До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Оскар–2024": 5 матеріалів, які ви могли пропустити

Цей тиждень став багатим на події, і найважливішою з них була церемонія нагородження "Оскар", на якій український режисер Мстислав Чернов з командою здобув перемогу в номінації "Найкращий документальний фільм" за стрічку "20 днів у Маріуполі". Найгарніші пари, вінтажні сукні та чоловічі образи вечора, шлях Кілліана Мерфі до першої статуетки та найуспішніші фільми в історії "Оскара" — щоб підбити підсумки найгучнішої кіноподії року, пропонуємо згадати яскраві моменти церемонії у 5 матеріалах vogue.ua.

Реклама

Як Кілліан Мерфі прийшов до слави, але залишився собою

Роль Роберта Оппенгеймера принесла 47-річному Кілліану Мерфі першу в його понад 20-річній кар’єрі премію "Оскар". Про шлях ірландського актора до слави розповідає кінокритик Алекс Малишенко за посиланням.

Кадр з фільму "Оппенгеймер"
Кадр з фільму "Оппенгеймер"

Найкращі вінтажні образи зірок

Підготовка до "Оскара" починається за кілька місяців — зірковим стилістам потрібно не просто підібрати для своїх підопічних гарну сукню, а створити образ, який обговорюватимуть. Один із перевірених прийомів — знайти рідкісну чи знакову вінтажну річ, за якою стоїть історія. Тут ми зібрали найцікавіші екземпляри.

Як створювалися образи української делегації для церемонії "Оскар–2024"

На цьогорічній церемонії нагородження премії "Оскар" у престижній категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм" перемогу виборола стрічка "20 днів у Маріуполі". Фільм, створений українським режисером Мстиславом Черновим, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко, є реальним свідченням перших днів агресії росії в Україні. Для церемонії "Оскар" команда вибрала стримані образи в чорному кольорі, створені українськими дизайнерами. Розповідаємо детальніше.

Мстислав Чернов
Мстислав Чернов

Найстильніші пари на премії "Оскар–2024"

На доріжці церемонії "Оскар" були помічені Кріс Гемсворт з дружиною Ельзою Патакі в білій сукні силуету "рибка", Кірстен Данст з Джессі Племонсом в образах від Gucci, Роберт Дауні-молодший з дружиною Сьюзан Дауні та інші зірки. Роздивляємося найстильніші пари цьогорічної премії "Оскар" ближче.

Кірстен Данст та Джессі Племен в Gucci
Кірстен Данст та Джессі Племен в Gucci

Найуспішніші фільми в історії премії "Оскар"

Від блокбастерів, які приголомшили членів Американської кіноакадемії, до стрічок, які здобули п’ять найважливіших статуеток — у цьому матеріалі розповідаємо про найуспішніші фільми в історії кінопремії "Оскар".

Кадр з фільму "Титаник", 1997
Кадр з фільму "Титаник", 1997

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.