До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найзнаковіших суконь принцеси Діани

Елегантний і сучасний стиль принцеси Діани продовжує надихати через десятиліття. У цьому матеріалі Vogue згадує її найкультовіші образи — від весільної сукні з неймовірним шлейфом до "сукні помсти", що знаменує її розрив з принцом Чарльзом.

Весільна сукня

У весільній сукні авторства Елізабет Емануель, Діана Спенсер вийшла заміж за принца Чарльза 29 липня 1981 року в соборі Святого Павла в Лондоні. Британська дизайнерка створила сукню з разючим шлейфом із шовкової тафти завдовжки 7,62 метра, що стало рекордом в історії королівської сім’ї.

Реклама
"Мстива сукня"

Маленька чорна сукня Christina Stambolian, у якій Діана вирушила до галереї "Серпентайн" у 1994 році, стала однією з її найнезабутніших. У сукні, що дістала назву "мстива сукня", принцеса Уельська з’явилася невдовзі після розлучення з принцом Чарльзом.

"Траволтівська сукня"

У сукні дизайну Віктора Едельштейна принцеса Уельська була на вечері в Білому домі у Вашингтоні в 1985 році. Сукня запозичила назву в легендарного американського актора Джона Траволти, з яким Діана танцювала в той самий вечір.

Сукня Hachi

У асиметричній сукні, всипаній кристалами, яку створив японський дизайнер Hachi, принцеса Уельська сяяла на прем’єрі фільму про Джеймса Бонда "Восьминіжка" в 1983 році. Сукню продали на аукціоні Christie's за 60 000 фунтів стерлінгів.

Сукня Catherine Walker

Під час створення цієї драпованої сукні одна з улюблених дизайнерок Діани, Кетрін Вокер, шукала натхнення в елегантності персонажа Грейс Келлі зі стрічки Альфреда Гічкока "Спіймати злодія" 1955 року. У ній леді Ді з’явилася на червоній доріжці Каннського кінофестивалю в 1987 році, а 16 років потому сукню продали на аукціоні за 81 000 фунтів стерлінгів.

Сукня, яку розшито лелітками

У цій сміливій смарагдовій сукні, розшитій лелітками, принцеса Уельська відвідала благодійний гала-концерт Pink Diamond у готелі Royal Lancaster у 1990 році. Сукню продали на аукціоні у 2013 році за 170 000 фунтів стерлінгів.

Аквамаринова сукня Elizabeth Emanuel

Цю аквамаринову асиметричну сукню з відкритими плечима авторства Елізабет Емануель принцеса Діана вибрала для офіційного візиту до Мельбурна. Особливу увагу в цьому образі леді Ді привертає кольє з діамантами й смарагдами, яке Діані подарувала королева Єлизавета II і яке принцеса носила як головний убір, а не традиційне кольє.

"Сукня Елвіса"

Ця сукня авторства Кетрін Вокер, яку оздоблено 20 000 перлинами, запозичила свою назву в Елвіса Преслі й віддає данину поваги його фірмовому стилю за допомогою перевернутого коміра на болеро. Принцеса Уельська спочатку вдягнула цю сукню під час офіційного візиту до Гонконгу в 1989 році, а потім знову на British Fashion Awards того ж року.

Мінісукня Catherine Walker

На аукціон, організований у партнерстві з Christie's, принцеса Уельська вдягнула світлу мінісукню з атласними лодочками Catherine Walker. На аукціоні було зібрано понад 3,25 мільйона доларів для організацій, що борються зі СНІДом і раком.

Сукня-комбінація Dior

У сукні-комбінації Dior леді Діана з’явилася на Met Gala 1996 року. Власним прикладом принцеса Уельська продемонструвала, що таку річ можна вдягнути й для виходу на червону доріжку.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.