До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Крістен Стюарт очолить міжнародне журі Берлінського кінофестивалю

Президентом міжнародного журі 73-го Берлінського міжнародного кінофестивалю стане американська акторка, сценаристка і режисерка Крістен Стюарт.

Крістен Стюарт. Фото: Берлінський міжнародний кінофестиваль
Крістен Стюарт. Фото: Берлінський міжнародний кінофестиваль

Реклама

"Ми раді, що Крістен Стюарт взялася за це завдання. Вона одна з найталановитіших і найбільш багатогранних акторок свого покоління. Від Белли Свон до принцеси Уельської — вона втілила на екрані видатних персонажів. Молода, яскрава та з дивовижною кількістю робіт за плечима, Крістен Стюарт є ідеальним містком між США та Європою", – кажуть директори фестивалю Марієтт Ріссенбек і Карло Чатріан.

Крістен Стюарт і Джоді Фостер у фільмі
Крістен Стюарт і Джоді Фостер у фільмі "Тривожна кімната", 2002

Крістен Стюарт вважається однією з головних молодих акторок Голлівуду. Дебют Крістен на великому екрані відбувся у 1999 році, коли їй було дев'ять років. Всього три роки по тому вона зіграла разом із Джоді Фостер у фільмі Девіда Фінчера "Тривожна кімната" і досягла широкого визнання публіки. Її міжнародний прорив відбувся з п'ятисерійною сагою "Сутінки" (2008–2012). У 2010 році Стюарт вперше взяла участь у Берлінале, як головна акторка незалежного фільму "Ласкаво просимо до Райлі".

Крістен Стюарт у фільмі
Крістен Стюарт у фільмі "Зільс-Марія", 2014

У 2014 році Крістен зіграла разом із Жульєт Бінош у фільмі "Зільс-Марія" французького режисера Олів’є Ассаяса, а 2015 року стала першою американкою, що отримала французьку кінопремію "Сезар" за роль у цьому фільмі. Вона продовжила роботу з Ассаясом у 2016 році над фільмом "Персональний покупець", де зіграла головну роль. Наступного року вона відсвяткувала свій режисерський і сценаристський дебют короткометражним фільмом Come Swim, а у 2018 році стала членом міжнародного журі Каннського кінофестивалю.

Крістен Стюарт у фільмі
Крістен Стюарт у фільмі "Проти всіх ворогів: історія Джин Сіберг", 2019

У 2019 році Стюарт з'явилася в бойовику "Ангели Чарлі" і зіграла захопливу роль у байопіку "Проти всіх ворогів: історія Джин Сіберг", світова прем’єра якого відбулася на Венеціанському кінофестивалі. У 2020 році вона презентувала свою наступну режисерську роботу – короткометражний фільм "Цвіркуни". Нещодавно вона вразила глядачів роллю принцеси Діани у драмі "Спенсер", отримавши номінації на премію "Оскар" і "Вибір критиків" за найкращу жіночу роль.

Крістен Стюарт у фільмі
Крістен Стюарт у фільмі "Спенсер", 2021

Крістен Стюарт стала однією з найвидатніших світових акторок, яка захоплює як глядачів, так і критиків. Наразі вона працює над повнометражним режисерським дебютом – екранізацією бестселера Лідії Юкнавич "Хронологія води".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.