До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 найкращих епізодів серіалу "Секс і місто"

Найкращі серії шоу "Секс і місто" діляться на дві категорії. Є ті, які своєю радістю й безтурботністю дають змогу абстрагуватися від реальності: нескінченна кількість коктейлів "Космополітен", квартири у Верхньому Іст-Сайді, журналісти, які можуть дозволити собі Prada, і незліченні інтриги із запрошеними зірками, від Бредлі Купера до Вінса Вона. Але є й ті епізоди, які висвітлюють складну (і часто жорстку) реальність жінок у патріархальному суспільстві: сексизм на робочому місці, ейджистські стандарти краси, постійний тиск "просто стати розсудливішим" і повсюдна дилема: мати дітей чи ні, коли всі, здається, "чекають" цього від тебе. У шестисезонному серіалі було 93 епізоди й напередодні перезапуску "Секса й міста" vogue згадує найкращі з них, які варто переглянути.

"Долина хлопців, яким за 20"

1 сезон, 4 серія

Реклама

Класичний для серіалу епізод, у якому Керрі спокусилася на учасника бойз-бенду 1990-х. Також у цьому епізоді глядач близько знайомиться із Шарлоттою, її вподобаннями й поглядами на стосунки. За словами Керрі, три пріоритети її подруги — це "зовнішній вигляд, манери, гроші" — романтичний підхід, який часто має для неї неприємні наслідки. Наприклад, один з її супутників, що відповідає всім вимогам, — інвестиційний банкір — просить її спробувати анальний секс за кілька тижнів після знайомства.

"Галас навколо дітей"

1 сезон, 10 серія

Нічого доброго не відбувається, коли велика четвірка залишає своє природне середовище проживання на Мангеттені — шок через депіляцію зони бікіні в Лос-Анджелесі, культурний промах у Парижі, венеричні захворювання в Гемптоні, а про Абу-Дабі навіть не варто згадувати. Однак їхні невдачі в будинку в Коннектикуті в серії "Радості материнства" кумедні й болісні водночас — кожен персонаж прислухається до власних почуттів з приводу материнства. Також зверніть увагу на подарунки Саманти й Міранди для майбутньої мами — пляшка віскі й презервативи пастельних тонів.

"Поведи мене на бейсбол"

2 сезон, 1 серія

У цьому епізоді кожна головна героїня перебуває "на піку" і якнайкраще демонструє суть свого характеру. Керрі болісно переживає через свої стосунки з містером Бігом — як на Мангеттені, так і під час гри в Бронксі, де вона запрошує бейсболіста на вечірку Dolce & Gabbana і пов’язує разом нескінченні дивні бейсбольні метафори про її романтичне життя. Міранда терпить нападки з приводу свого зовнішнього вигляду й залишається в захваті від свого Palm Pilot. Шарлотта намагається розв’язати проблему стосунків покупками в Barneys і буквально нульовим спілкуванням. Саманта використовує різні предмети, щоб продемонструвати розмір пеніса свого хлопця.

"Самотніх відстрілюють, правда?"

2 сезон, 4 серія

Просидівши всю ніч, просочена текілою Керрі зробила свій портрет для обкладинки нью-йоркського номера Single & Fabulous. У результаті журнал опублікував світлину, на якій вона мала вигляд "чогось, що застрягло в каналізації" і передовицю про лайнові стосунки. Саманта зустрічається з власником клубу сальси, Шарлотта починає спати зі своїм другом, а Міранда — із жахливим офтальмологом. Цей епізод — одне з найкращих зображень емоційних каліцтв, які відчувають (здебільшого жінки) унаслідок безглуздих відносин.

"Удар жінки на зріст 1,55"

3 сезон, 3 серія

Цей епізод переважно зосереджується на Керрі, яка, прочитавши в New York Times про весілля Біга й Наталки в Гемптоні, нав’язливо порівнює себе з керівником Ralph Lauren — тягне Саманту із собою на сніданок "Жінки в мистецтві" й сподівається натрапити на її заклятого ворога. Це перший епізод "Сексу й міста", у якому розповідається про хатню робітницю й няню Міранди Магду, яка робить хитромудрі прикраси з пакетиків трав’яного чаю і замінює вібратор Міранди... статуеткою Діви Марії. Бездоганна відповідь Міранди: "Я 34-річна самотня жінка, що живе в Нью-Йорку. Я п’ю каву, займаюся сексом, купую пироги й насолоджуюся пристроями на батарейках".

