До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найцікавіших фільмів жінок-режисерок, які варто побачити у 2023 році

Цього року на нас очікує багато яскравих фільмів, знятих жінками-режисерками: починаючи з "Барбі" з Марго Роббі в ролі культової ляльки і до стрічки "Прісцилла" Софії Копполи, яка зображує складні стосунки Елвіса та Прісцилли Преслі.

"Кокаїновий ведмідь"

Реклама

Акторка та режисерка Елізабет Бенкс ("Янголи Чарлі", "Людина-павук") зняла цю яскраву стрічку, засновану на одній із найдивніших правдивих історій усіх часів: про ведмедя, який передозувався кокаїном... Історія трапилася 1985 року, коли наркоторговці, пролітаючи над лісами Джорджії, викинули з літака кілька пакетів з кокаїном. Їх з'їв американський чорний ведмідь, після чого впав у лють. Проте в цьому фільмі замість того, щоб померти, як трапилося в реальності, тварина сіє страшний хаос серед людей...

"Ти тут, Боже? Це я, Маргарет"

Екранізація культової книжки американської романістки Джуді Блум 1970-го року. "Ти тут, Боже? Це я, Маргарет" — зворушливе дослідження того, як дорослішає дівчинка-підліток. Маргарет (Еббі Райдер Фортсон) 11 років, її батько (Бенні Сафді) єврей, а мати (Рейчел МакАдамс) — християнка. В якийсь момент дівчина починає ставити питання про віру та релігію та вирушає у подорож самопізнання, а провідником стає її бабуся (Кеті Бейтс)...

"Про мого батька"

Чудова комедія Лаури Террусо про чоловіка (Себастьян Маніскалько), який каже батькові, італійському іммігрантові (Роберт Де Ніро), що планує зробити пропозицію своїй дівчині-американці. Уявіть собі Роберта Де Ніро в ролі батька, який їде на сімейний відпочинок, щоб зустрітися з надбагатими батьками своєї майбутньої невістки – і починається пекло. Прекрасну компанію Де Ніро у фільмі склала Кім Кетролл.

"Барбі"

Можливо, найочікуваніший фільм за останні два роки. Блокбастер Ґрети Ґервіг ("Маленькі жінки") розповідає історію Барбі, яку виганяють з Барбіленду, і та відправляється шукати щастя у світі справжніх людей. Барбі грає Марго Роббі, Раян Ґослінг — Кена, також у фільмі задіяна ціла плеяда зірок: від Хелен Міррен до Вілл Феррелл.

"Солтберн"

Новий фільм блискучої молодої режисерки Емеральд Фінелл ("Перспективна молода жінка") розповідає про життя великої аристократичної англійської родини. У головних ролях — Розамунд Пайк, Баррі Кіган, Джейкоб Елорді. Продюсерка фільму — Марго Роббі, чия кампанія вважає своєю місією підтримувати потужне жіноче кіно.

"Прісцилла"

Софія Коппола досліджує складні стосунки між Прісциллою та Елвісом Преслі (дівчині було лише 14, коли пара познайомилася, а Елвісу — 24 роки) у фільмі, заснованому на шокуючих мемуарах Прісцилли "Елвіс і я". У головній ролі — Кейлі Спені, а роль Елвіса виконав актор і музикант Джейкоб Елорді.

"Любов стікає кров'ю"

У цьому романтичному трилері Крістен Стюарт грає роль жінки, закоханої у спортсменку, що займається бодибілдінгом. Разом вони намагаються дістатися верхівки в конкурентному світі чоловіків, які правлять у цьому спорті.

"Чесна гра"

Повнометражний дебют Хлої Дюмон. Фібі Дайневор, зірка серіалу "Бріджертони", і Олден Еренрайх грають амбіційну пару, обоє з яких мають високі ставки в одному хедж-фонді. Потім несподіване підвищення одного з героїв порушує їхню взаємодію та загрожує їм серйозним розладом...

"Лі"

Біографічна стрічка "Лі" розповість про життя легендарної військової кореспондентки часів Другої світової війни Лі Міллер. Головну роль грає зіркова акторка Кейт Вінслет. В основі фільму – біографія "Життя Лі Міллер", написана Ентоні Пенроузом – сином Міллер та її другого чоловіка Роланда Пенроуза. Варто сказати, що майбутня стрічка "Лі" матиме розкішний акторський склад. Так, окрім Кейт Вінслет, у головній ролі Олександр Скарсгард, який зіграє Роланда Пенроуза (роль раніше дісталася Джуду Лоу, але актор покинув проєкт), а роль Ентоні Пенроуза виконає Джош О’Коннор.

"Нічна сука"

Чорна комедія, знята на основі однойменного бестселера Рейчел Йодер 2021 року. Про те, що головну роль у цьому дуже незвичному фільмі зіграє Емі Адамс, було відомо ще до офіційного виходу книжки — так сильно акторку захопив роман. Її героїня — домогосподарка, яка виховує маленьку дитину, поки її чоловік у постійних роз'їздах. Поступово жінка відчуває, що в ній прокидаються тваринні інстинкти, і вона перетворюється на собаку...

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.