До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Канни 2019: чому всі так чекають стрічку "Одного разу в Голлівуді"

Минуло майже два роки з тих пір, як вперше оголосили, що Квентін Тарантіно працює над сценарієм нової стрічки. І ось, 21 травня у межах 72-го Каннського кінофестивалю режисер представить довгоочікувану картину "Одного разу в Голлівуді". Напередодні прем'єри Vogue UA розповідає, чому всі так чекають нового фільму американського режисера.

Бред Пітт і Леонардо ді Капріо у фільмі "Одного разу в Голлівуді"
Сюжет

Кілька років ходили чутки про те, що Квентін Тарантіно зніматиме стрічку про вбивства, скоєні Чарльзом Менсоном і його сектою "Сім'я". Після того, як показали трейлер до "Одного разу в Голлівуді", з'явилося багато запитань щодо того, яким же насправді буде фільм. На розчарування фанатів кримінальних історій, незважаючи на те, що події відбуваються в Голлівуді 1969 року і фільм містить персонажів з реального життя, нова робота Тарантіно, здебільшого, художній твір.

Реклама
Марго Роббі в ролі Шерон Тейт у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Все ж, це не означає, що історія Менсона не згадана в фільмі. Поки не зрозуміло, чи буде його фігура головною, чи просто перебільшеним а-ля образом Гітлера з фільму "Безславні виродки". Але важко розповісти історію Голлівуду 1969 року без присутності Менсона. Зрештою, він частково відповідальний за вимирання культури хіпі: вбивства, які він організував, стали сумним кінцем волелюбного десятиліття.

Що точно відомо, так це те, що стрічка в основному зосереджена навколо персонажів ді Капріо і Пітта, які грають актора і його дублера. Як і у випадку з будь-яким фільмом Тарантіно, сюжет навряд чи буде простим і, як йдеться у наявній інформації, історія має безліч переплетених ліній у стилі стрічки "Кримінальне чтиво". Наприклад, персонаж ді Капріо живе по сусідству з акторкою Шерон Тейт, яка стала однією з жертв "Сім'ї".

Суперечності
Леонардо ді Капріо у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Квентіну Тарантіно, який наповнює свої фільми цілим спектром образ і працював з Гарві Вайнштейном, не звикати до суперечностей спрямованих в його бік. Так, "Одного разу в Голлівуді" порушив кілька педантичних питань. По-перше, факт, що Тарантіно вирішив зняти комедійний фільм, в якому йдеться про справжнє і трагічне вбивство Шерон Тейт, яка була при надії в той час. У випадку з Тарантіно турбує і інтерпретація історії, і те, чи прославлятиме режисер Чарльза Менсона. По-друге, Тарантіно знайшов роль для актора Еміля Гірша, який 2017 року потрапив до в'язниці за напад на керівника студії Даніеля Бернфелда. З тих пір, як стало відомо, що Гірш увійшов в акторський склад стрічки, подруга Бернфелда висловлює своє обурення в мережі, де називає назначення Гірша "яскравим випадком привілейованості багатих білих чоловіків".

Акторський склад
Бред Пітт, Леонардо ді Капріо і Аль Пачіно у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Як завжди, Тарантіно збирає зірковий акторський склад і з кожним фільмом перевершує себе (та інших режисерів). Так, крім ді Капріо, Пітта і Роббі у стрічці "Одного разу в Голлівуді" з'являться:

  • Деймон Герріман у ролі Чарльза Менсона.
  • Дакота Феннінг у ролі Лінетт Еліс "Сквікі" Фромм. Лінетт була членом сумнозвісної "Сім'ї" Менсона.
  • Деміен Льюїс у ролі Стіва Макквіна. Культовий актор був запрошений в будинок Шерон Тейт на вечірку в ніч її вбивства.
  • Брюс Дерн грає Джорджа Спена – 80-річного майже осліплого чоловіка, якого Менсон переконав дозволити йому і його послідовникам жити на своєму ранчо. В обмін на це і як орендну плату Менсон схиляв своїх жінок-прихильниць займатися сексом зі Спеном.
Леонардо ді Капріо в фільмі "Одного разу в Голлівуді"
  • Люк Перрі в образі Вейна Мондера – актора з західного серіалу "Лансьє".
  • Остін Батлер грає Чарльза "Текса" Вотсона, члена "Сім'ї" Менсона, причетного до вбивства Тейт.
  • Майк Мо грає Брюса Лі, актора і каскадера з тизерного трейлера, що розповідає про ненавмисне вбивство. Лі поставив бойові сцени для "Руйнівного екіпажу", в якому знімалася Шерон Тейт. Одного разу Поланскі розслідував вбивство Лі.

І це далеко не весь список. Також у фільмі зіграють Аль Пачіно, Тім Рот, Майкл Медсен, Джеймс Марсден і багато інших.

Дата виходу
Бред Пітт у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Прем'єра фільму "Одного разу в Голлівуді" відбудеться на 72-му Каннському кінофестивалі 21 травня, і тоді з'явиться можливість прочитати детальні огляди і отримати краще уявлення про те, яким насправді є сюжет. Потім потрібно протриматися ще три місяці, перш ніж фільм з'явиться у прокаті в усьому світі. Прем'єра в Україні запланована на 8 серпня 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.