До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів, присвячених життю королеви Єлизавети II

Британську королівську сім’ю неодноразово зображували на телебаченні та в кіно. Особливо глядачів заворожує і вражає життя Єлизавети II. За 70 років королювання вона з’являлася на екрані в особі безлічі актрис у різних проєктах: як гумористичних, так і більш драматичних і реалістичних. Сьогодні ці фільми як ніколи актуально переглянути. Одні з найпам’ятніших перевтілень на британську монархиню згадуємо в цьому матеріалі.

Гелен Міррен у фільмі "Королева", 2006
Хелен Миррен в фильме Гелен Міррен у фільмі "Королева", 2006

У картині Стівена Фрірза "Королева", яка вийшла 2006 року, Гелен Міррен грає Єлизавету II, що оплакує смерть своєї пасербиці. Леді Діана тільки потрапила в автомобільну аварію, і люди розриваються між горем і гнівом. Тонка інтерпретація Гелен Міррен відхиляє завісу над реаліями життя суверенки. Вона зіграла Єлизавету II холодно, але також і з чарівністю, гумором і прихованими аспектами особистості. Цей сміливий вибір приніс Стівенові Фрірзу "Золотий глобус", "Оскар" і "Кубок Вольпі" на Венеційському кінофестивалі.

Реклама
Клер Фой у серіалі "Корона", 2016—2017
Клэр Фой в сериале Клер Фой у серіалі "Корона", 2016—2017

Після ролі Анни Болейн у серіалі "Вовчий зал" Клер Фой здобула міжнародну популярність у шоу "Корона". Американсько-британський серіал, що транслюється на Netflix з 2016 року, розповідає про королеву Єлизавету II з її перших кроків у суспільному житті до сьогодні. Акцент, темп, точність — бездоганна гра Фой швидко зробила серіал культовим. Роботу Клер також оцінили її колеги — актриса здобула "Золотий глобус" за найкраще втілення жіночої ролі в драматичному телесеріалі у 2017 році.

Олівія Колман у серіалі "Корона", 2019—2020
Оливия Колман в сериале Олівія Колман у серіалі "Корона", 2019—2020

Замість того, щоб згадувати тільки ранні роки правління королеви Єлизавети II, Netflix вирішив розповісти й про недавнє минуле британської королівської сім’ї в серіалі "Корона". Олівія Колман прийняла естафету від Клер Фой у 2019 році, і грає королеву в період її життя з 1964 року. Єлизавета II в особі Колман складніша й зріліша, на відміну від бунтівної інтерпретації Клер Фой.

Емма Томпсон у фільмі "Плейхаус", 2012
Эмма Томпсон в фильме Емма Томпсон у фільмі "Плейхаус", 2012

Британський серіал "Плейхаус" — антологія телевізійних п’єс, з різними сценаристами, сюжетними лініями й акторами в кожному епізоді. У 8-й серії першого сезону британська актриса Емма Томпсон зіграла Єлизавету II в сцені, заснованій на реальних подіях з життя королеви, добре відомих у Великій Британії. У липні 1982 року Майкл Фаган, 31-річний чоловік, хворий на шизофренію, увійшов до резиденції королівської сім’ї, а потім і до спальні монархині.

Джулі Волтерс у мультфільмі "Королівський коргі", 2019
Джули Уолтерс в мультфильме Джулі Волтерс у мультфільмі "Королівський коргі", 2019

Від "Біллі Елліота" до "Гаррі Поттера" і "Мамма Mia!", Джулі Волтерс — велика актриса в британській драмі, яку 2018 року нагородили Орденом Британської імперії. У 2019 вона озвучувала Єлизавету II в мультфільмі "Королівський коргі" режисерів Бена Стассена і Вінсента Кестелута. У фільмі з гумором зображено пригоди улюбленого собаки королеви Англії, який тепер став справжнім символом британської королівської сім’ї.

Жанетт Чарльз
Жанетт ЧарльзЖанетт Чарльз

Жанетт Чарльз можна вважати однією з головних знаменитостей Сполученого Королівства. Понад сорок років вона грала Єлизавету II на телебаченні й у кіно через її схожість з монархинею. Актриса знімалася в таких фільмах, як Queen Kong, Is there a cop to save the queen? і "Остін Паверс: Голдмембер". Вона почала свою кар’єру в 1974 році й закінчила у 2010 році у віці 83 років.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.