До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Немає часу помирати": що відомо про новий фільм з серії Джеймса Бонда

20 серпня в офіційному Твіттер-акаунті Джеймса Бонда з'явилися важливі новини: прем'єра 25-ої ювілейної частини бондіани запланована на 3 квітня 2020 року у Великобританії і 8 квітня в Штатах, а сама стрічка називатиметься No Time To Die. Що ще слід знати про ювілейну частину бондіани, розповідає Vogue.ua.

Коли прем'єра

3 і 8 квітня 2020 року – запишіть ці дати у свій календар. Хочеться вірити, що дати є фінальними. Справа в тому, що прем'єру вже встигли перенести тричі. Спочатку обіцяли, що фільм вийде в жовтні 2019 року, але через зміну режисера (спочатку ювілейну частину бондіани мав знімати Денні Бойл) реліз відклали до 2020 року. Пізніше з лютого 2020-го прем'єру перенесли на квітень – через необхідність доопрацювати сценарій у зв'язку з призначенням нового режисера.

Реклама
Режисер

Головною інтригою ювілейної бондіани було ім'я режисера. З чуток, Денні Бойл, володар "Оскара" за фільм "Мільйонер з нетрів", покинув проєкт через суперечності з Деніелом Крейгом – той нібито був проти призначення на роль головного лиходія поляка Томаша Кота (він повинен був грати персонажа з Росії). У підсумку в режисерському кріслі – Кері Фукунага, якого пам'ятають за перший сезон "Справжнього детектива" і серіал "Маніяк". Кері Фукунага – бездоганний вибір на роль режисера нової бондіани. Він ніколи не знімав блокбастери, тому його ім'я не затерте пресою, при цьому у нього 20-річний досвід робіт у розумному, захопливому кіно і очевидний успіх на телебаченні. Цікаво, що за 25 років існування бондіани Кері став першим американцем у режисерському кріслі.

Кері Фукунага
Актори

Уп'яте і востаннє Бонда зіграє Деніел Крейг – 2020 року його контракт добігає кінця. Але головна новина в іншому: в ролі агента 007 вперше з'явиться жінка. На початку картини ми побачимо, як Джеймс Бонд насолоджувається відпочинком на Ямайці. Він залишається Бондом, але статус агента 007 у МІ6 замість нього отримує талановита агент Номі. Її зіграє британська акторка Лашана Лінч. З чуток, це посилить феміністську позицію фільму, яку привнесла сценаристка Фібі Воллерб-Брідж. До ролі дівчини Бонда повернеться Леа Сейду. До слова, французька акторка стала першою дівчиною Бонда, яка зніметься у двох серіях бондіани. Також у фільмі з'являться Реф Файнс, Бен Уішоу і Наомі Гарріс. Роль ключового лиходія зіграє володар "Оскара", Рамі Малек.

Леа Сейду
Де проходили зйомки

Перш за все, в Лондоні, на одній з найвідоміших вулиць міста, Уайтголл, де розміщені Британський парламент, Вестмінстер, Міністерство оборони, а поруч – знаменита Даунінґ-стрит, де мешкає прем'єр-міністр Великобританії. Крім Лондона, зйомки 25-ої ювілейної частини бондіани минули в Норвегії та Італії. З чуток, перші кадри фільму зняті на Ямайці, де Бонд відпочиває від служби і насолоджується життям – щоправда, недовго.

Сюжет

Зйомки фільму почалися в березні в Лондоні. Синопсис обіцяє, що "в цьому фільмі Джеймс Бонд вирішує одружитися і залишити службу, але через вбивство дружини повертається в надії помститися". Над новим сценарієм працював Скотт Бернс – автор сценарію до стрічок "Ультиматум Борна" і "Зараження".

Деталей про підготовку фільму поки мало. The Guardian все ж вдалося дізнатися, що в цій серії Джеймс Бонд їздитиме на електрокарі – аби відповідати світовим трендам на екосвідомість. Це буде модель Aston Martin Rapide E, яка коштує близько 300 тисяч доларів. "Всі відчули, що настав час посадити Бонда за кермо автомобіля з нульовим рівнем викидів", – кажуть продюсери.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.