До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актриса Лілі Коллінз — про другий сезон "Емілі в Парижі" в новому проєкті Netflix

Це був рік Лілі Коллінз. Коли я телефонувала 31-річній актрисі, щоб домовитися з нею про інтерв'ю в Zoom, вона мала свіжий і оптимістичний вигляд, з ідеальною укладкою, в толстовці з написом Biden-Harris (на підтримку Джо Байдена і Камали Харрісприм. ред.) кольору бісквіта. "Я сплю в ній", — пізніше мені сказала Лілі з усмішкою, хоча недавні результати президентських виборів у США — не єдина причина, з якої вона має привід радіти.

Лілі Коллінз

У вересні вона заручилася зі своїм хлопцем, сценаристом-режисером Чарлі Макдауеллом. Через тиждень серіал "Емілі в Парижі" вийшов на Netflix. Створене Дарреном Старом, автором серіалу "Секс у великому місті", з Коллінз в головній ролі маркетолога з Середнього Заходу, яка переїжджає до французької столиці, шоу стало культурним явищем. Але це не єдиний проєкт стрімінгового гіганта, в якому Коллінз бере участь у 2020 році. Зовсім скоро вона з'явиться в довгоочікуваному фільмі Девіда Фінчера "Манк", присвяченому старому Голлівуду.

Реклама

Народившись у Великобританії і зростаючи в Каліфорнії, донька музиканта Філа Коллінза і актриси Джилл Тавельман завжди була амбіційною. У підлітковому віці вона писала статті для Teen Vogue, а в 2008 році висвітлювала президентські вибори у США в якості ведучої програми Nickelodeon Kids Pick the President. Вона вивчала тележурналістику в Університеті Південної Каліфорнії, і паралельно грала в таких проєктах, як "Невидимий бік" (2009), "Білосніжка: Помста гномів" (2012) і "Поза правилами" (2016). Останній приніс Коллінз номінацію на "Золотий глобус" у 2017 році. Потім були ще гучніші ролі в болісній драмі про анорексію "До кісток" (2017), в "Окча" (2017), що отримала визнання критиків; адаптації BBC "Знедолені" (2018) і трилері "Гарний, поганий, злий" (2019).

"Манк", проте, на голову вище за інші фільми. Дія цієї чорно-білої стрічки розгортається в 1940 році. Вона розповідає історію сценариста Германа Манкевича, який намагається написати один з найвидатніших фільмів усіх часів: "Громадянин Кейн" (1941). Його, відомого в колі друзів як просто Манк, зіграв Гері Олдман. Він азартний гравець і п'яниця, якому дається останній шанс спокутувати свою провину.

У фільмі покажуть сутички Манка з Меріон Девіс (Аманда Сейфрід) і її могутнім коханим, медіа-магнатом Вільямом Рендольфом Херстом (Чарльз Денс), обоє з яких надихнули головного героя на написання сценарію. Але одну з найважливіших ролей в його роботі зіграла британська стенографістка Рита Александер (Коллінз), на чию допомогу він покладався. Зрештою вийшла божевільна епопея, особливо близька серцю Девіда Фінчера, адже сценарій був написаний його власним батьком, Джеком Фінчером, перед смертю в 2003 році.

Напередодні виходу фільму "Манк" 4 грудня Коллінз розповідає, як вона увійшла в образ, як пережила ізоляцію і як зустріла свого колегу за фільмом Гарі Олдмана ще у віці двох років.

"Манк" — пристрасний проєкт Девіда Фінчера. Як ви почали над ним працювати?

"Я почула про цей проєкт за пару тижнів до від'їзду в Париж [знімати "Емілі в Парижі"]. Девід — це людина, працювати з якою я могла просто мріяти. Я надіслала їм запис просто перед від'їздом, а потім, через кілька тижнів роботи в Парижі, пройшла прослуховування в Zoom. Коли я дізналася, що отримала роль, то була збита з пантелику [сміється]. Мені довелося літати в Лос-Анджелес на примірки і репетиції, при цьому я знімалася у Франції в серіалі, де була задіяна практично у всіх сценах, і у мене не було вихідних. Отже, у мене було по два перельоти за 24 години. Я прилітала в суботу вранці після нічної зйомки в Парижі до Лос-Анджелесу, йшла на репетиції, примірки або тести, потім прилітала назад, лягала спати і прокидалася о 5-ій ранку, щоб знову стати Емілі. Все відбувалося дуже швидко, і я не могла навіть зупинитися і подумати про це".

Наскільки складно було закінчити роботу над "Емілі в Парижі" і відразу приступити до зйомок "Манка"?

"Коли я повернулася в Париж вдруге з Лос-Анджелеса, "Манка" тільки починали знімати. Це було до того, як я закінчила зйомки в шоу, але мої сцени не знімали, поки я не повернуся. У мене було два тижні після Парижа, перш ніж я знову приступила до роботи. Але це було не так вже й складно, тому що Емілі і Рита — полярні протилежності. Емілі не тільки яскрава, смілива і трохи очевидна особистість, а й живе в яскравому, сміливому і очевидному світі, а Рита — в чорно-білому. Її складніше зрозуміти, вона серйозніша, в певному сенсі врівноважена, справжня британка. Таким чином, я змогла переключитися буквально відразу ж".

Лили Коллинз и Гари Олдман в филмье Лілі Коллінз і Гарі Олдман у фільмі "Манк", 2020

Якою Риту бачив Девід? Яким її персонаж мав бути?

