До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих серіалів про королівські сім'ї

Від неминучої "Корони" до перспективної "Катерини Великої" – Vogue.ua підготував список найкращих серіалів, у яких можна поспостерігати за життям королівських сімей з усього світу.

"Корона"

З 2017 року світ божеволіє від The Crown – серіалу неймовірних Пітера Моргана і Стівена Долдрі. Миттєвий хіт на Netflix, серіал розповідає історію повсякденного життя королеви Єлизавети II, від її коронації до найтрагічніших у житті днів. У першому і другому сезонах Єлизавету зіграла Клер Фой, а в третьому, який покаже більш інтимну сторону життя монарха, в образі королеви з'явиться акторка Олівія Колман, національна гордість Великобританії. У третього сезону "Корони" повністю новий склад. Окрім Олівії Колман, у серіалі з’явиться Тобіас Мензіс у ролі принца Філіпа замість Метта Сміта. Гелена Бонем Картер буде стильною принцесою Маргарет (раніше її грала Ванесса Кірбі), а Бен Деніелс – лордом Сноудоном. Третій сезон виходить 17 листопада, а четвертий вже знімають – тому перерва між ними не буде великою.

Реклама
"Тюдори"

"Ви гадаєте, що знаєте історію, але ви знаєте лише те, як вона закінчується. Щоб зрозуміти суть історії, вам слід повернутися до початку". Номінанти на "Золотий глобус" як "Найкращий драматичний серіал" 2007 року, "Тюдори" занурюють нас у життя Генріха VIII, знаменитого монарха, такого ж харизматичного, як і жахливого. Протягом чотирьох сезонів жодної деталі не оминули. Від кровопролиття Анни Болейн до сексуального апетиту монарха, у правлінні Генріха VIII було достатньо насильства, сексу і інтриги, щоб дати нам захопливий королівський серіал. "Тюдори" надихнули інший всесвітньо відомий серіал, "Гру престолів": відомо, що деякі персонажі є прихованими алегоріями на членів сім'ї Тюдорів.

"Катерина Велика"

У "Корони" з'явився конкурент: новий серіал "Катерина Велика". Серіал присвячений останнім рокам життя Катерини II у виконанні Гелен Міррен і її відносинам з військовим лідером Григорієм Потьомкіним у виконанні Джейсона Кларка. Історія Катерини Великої, відомої як Катерина II, сповнена скандалів, палацових інтриг і боротьби за владу. До того ж, цей серіал – справжня костюмна епопея. Тільки більше 60 вбрань створили спеціально для Гелен Міррен. Деякі сукні важили до 15 кг кожна та складалися з криноліну, двох нижніх спідниць, двох корсетів і верхнього пальта. Вишитий майже повністю вручну золотими і срібними нитками, кожен образ виготовлений з розкішної парчі і оксамиту родом з Риму, Венеції і Мілана. Над ними працювала художниця костюмів Мая Мешеде, яка також працювала над стрічками "Чаклунка" і "Герцогиня".

"Версаль"

Неперевершене правління Людовика XIV було вартим власного серіалу. Його зняв 2015 року французький канал Canal+. Серіал фокусується на будівництві Версальського палацу на замовлення молодого 28-річного монарха. Це складний час для Людовика: він стурбований трагічними подіями Фронди (низка громадянських воєн у Франції) і страждає певною параноєю. Це цікавий спосіб ознайомитися з міфом про Короля-Сонце, а ще у серіалу добре продуманий сюжет і сучасний саундтрек.

"Царство"

Уявіть, що підліткові інтриги "Пліткарки" рухаються в часі і вирушають до двору королеви Франції, Марії Стюарт. Серіал "Царство" виходив з 2013 до 2017 року: він розповідає трагічну і романтичну історію Марії, королеви шотландців, яка стала королевою Франції. Молода жінка, роль якої виконує Аделаїда Кейн, прибула до французького двору короля Генріха II у віці 15 років, щоб заручитись із принцом Франциском II. В оточенні своїх друзів і сім'ї Марія повинна навчитися справлятися з новою обстановкою, більше чи менше ворожою до її присутності.

"Вікторія"

Відома як одна з найдовготриваліших британських монархів після Єлизавети II, королева Вікторія має долю, гідну романів. Після смерті батька її виховала німецька мати. Дівчина зайняла англійський трон 20 червня 1837 року, коли їй було всього 18 років. Серіал фокусується на ранньому етапі її правління, від коронації до шлюбу з двоюрідним братом, німецьким принцом Альберт Саксен-Кобург-Готським, з яким у неї було дев'ятеро дітей. Акторка Дженна Коулман навіть покинула серіал "Доктор Хто", щоб одягнути костюм королеви Англії. Вибір, який добре окупився, оскільки вона вже знялася у трьох сезонах, і фанати з нетерпінням чекають підтвердження четвертого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.