До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про новий фільм Софії Копполи "Прісцилла"

Що б ви не думали про всипаний блискітками, сюрреалістичний фільм "Елвіс" База Лурманна, неперевершеність гри Остіна Батлера в головній ролі, безумовно, беззаперечна. Тепер номінант на премію "Оскар" передає естафету ще одному авторському, візуально захопливому кіно про цей бурхливий період історії музики — стрічці "Прісцилла" Софії Копполи. У масштабній новій драмі буде показано короля рок-н-ролу, якого зіграє Джейкоб Елорді з "Ейфорії", але сюжет зосередиться на його дружині Прісциллі Преслі, яку зіграла молода акторка Кейлі Спені.

Постер до фільму
Постер до фільму "Прісцилла"

Реклама

"Прісцилла — настільки другорядний персонаж у фільмі "Елвіс", що я не відчуваю, наче заходжу на територію База Лурманна, — сказала Софія Коппола Vogue у жовтні 2022 року, коли вона готувалася до фільмування стрічки. — Я думаю, що буде цікаво мати дві абсолютно різні інтерпретації тих самих подій. Є деякі аспекти кар’єри Елвіса, включені у цей фільм, але все це розвивається на тлі їхніх стосунків і розвитку особистості Прісцилли. Мене дуже зацікавила її історія та погляд на те, як це було — рости підлітком у Грейсленді. Вона проходила через усі стадії молодості в таких багатогранних умовах — як своєрідна Марія Антуанетта".

Джейкоб Елорді та Кейлі Спені у фільмі
Джейкоб Елорді та Кейлі Спені у фільмі "Прісцилла"

Сценарій, написаний самою Копполою, заснований на бестселері, мемуарах Прісцилли 1985 року "Елвіс і я" — причому жива легенда також виступає як виконавчий продюсер фільму. Стрічка оповідає про суперечливий роман пари та описує життя Прісцилли у віці від 15 до 27 років. Вона зустріла Елвіса Преслі, коли їй було лише 14, а йому 24 і він проходив військову службу в Німеччині. Пара одружилася, коли Прісциллі був 21; через рік у них народилася дочка Ліза Марі; розлучилися вони після шести років шлюбу.

Кейлі Спені у фільмі
Кейлі Спені у фільмі "Прісцилла"

З моменту приєднання до інстаграму восени 2022 року Коппола давала можливість шанувальникам побачити кадри зі знімань "Прісцилли" та ключові візуальні посилання для фільму, від фотографій дня весілля Прісцилли та Елвіса та кадрів з його концертів до славетної моди 1960-х.

Перший трейлер стрічки демонструє глядачу Прісциллу у підлітковому віці; її першу зустріч з Елвісом; її прибуття до величних воріт Грейсленду; її позування для провокаційних поляроїдів; і її у культовій весільній сукні з мереживними рукавами. Очима Прісцилли Софія Коппола розповідає про невидимий бік великого американського міфу про довгі залицяння та бурхливий шлюб Елвіса і Прісцилли. Від німецької військової бази до його маєтку в Грейсленді — цей фільм став глибоким і надзвичайно детальним портретом кохання, фантазії та слави.

Фільм "Прісцилла" вийде на великі екрани в жовтні 2023 року. Очікуйте, що він домінуватиме в сезоні нагород у 2024-му — і, можливо, навіть отримає більше номінацій на "Оскар", ніж "Елвіс".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.