"Рита, звісно, реальна людина, але інформації про неї мало, крім того факту, що вона стенографістка з Англії, а її чоловік брав участь у війні. Здається, я бачила дві її світлини. Отож, з точки зору створення її образу, йшлося про те, що вона представляє для персонажа Гері [Олдмана], тому що він найбільш вразливий, коли він з нею. Вони довірені особи одне одного. Для жінки того часу і на тій посаді Рита була дуже сміливою. Вона вважала, що Манк був здатний на більше, ніж він сам міг уявити, і нагадала йому про те, що він обіцяв зробити. Іноді він потребував додаткового стусана. Девід хотів, щоб у Рити було вроджене почуття доброти. Мені сподобалося, що між нею і Манком немає будь-яких романтичних стосунків — це душевна дружба, якої ніхто не чекає".

Як ви працювали з Гері Олдманом над побудовою взаємин між Ритою і Манком?

"Насправді я вперше зустріла Гері, коли мені було близько двох років, на зйомках "Дракули" Брема Стокера [1992]. Мій батько знімався в картині "Капітан Крюк" [1991], і ці два фільми знімалися на одній локації в Лос-Анджелесі. Потім, через роки, на гала-концерті Heavenly Bodies Met в 2018 році я була у камердинера і побачила Гері і його дружину Жизель. Я сказала йому, як сильно ним захоплююся. Хто б міг подумати, що через багато років я гратиму цього персонажа, який так захоплюється його героєм? Під час зйомок "Манка" ми сміялися і жартували між дублями, а потім, коли вони говорили "мотор", він просто знову ставав Манком. Іноді мені доводилося вщипнути себе, бо я забувала, що повинна відповідати. Він був приголомшливим".

Як мудровані костюми того часу допомогли тобі перевтілитися в персонажа?

"Рита не голлівудська зірка, тому вона не завжди наряджається, але вона хоче мати презентабельний вигляд. У неї мало прикрас, вона носить маленькі підбори, але також і броги, й іноді віддає перевагу більш спортивному стилю. Вона носить костюми, але часто вони видаються досить розтріпаними наприклад, якщо Манк і Рита кілька годин писали і спітніли. Девід говорив: "Не чіпайте їх, якщо не додаєте ще більше поту. Не робіть їх ідеальними". Мені сподобалася ідея наблизитися до того періоду часу".

Лили Коллинз в сериале Лілі Коллінз у серіалі "Емілі в Парижі"

Ваш інший проєкт Netflix, "Емілі в Парижі", — одне з найбільш обговорюваних шоу 2020 року. Як ви думаєте, чому йому вдалося передати дух часу таким, яким він є?

"Ми всі хочемо подорожувати. Ми всі хочемо втечі від реальності. Бути американкою в Парижі — не революційна ідея, але зараз це неможливо. Ми всі втрачаємо можливість блукати чужим містом, забуваючи про час. У "Емілі в Парижі" над костюмами працювала стилістка Патрісія Філд, що забезпечило задоволення для очей, і Даррен Стар, який завжди перетворює міста [в його шоу] на самобутні персонажі. У серіалі є почуття гумору, дурість і яскравість, і я думаю, що він з'явився в той час, коли всі ми потребували його найбільше. Всі ми хочемо сміятися і посміхатися. Я думаю, що зараз є надія, і шоу схиляється до цього".

Тепер, коли підтверджено другий сезон, чого ви від нього очікуєте?

"Я дійсно сподіваюся, що Емілі проводитиме більше часу зі своїми колегами в Savoir за межами офісу і ближче познайомиться з ними і своєю подругою Мінді. Я також сподіваюся, що французька вимова Емілі покращиться разом з тим, як вона продовжить розвиватися в своїй компанії як корисний і більш позитивний співробітник, хоча, звичайно, все ще потраплятиме в кумедні ситуації. Мені б хотілося, щоб вона почувалася в місті комфортніше, і глибше занурювалася в життя як мешканка, а не як гість. Але хто знає, що станеться".

Ви заручилися під час карантину. Як це сталося?

"Це було абсолютно нереально. Це було повною несподіванкою, і це було видно з мого обличчя. З тієї хвилини, як ми почали зустрічатися, я знала, що хочу бути з ним, але не знала, коли це станеться. Ми якраз були в автомобільній поїздці, в які любимо їздити з нашою маленькою собачкою, і він все спланував. Навколо нас не було інших людей. Це було дуже гарно. Тепер я вже стала нареченою і почала все планувати. Це дуже хвилююче".

Судячи з вашого Instagram, схоже, що ви останнім часом багато займалися серфінгом?

"Мій наречений Чарлі займається серфінгом з дитинства. Він дуже хороший в цьому, до того ж, дійсно чудовий учитель. Він навчив мене серфінгу під час карантину. Це круто, тому що цей вид спорту робить тебе сильнішим. Ви повинні бути врівноважені, коли перебуваєте на дошці і не контролюєте ситуацію, тому вам просто потрібно все відпустити, бути спокійним і кататися. Я відчуваю, що зараз це прекрасна метафора. Крім того, я Риби я люблю воду".

Що вселяє в вас надію на майбутнє просто зараз?

"Результати виборів у США й ідея про те, що на нас чекають чотири роки надії, а не ненависті. Я не думаю, що коли-небудь раніше була залучена і вкладалася в цей процес так сильно. Я висвітлювала вибори 2008 року для Nickelodeon, і була залучена, тому що це був мій перший рік голосування, але в цьому році я дуже хотіла, щоб Джо Байден і Камала Харріс виграли. Я ніколи не забуду мить, коли це сталося. Цими результатами ми довели, що можемо використовувати наші голоси колективно. І наскільки шалено те, що ці вибори в Америці стали глобальними? У мене були друзі в Англії, які надсилали мені відео, на яких видно, як вони святкують. Це таке полегшення".

Текст: Radhika Seth

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.