До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Кері Фукунага, який зніме нового "Джеймса Бонда"

Після довгої паузи стало відомо ім'я режисера, який зніме ювілейну 25-ту частину бондіани. Це Кері Фукунага, відомий за серіалом "Справжній детектив".

Кері Фукунага для вересневого GQ

У березні 2019 року в лондонській студії Pinewood почнуться зйомки 25-го фільму про Джеймса Бонда. У режисерському кріслі буде американець Кері Фукунага – він замінить в цій ролі Денні Бойла, який був оголошений в ролі режисера раніше. З чуток, Бойл, володар "Оскара" за фільм "Мільйонер з нетрів", покинув проект через різноголосся з Деніелом Крейгом – той нібито був проти призначення на роль головного лиходія поляка Томаша Кота (він повинен був грати персонажа з Росії).

Реклама

Хто такий Кері Фукунага? Йому 41 рік, і в його біографії є кілька великих і якісних робіт, а сам він відомий як режисер, якого хвилюють соціальні проблеми. Його кар'єра почалася 2009 року з фільму "Без імені" про студентські банди та нелегальну імміграцію в Латинській Америці – за цю роботу він отримав приз кінофестивалю "Санденс". 2010 року Фукунага адаптував роман "Джейн Ейр" з відмінним акторським складом: Мією Васіковською, Майклом Фассбендером і Джуді Денч.

Але справді зоряний проект режисера на сьогодні – успішний серіал "Справжній детектив". 2014 року Фукунага зняв всі вісім серій першого сезону, а також став виконавчим продюсером шоу. "Справжній детектив" – брутальна історія про поліцейських Мартіна і Роста (Вуді Гарельсон і Метью Макконахі), які розслідують вбивства кількох жінок – демонструє режисерський стиль Фукунага: він завжди робить ставку на реалістичність історії. До того ж, Фукунага часто пише сценарії до своїх фільмів самостійно, а іноді і сам знімає їх як оператор. За "Справжнього детектива" режисер отримав "Еммі".

Цієї осені на екрани виходить ще один серіал Фукунага – "Маніяк". Його дія відбувається в психіатричній лікарні і розповідає про двох пацієнтів, які вирішуються стати частиною лікувального експерименту. І знову режисер фокусує історію на сильному дуеті – цього разу це Джона Гілл і Емма Стоун, що самозабутньо грають божевільних. Є в біографії Фукунага ще один трилер – серіал "Еліеніст" (The Alienist) про серійного вбивцю з навичками психолога. Кері був його продюсером.

Кері Фукунага – відмінний вибір на роль режисера нової бондіани. Він ніколи не знімав блокбастери, тому його ім'я не затерте пресою, при цьому у нього 20-річний досвід робіт в розумному, захопливому кіно і очевидний успіх на телебаченні, що сьогодні значно важливіше, ніж список блокбастерів за спиною. Цікаво, що за 25 років існування бондіани Кері став першим американцем в режисерському кріслі. Результат його роботи побачимо тільки в 2020-му – саме на цей рік запланована прем'єра фільму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.