До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Крістен Стюарт зіграє культову письменницю Сьюзен Зонтаґ

Крістен Стюарт продовжує зображувати впливових жінок й обрала для себе нову роль — акторка зіграє покійну письменницю-провокаторку СьюзенЗонтаґ.

Сьюзен Зонтаґ
Сьюзен Зонтаґ

Реклама

Американська акторка зіграє культову квір-феміністку та знамениту інтелектуалку у фільмі під назвою "Зонтаґ". Режисеркою проєкту виступить Кірстен Джонсон, що відома документальними стрічками "Громадянин чотири" та TheOath ("Присяга"). Сюжет фільму заснований на біографії "Зонтаґ: Життя і творчість" Бенджаміна Мозера. Знімання розпочнуться під час Берлінського кінофестивалю 2023 року, де Стюарт є президенткою журі.

"Ми використовуємо Берлінський кінофестиваль, щоб розпочати проєкт і зробити документальне відео Крістен як голови журі та поговорити з нею про те, як вона готується зіграти Зонтаґ, — сказала продюсеркапроєкту Габріель Тана. — Це буде драма, але з документальним аспектом".

Крістен Стюарт у фільмі
Крістен Стюарт у фільмі "Проти всіх ворогів: історіяДжин Сіберг"

Автори проєкту зазначають, що "Зонтаґ" не буде типовим біографічним фільмом. Габріель Тана, також розповіла, що стрічка матиме метаверсію, тобто у фільм буде вплетено документальні кадри, на яких Стюарт готується зобразити Зонтаґ.

Останніми роками Крістен Стюарт знялася у двох відомих біографічних фільмах, зокрема у стрічці "Проти всіх ворогів: історія Джин Сіберг" 2019 року, де вона зіграла актрису Джин Сіберг, і у драмі "Спенсер: Таємниця принцеси Діани" 2021 року, де вона втілилася в роль принцеси Діани й отримала номінацію на "Оскар". До того ж акторка знялася в останній серії сміливих фільмів, зокрема, в сюрреалістичній науково-фантастичній стрічці 2022 року "Злочини майбутнього" та двох дуже різних проєктах 2020 року: зворушливому лесбійському романтичному фільмі "Найщасливіший сезон" і стрічці "Під водою".

СьюзенЗонтаґ була впливовою письменницею та інтелектуалкою, яка часто перетворювала складні ідеї про права людини та соціальну справедливість у чіткі есе. Її робота з висвітлення таких важких соціальних проблем, як епідемія СНІДу та критика війни у В’єтнамі, часто спричиняла суперечки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.