До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найцікавіших фільмів березня

Повернення Джона Віка, довгоочікувана прем'єра мультфільму "Мавка. Лісова пісня" та оскарівський фаворит Брендан Фрейзер у новому фільмі Даррена Аронофскі — серед найцікавіших кіноновинок березня.

"Кит"

Реклама

Нова стрічка Даррена Аронофскі "Кит" — один із головних фаворитів оскарівських перегонів. Це пронизлива історія професора літератури Чарлі (Брендан Фрейзер), що страждає на ожиріння, викликане психологічною травмою після смерті коханого чоловіка. Єдина надія героя — це спроба відновити стосунки із 17-річною дочкою Еллі (Седі Сінк), яка не може пробачити батькові те, як і чому він залишив сім'ю, адже той пішов від її мами до іншого чоловіка...

"Кит" вже був показаний на кінофестивалях у Венеції і Торонто, де головну увагу було прикуто до неймовірного перевтілення зірки трилогії "Мумія" Брендана Фрейзера в ролі Чарлі. Його роботу відзначили кіноакадеміки: 54-річний актор вперше в житті номінований на "Оскар" і змагатиметься за перемогу в категорії "найкращий актор".

2 березня

"Мавка. Лісова пісня"

Нарешті в українських кінотеатрах можна буде побачити мультфільм "Мавка. Лісова пісня", натхнений відомою драмою-феєрією Лесі Українки. Робота над анімацією тривала понад п'ять років, і попри повномасштабну війну її вдалося закінчити у 2022-му. Над образом Мавки працювали одразу три українські артистки: співачка Христина Соловій записала саундтреки, примабалерина Національної опери Катерина Кухар наділила Мавку рухами та пластикою, а озвучила головну героїню акторка Наталка Денисенко. Інших персонажів озвучили фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, акторка Олена Кравець та співак Артем Пивоваров. Працювала над анімацією студія Animagrad.

2 березня

"Велика свобода"

Події стрічки відбуваються після Другої світової війни в Німеччині, де жорстокі закони проти гомосексуалів продовжують існувати навіть у повоєнні часи. Ганса звільняють із концтабору, але одразу ж запроторюють до в'язниці. Це лише початок — головного героя ще не раз кинуть за ґрати за його "злочини". Та поки Ганс змінює ставлення до себе одного незмінного сусіда по камері, змін зазнає все суспільство. Стрічка німецького режисера Себастьяна Майзе отримала нагороду програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю.

9 березня

"Будинок зі скалок"

Документальний фільм, що розповідає історії дітей, які перебувають у дитячому будинку в Лисичанську, нині окупованому росіянами. На момент знімання від лінії фронту його відділяли всього 20 кілометрів. Герої фільму — діти, позбавлені батьківського піклування. У притулку вони очікують на вирішення своєї долі: повернення до старої домівки або ж переїзду до нової. Тим часом самовіддані співробітниці дарують дітям моменти радості та спокою і повертають у вже майже втрачене дитинство. Стрічка данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта змагатиметься за "Оскар" у номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм".

9 березня

"Життя на межі"

"Життя на межі" — перший і наразі єдиний фільм, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні. Його зняли українські режисери та ветерани Павло Пелешок та Юрко Іванишин, чия попередня робота "Зима у вогні" у 2016-му була номінована на "Оскар" як "Найкращий документальний повнометражний фільм". Стрічка віддзеркалює особистий досвід самих авторів, які з 2014 року боронять українську землю від російських окупантів. Автори пішли добровольцями на фронт, побували в гарячих точках Донбасу, але весь цей час продовжували творити, аби показати світові правду про жахливу війну.

16 березня

"Шазам! Лють богів"

Продовження пригод супергероя DC Comics Шазама — підлітка Біллі Бетсона, який перетворюється на всемогутнього дорослого, тільки-но вимовить слово "Шазам". Герой поєднує в собі мудрість Соломона, силу Геракла, витривалість Атласа, могутність Зевса, відвагу Ахіллеса та швидкість Меркурія — і разом з іншими супергероями, серед яких, наприклад, капітан Марвел, боротиметься проти доньок Атласа.

16 березня

"Джон Вік 4"

Нарешті на екрани повертається брутальний та сумний колишній найманий вбивця Джон Вік — у виконанні неперевершеного Кіану Рівза. У четвертій частині франшизи Чада Стагельські події розгортаються одразу після фіналу третьої, де герой знайшов прихисток у Голубиного короля. Тепер той готовий захистити Віка та почати війну проти Правління кланів.

23 березня

"Памфір"

Події стрічки Дмитра Сухолиткого-Собчука розгортаються в Західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка. Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з родиною. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотними наслідками.

"Памфір", пермєра якого відбулася минулого року в рамках Каннського кінофестивалю – безумовно, одна з найгучніших українських стрічок року. Він виходить в прокат вже з великим багажем нагород: приз за найкращу режисуру Фестивалю європейського кіно в Сербії, п'ять премій фестивалю "Кіноколо", гран-прі кінофестивалю "Молодість". Знята на Буковині в 2020 році, стрічка занурює глядача у самобутній світ українських традицій – про це можна прочитати у великому інтерв'ю з художницею по костюмах фільму Марічкою Квіткою.

"Найкращий бос"

Один із найвизначніших фільмів минулого року, "Найкращий бос" іспанського режисера Фернанда Леона де Араноа отримав одразу шість нагород головної іспанської кінопремії "Гойя" 2022 року. Гав'єр Бардем грає Хуліо Бланко, харизматичного бізнесмена, який керує компанією з виробництва промислових ваг. Він готується до візиту комісії, яка нагороджує компанії за видатні досягнення в бізнесі, тож готовий на все заради мети, але, здається, всі в офісі змовилися проти нього...

23 березня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.