До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найочікуваніших фільмів Каннського кінофестивалю

Нові фільми Джима Джармуша, Ксав'є Долана, Педро Альмодовара покажуть у Каннах. Чи буде Тарантіно – поки питання. Тим часом Vogue.ua вибрав сім найбільш очікуваних фільмів фестивалю.

Пенелопа Крус у фільмі "Біль і слава"
"Мертві не помирають"

Тим, хто не побачить цей фільм у Каннах, варто запам'ятати дату 14 червня – в цей день новий фільм Джима Джармуша представлять у світовому прокаті. Пропустити новий іронічний хоррор великого Джармуша ніяк не можна: Адам Драйвер, Білл Мюррей і Хлоя Севіньї грають у ньому поліцейських, які рятують місто від навали зомбі. У ролі зомбі – наприклад, Іггі Поп. Також у фільмі знялися Тільда Свінтон, яка, судячи з трейлера, грає гримера в морзі, і Селена Гомес. Крім зіткнення зомбі і поліцейських, про сюжет відомо мало.

Реклама
"Біль і слава"

21-а за рахунком картина Альмодовара автобіографічна і, схоже, дуже особиста. Головний герой –кінорежисер Сальвадор Маллен (Антоніо Бандерас), який перебуває у кризі і згадує важливі для нього моменти: дитинство, юність, батьків, закоханості, зустрічі з особливими людьми і, звичайно, фільми, які він зняв. Зйомки проходили у Валенсії і Мадриді, а однією з локацій стала мадридська кіностудія El Deseo, яку ще в 1980-і заснував режисер разом з братом, сценаристом Августином Альмодоваром.

"Молодий Ахмет"

1999 року брати Дарденни, найвідоміші бельгійські режисери, отримали "Золоту пальмову гілку" за фільм "Розітта", а 2011 року – Гран-прі Канн за стрічку "Хлопчик з велосипедом". Тепер вони повертаються на кінофестиваль з фільмом "Молодий Ахмет": історією про бельгійського підлітка, який розвиває ідею вбити свого вчителя після прочитання екстремістської інтерпретації Корану.

"Маттіас і Максим"

"Маттіас і Максим" – восьмий фільм канадського вундеркінда Ксав'є Долана і п'ятий, з яким Долан бере участь у Каннах (нагадаємо, 2016-го його стрічка "Всього лише кінець світу" взяла Гран-прі в Каннах). Як завжди, Долан виступив режисером, сценаристом, продюсером фільму, а також зіграв головну роль – Макса. Історія розповість про складні взаємини компанії молодих друзів і двох хлопців – Маттіаса і Макса. Дія стрічки відбувається в Монреалі, а одну з ключових ролей також зіграла улюблена акторка Долана, Енн Дорваль.

"Вибачте, вас не було вдома"

Кен Лоуч, класик британського гостросоціального кіно і автор пронизливих стрічок "Частка ангелів" і "Я, Деніел Блейк", бере участь у конкурсі Канн з новим фільмом. "Вибачте, вас не було вдома" – характерна для Лоуча соціальна драма про сім'ю, яка загрузла у кризі. Мати працює доглядальницею, батько намагається організувати невеликий бізнес з доставки і купує фургон, але сім'я в цей момент опиняється під загрозою.

"Рокетмен"

У межах програми спеціальних показів у Каннах покажуть байопік Декстера Флетчера "Рокетмен", присвячений Елтону Джону. Торік Флетчер наробив галасу з "Богемною рапсодією" – можливо, так само обговорюватимуть і його новий фільм. Знаменитого музиканта грає британський актор Терон Еджертон, а сам Елтон Джон виступив співпродюсером і співсценаристом. Важлива ремарка: "Рокетмен" – не класичний байопік, а більше фантазія на тему творчого шляху легендарного Елтона Джона, в якій факти з його біографії змішані з фантазією режисера і сценариста.

"Додому"
Наріман Алієв і продюсер Володимир Яценко під час підготовки до зйомок

Фільм "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшов до програми "Особливий погляд". Це дебют молодого режисера, але не перша його участь у великих фестивалях: короткометражка "Без тебе" була представлена ​​у межах Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю. Фільм "Додому" – повнометражний дебют Алієва, який розповідає історію кримського татарина Мустафи і його синів, що виїхали після анексії Криму до Києва. Стрічку знімали у Київській та Миколаївській областях, а також на Арабатській стрілці. Головну роль зіграв режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв, також у стрічці знялися непрофесійні актори.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.