До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 культових серіалів, які нормалізували секс

"Секс у великому місті" довів, що жінки можуть відкрито говорити про секс і вібратори. "Секс в іншому місті" й "Близькі друзі" дозволили представникам LGBTQ+ отримати визнання на той час (2000-ті), коли цю тему та її важливість майже не обговорювали. "Таємний щоденник дівчини на виклик" познайомив публіку зі світом ескорт-послуг. Кожне з шоу в цьому матеріалі допомогло розпочати діалог і стало стимулом для справжньої соціальної й культурної революції.

"Секс у великому місті"
Секс в Большом Городе

Серіал "Секс у великому місті" не потребує представлення. Це був не просто культовий серіал, а справжній прорив телебачення 1990-х років. Упродовж шести сезонів і двох фільмів глядачі стежили за пригодами Керрі Бредшоу, Саманти Джонс, Міранди Хоббс і Шарлоти Йорк. Без вагань четверо жінок розповідали про свій досвід спілкування з чоловіками, хороший чи не дуже; про секс утрьох, оргазми, вібратори і багато чого іншого.

Реклама
"Секс в іншому місті"

Так само, як і "Секс у великому місті", який нормалізував секс і, що важливіше, показав жінкам, що вони можуть відкрито говорити про нього, "Секс в іншому місті" проклав шлях для серіалів нового типу. Це шоу пропонує зовсім новий погляд на ЛГБТ-спільноту. Творці шоу поставили собі за мету розвинути світогляд людей, і їм це вдалося. У "Сексі в іншому місті" розповідається про повсякденне життя групи лесбіянок/бісексуалок і трансгендерних жінок у районі Західного Голлівуду в Лос-Анджелесі.

"Статеве виховання"
половое воспитание сексуальное просвещение

Усього за три сезони шоу Netflix "Статеве виховання" зарекомендувало себе як культовий серіал. У ньому розповідається про пригоди молодого старшокласника Отіса Мілберна, який мешкає зі своєю матір'ю-сексологинею Джин. Не дивно, що основні теми шоу присвячені сексу і взаєминам.

"Близькі друзі"
близкие друзья queer as folks

Згадайте початок 2000-х років. На екрани вийшов британський серіал, водночас сміливий і безтурботний. Це був серіал "Близькі друзі", в якому розповідається про пригоди й любовні переживання трьох молодих геїв з Манчестера: Стюарта, який стає успішним, Вінса, який не заперечує своєї сексуальності, і Натана, молодого чоловіка, якому некомфортно у власному тілі. Цей авангардний серіал ознаменував цілу епоху своїми темами, що розкріпачують.

"Блудлива Каліфорнія"
блудливая калифорния

Упродовж семи сезонів та 84 серій нью-йоркський письменник Хенк Муді (якого грає Девід Духовни) живе у вигнанні в місті Анхелес. Він розважав глядачів своєю прямотою, сарказмом і сумнівним способом життя. Він, який втішається наркотиками, алкоголем і сексом, невдалий письменник, прагне лише одного: повернути дружину й доньку.

"Таємний щоденник дівчини на виклик"

Цей британський серіал 2007 року, що складається з чотирьох 8-серійних сезонів, наробив багато галасу. Головна героїня веде подвійне життя. Удень вона — юридична секретарка у Лондоні, а вночі — дівчина за викликом. У вечірньому амплуа вона називає себе Белль і веде щоденник, у якому розповідає про свої переживання, звертаючись безпосередньо до глядачів. Результат був сміливим на той час.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.