До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів Венеціанського кінофестивалю 2021

1 вересня стартує найстарший кіноогляд у світі — Венеціанський кінофестиваль. Саме у Венеції відбудуться прем'єри нових фільмів Педро Альмодовара, Паоло Соррентіно, Дені Вільнева — і не лише. Розповідаємо про 10 найочікуваніших прем'єр фестивалю.

"Дюна"

.Науково-фантастичний блокбастер Дені Вільнева готовий до зльоту: з величезними космічними кораблями, гігантськими піщаними хробаками і блискучим акторським складом, куди входять Тімоті Шаламов, Зенден, Хав'єр Бардем і Оскар Айзек. Фільм знятий за мотивами бестселера Френка Герберта й розповідає історію молодого принца Пола Атрейдеса, який вирушає на пустельну планету з небезпечною місією...

Реклама
"Спенсер. Таємниця принцеси Діани"

Яскраве перевтілення Крістен Стюарт на принцесу Діану робить цю стрічку однією з найбажаніших прем'єр кінофестивалю. Дія фільму відбувається в грудні 1991 року в Норфолку. Діана і принц Чарльз приїжджають в Сандрингемський палац, щоб провести разом різдвяні свята. Саме в ці дні в Норфолку принцеса Діана прийме рішення розлучитися з Чарльзом, взаємини з яким вже тоді порушилися. Баойпік "Спенсер"http://vogue.ua/article/culture/kino/kristin-styuart-sygraet-princessu-dianu-v-filme-spenser.html присвячений саме цим трьом доленосним дням в житті принцеси. Тим часом кінокритики вже пророкують, що за цю роль Крістен Стюарт буде номінована на "Оскар" — і має всі шанси його отримати.

"Остання дуель"

Дія фільму відбувається у Франції в 14-му столітті. Горда дворянка (Джоді Комер) заявляє, що її зґвалтував зброєносець (Адам Драйвер), а її чоловік (Метт Деймон) прагне порозумітися через поєдинок. "Остання дуель" — захоплива драма Рідлі Скотта, де буде багато ефектних бойових сцен й актуальних смислів.

"Незнайома донька"

Мало які повнометражні дебюти настільки ж амбітні, як у Меггі Джилленхол: це екранізація роману культової письменниці Єлени Ферранте про матір, яка переживає кризу середнього віку. Головні ролі у фільмі грають Олівія Колман, Дакота Джонсон і Пол Мескаль. "Незнайома донька" буде пронизливою ​​й болісно чесною рефлексією про материнство.

"Минулої ночі в Сохо"

Психологічний трилер Едгара Райта ("Мілаш на драйві") з зіркою серіалу "Хід королеви" Анею Тейлор-Джой у головній ролі. Це історія юної дівчини, яка містично переміщується в Лондон 1960-х і перетворюється там на знамениту співачку Сенді (Аня Тейлор-Джой). Такі подорожі в часі зіграють з героїнею злий жарт...

"Паралельні матері"

"Паралельні матері" — нова стрічка іспанського режисера, дворазового лауреата "Оскара" Педро Альмодовара. Головні ролі у фільмі зіграли незмінні фаворитки режисера — Пенелопа Крус і Россі Де Пальма. І для Пенелопи Крус, і для Россі Де Пальма "Паралельні матері" стануть восьмою спільною роботою з Педро Альмодоваром. У центрі сюжету — дві жінки, які в один день стають матерями. "У фільмі я повертаюся в жіночий всесвіт, я розповідаю про важливість наших пращурів і нащадків. Неминуча й тема пам'яті. У моїй фільмографії багато історій матерів. Але ті героїні, які стали частиною цієї історії — зовсім інші. Зараз мене, як оповідачку, надихають саме недосконалі матері".

"Холодний розрахунок"

Оскар Айзек грає колишнього військового слідчого, який стає картковим гравцем. Над кримінальним трилером працював блискучий дует: режисер Пол Шредер і виконавчий продюсер Мартін Скорсезе. Також зверніть увагу на Тіффані Хаддіш, яка зіграла "фатальну жінку".

"Хелловін убиває"

"Хелловін убиває" — продовження дуже популярної в 1980-х роках серії фільмів жахів "Хелловін". Актриса Джеймі Ле Кертіс через роки повертається до ролі Лорі Строуд — цього разу їй разом з донькою та онукою доведеться боротися за своє життя і рятуватися від маніяка-психопата Майкла Майєрса

"Рука Бога"

Чарівлива й дуже особиста картина Паоло Соррентіно. Фільм розповідає про історію дорослішання юного хлопця (Філіппо Скотті) в Неаполі 1980-х роках. Це потужний коктейль із усіх режисерських захоплень, від кіно до футболу і, за чутками, найавтобіографічніший фільм Соррентіно.

"Відблиск"

Валентин Васянович — один із найвідоміших у світі українських режисерів. Торік його "Атлантида" взяла приз у програмі "Горизонти" Венеціанського кінофестивалю, а цьогоріч його нова стрічка "Відблиск" боротиметься у Венеції за головний приз, разом зі стрічками Альмодовара і Соррентіно. Нова стрічка Васяновича розповідає про історію лікаря-добровольця, який після повернення з полону намагається пристосуватися до мирного життя. Він спілкується з колишньою дружиною і своєю 12-річною донькою, яка також травмована через смерть близької людини на війні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.