До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рене Зеллвегер про першу роль фатальної жінки в кар'єрі

Рене Зеллвегер стала світовою знаменитістю завдяки двом ролям: кумедної і незграбної Бріджит Джонс у фільмі "Щоденник Бріджит Джонс" і одержимої кардиганами Дороті Бойд у стрічці "Джеррі Маґвайр". Цих персонажів неможливо порівняти з тією, кого вона грає в останній драмі Netflix "Що/якщо". Вперше за 20 років Зеллвегер з'явиться на екрані в ролі фатальної жінки.

Серіал "Що/якщо" схожий на відповідь XXI століття кінострічці "Непристойна пропозиція" 1993 року. Зеллвегер грає Енн Монтгомері – феноменально багату, агресивно сексуальну бізнесвумен, яка живе в Сан-Франциско. Також у сюжеті є молода пара: вчена Ліза Донован (Джейн Леві) і її чоловік – фельдшер Шон (Блейк Дженнер). Енн пропонує парі угоду: вона вкладе 80 мільйонів доларів у революційний медичний стартап Лізи в обмін на ніч з Шоном. Загалом, вже зрозуміло, що Енн – безжалісне стерво.

Реклама

Схоже, що грати такого персонажа для Рене – справжня розвага: "Хіба вона не весела? Це ж так цікаво! О, чорт забирай, – радіє Зеллвегер. – Я б ніколи так не вчинила, але вона на таке здатна і наочно демонструє це". Очевидно, на створення такого персонажа Майка Келлі, автора шоу, надихнула знаменита місіс Робінсон з фільму "Випускник" 1967 року. Тільки замість того, щоб ненавидіти себе і комплексувати, шукати розраду в алкоголі або спокушати сусідського хлопчика, героїня Зеллвегер вирішила збудувати фінансову імперію. Келлі навіть назвав героїню Зеллвегер на честь акторки Енн Бенкрофт, яка зіграла домогосподарку місіс Робінсон, що стала спокусницею у "Випускнику". Так Зеллвегер перетворилася в ексцентричного маніпулятора. У сукні Tom Ford і туфлях на шпильці вона п'є Dirty Martini і будує брудні плани з розбещення оточення.

Під час підготовки Рене дивилася різні тематичні стрічки: "Фатальний потяг", "Рука, що качає колиску" і "Основний інстинкт" – ті, що вона називає "розповідями про піднесену мораль". Крім цього, акторці довелося вивчити безліч інтерв'ю з відомими жінками-інвесторами Кремнієвої долини. "Мені просто потрібно було зрозуміти: як можна довіряти своїм інстинктам, коли наслідки вибору такі великі? Я захоплююся такою рішучістю!" – пояснює Зеллвегер. І додає: "Я також дізналася різні подробиці про життя цих бізнесвумен. Наприклад, одна з найвпливовіших з них їздить по Сан-Франциско на своєму самокаті! Звичайно, Енн Монтгомері ніколи не затягнули б на нього".

Акторська гра Зеллвегер – це те, що робить "Що/якщо" смішним і захопливим серіалом водночас. Наприклад, її героїня практикує стрільбу з лука на своїй кухні, наче це абсолютно нормальне заняття, або задумливо дивиться на грозу через вікна свого пентгаусу, коли начитує мемуари на диктофон. Але головне – легко прочитуване, яскраво виражене бажання на її обличчі. "Я захоплююся її сміливістю. Мені подобається, що вона усвідомлює свою сексуальність і майстерно її використовує".

Не дивно, що Зеллвегер така схвильована своєю новою роллю. У квітні цього року їй виповнилося 50 років, а в послужному списку так і не було схожих персонажів. "Я почуваюся дитиною. Цей вік – як чистий аркуш. Ви досягаєте моменту, коли розумієте, що ви цінуєте, і забуваєте про тиск соціуму, який раніше постійно впливав на прийняття рішень. Удачі кожній дівчині на шляху прийняття себе п'ятдесятирічною – це все, що я хочу сказати!".

"Що/якщо" – це тільки початок того, що Зеллвегер готує цього року. У стрічці "Джуді", довгоочікуваному біографічному фільмі про Джуді Гарланд, який повинен вийти цієї осені, вона грає ікону Голлівуду незадовго до того, як 1969 року алкоголізм і барбітурати остаточно взяли гору над акторкою і призвели її до смерті. Під час зйомок Зеллвегер навіть довелося виконати Somewhere Over the Rainbow і інші класичні хіти для живої аудиторії. Що змусило її прийняти ці складні ролі саме зараз? "Я просто відчуваю себе звільненою", – каже Рене.

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.