До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фінальний уклін: яким був останній концерт Елвіса Преслі

16 серпня 1977 року з життя пішов "король" американської попкультури середини XX століття, Елвіс Преслі. Він втілював багато суперечностей своєї країни: скромний хлопець із маленького міста й батько рокабіллі, який створив культ сучасної слави; самоявлений хрестоносець, що виступав проти наркотиків, тоді як його "легальна" залежність від опіатів і амфетамінів зруйнувала його кар’єру й здоров’я. Але незалежно від того, який з його образів був ближче фанатам, всі вважали його абсолютною зіркою. І ніхто не очікував, що він так раптово піде не тільки з музики, а й з життя. У річницю смерті зірки згадуємо його останній концерт.

Елвіс Преслі, 1977

Востаннє фанати зустрілися зі своїм кумиром 26 червня 1977, за два місяці до його смерті 16 серпня 1977 року у власному маєтку "Грейсленд". Попри те, що Елвіс здавався блідим, слабким і важким, не було нічого, що б наводило на думки про його швидку й неминучу смерть. І справді, в останньому шоу, як і в усьому турі, не було нічого незвичного, крім того, що Елвіс з якоїсь причини представив майже всіх важливих людей з його життя на сцені в ту ніч. Деякі сприймають це як "доказ": Елвіс відчував, що проживає останні дні. Інші стверджують, що він турбувався через майбутню публікацію біографії "Що трапилось, Елвісе?". У ній колишні охоронці артиста публічно розповідали про його зловживання наркотиками, і це могло зашкодити його образу.

Реклама
Елвіс Преслі виступає на Milwaukee Arena, квітень 1977

Його фінальне шоу зібрало 18 тисяч фанатів на арені Market Square в Індіанаполісі. Елвіс грав близько 80 хвилин і виконував свої класичні гіти, як-от Jailhouse Rock, Hound Dog і Hurt. Він завершив концерт піснею Can not Help Falling in Love with You — однією зі своїх найяскравіших балад.

Повний сет-лист останнього концерту
  1. Also Sprach Zarathustra
  2. See See Rider
  3. I Got A Woman/Amen
  4. Love Me
  5. Fairytale
  6. You Gave Me A Mountain
  7. Jailhouse Rock
  8. O Sole Mio/It's Now Or Never
  9. Little Sister
  10. Teddy Bear/Don't Be Cruel
  11. Release Me
  12. I Can't Stop Loving You
  13. Bridge Over Troubled Water
  14. Early Morning Rain
  15. What'd I Say
  16. Johnny B. Goode
  17. I Really Don't Want To Know
  18. Hurt
  19. Hound Dog
  20. Can't Help Falling In Love

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.