкривається вид на яскраву блакитну Адріатику. У третьому і четвертому сезонах цей дендрарій стає садами Королівської гавані, а павільйон – місцем, де леді Оленна вершить суд зі своєю онукою Марджері.

Замок Трухильо, Касерес, Іспанія

У сьомому сезоні вперше з'являється ще одне знакове місце – скеля Кастерлі, родовий замок Ланністерів. Трухильо, середньовічний замок, в якому минуло кілька воїн між маврами і християнами ідеально підходить на роль неприступної фортеці. Тут можна погуляти по кам'яних баштах і уздовж стін, де Сірий Черв'як і армія Бездоганних воювали з Ланністерами.

Печера Грйоутайау (Grjótagjá), Ісландія

Ці лавова печера і термальні джерела в північній Ісландії стали суперпопулярною точкою для туристів після того, як Джон і Ігрітт викупалися там в третьому сезоні. Відвідувачі можуть спуститися по крижаному проходу і поплавати в озері. Але щоб уникнути натовпу, краще прийти раніше.

Вердала, Мальта

Цей значний замок є літньою резиденцією президента Мальти і з'являється в першому сезоні серіалу як будинок Іллірії Мопатіса в Пентосі, де Таргарієни живуть на засланні. Забронюйте заздалегідь тур по замку, який включає прекрасний сад, в якому Дайнеріс і Кхал Дрого зустрілися вперше.

Пеніскола, Кастельон-де-ла-Плана, Іспанія

Пеніскола – укріплений морський порт, розташований на скелястому мисі середземноморського берега Іспанії, що був місцем зйомки Міеріна і Затоки драконів у шостому сезоні. Тут розміщений замок, побудований лицарями Ордена Темплієрів і історичний маяк з чудовим видом на відкрите море.

Замок Ворда, Північна Ірландія

З першого епізоду "Гри престолів" замок Ворда був резиденцією для Вінтерфелла з дому Старків. Туристам тут пропонують покататися на велосипедах, взяти урок стрільби з лука і навіть досліджувати ліс, де діти Старка знайшли своїх лютововків.

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.