"Не питай і не розказуй"

3 сезон, 12 серія

"Не питай і не розказуй" розповідає про казкове весілля у Верхньому Іст-Сайді, що перевертає все догори дриґом — Шарлотта виявляє проблему імпотенції Трея напередодні їхнього весілля. Вона все одно вирішує провести церемонію ("Шарлотті було 34 роки, вона незаміжня і стояла в сукні за 14 000 доларів — вона виходила заміж"). Тим часом вірна своїй самовідданій формі, Керрі розповідає Ейданові про власну помилку в день весілля своєї найкращої подруги, а потім спізнюється до церкви. За словами Саманти, "шлюб не гарантує щасливого кінця, тільки кінець".

"Моя материнська плата — це я"

4 сезон, 8 серія

Мати Міранди раптово помирає від серцевого нападу в Пенсільванії, Саманта випробовує 1001 сексуальну позу з тренером боротьби з Нью-Йоркського університету в пошуках "втраченого" оргазму; і Керрі жахливо поводиться з Ейданом, навіть після того, як він купив їй казково бірюзовий MacBook у ретро-стилі (з ручкою), коли її старий комп’ютер зламався.

"Зміна одягу"

4 сезон, 15 серія

Шарлотта намагається танцювати чечітку, попри розлучення. Міранда "фальсифікує" сонограму ("Всі інші радіють моїй вагітності, коли я буду?"), у Керрі виникає алергічна реакція на перспективу заміжжя після примірювання весільної сукні. Саманта ж думає про моногамію після того, як закохалася в токсичний холостяцький архетип.

"Якорі геть"

5 сезон, 1 серія

З багатьох епізодів "Сексу й міста", які оспівують Нью-Йорк, "Підняти якоря" найкращий з усіх. Народивши дитину у фіналі попереднього сезону, Міранда пристосовується до реалій материнства, тоді як інші дівчата вирушають у круїз на яхтах з нагоди Тижня флоту. В епізоді також є ​​культова сцена, коли Саманта розміщує гнівні листівки про зради Річарда по всьому Мангеттені з допомогою поліційниці.

"Плюс один — найсамотніше число"

5 сезон, 5 серія

Жоден інший епізод "Сексу й міста" не зрівняється із цим, коли йдеться про камео. Маріо Кантоні в ролі Ентоні Марантіно, запросили допомоги в організації вечірки з нагоди випуску першої збірки есеїв Керрі; Емі Седаріс у ролі видавця й Кендіс Берген повертається як редакторка Керрі у Vogue і прототип Міранди Прістлі, Енід Фрік.

"„Фе" фактор"

6 сезон, 14 серія

"„Фе" фактор", без сумніву, є одним з найзворушливіших епізодів "Сексу й міста", який обертається навколо чудового весілля Міранди зі Стівом. У цій серії Саманті ставлять діагноз: рак грудей. Також в епізоді американський прагматизм Керрі перегукується з російським поглядом Олександра Петровського на романтику.

"Ляп"

6 сезон, 18 серія

"Ляп" розв’язує проблему сексизму й ейджизму. Найдраматичнішою є поява Крістен Джонстон у ролі Лексі Фезерстон, світської левиці 1980-х, яка падає на смерть, закуривши цигарку на коктейльній вечірці Енід на європейську інтелектуальну тему. Потім є сама Енід, яка виголошує несамовиту промову перед Керрі після зустрічі з Петровським: "Це нечесно. Він мого віку, але він ваш. А коло мене ні чоловіка. Жодного. Ніде й близько. Чоловіки можуть зустрічатися із жінками будь-якого віку, але будьмо чесними... вони частіше ведуться на фіф. І в успішної жінки, якій за 50... територія дуже обмежена, дуже обмежена. Одним словом, навіть крихітна".

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.