До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів із Крістофом Вальцем

Австрійський актор Крістоф Вальц зробив собі ім'я і виграв кількох "Оскарів" ролями тих персонажів, яких усі ненавидять. А втім, він є улюбленим антагоністом усіх часів, оскільки до біса чудовий у кожній з цих ролей. 4 жовтня Крістофові Вальцу виповнюється 67 років.

"Безславні виродки", 2009

Крістоф Вальц у фільмі "Безславні виродки", 2009

Мабуть, це один з найбільш ексцентричних фільмів Квентіна Тарантіно. Незважаючи на достачу насильства в кожній стрічці режисера, витримати сцени, де "безславні виродки" знімають скальп нацистам — не кожен зможе. Сюжет оповідає про дві змови з метою вбивства керівництва нацистської Німеччини. Одну запланував молодий єврейський кінематографіст, іншу — група єврейсько-американських солдатів. Головні ролі в фільмі виконали Бред Пітт, Крістоф Вальц, Майкл Фассбендер, Елай Рот, Діана Крюґер, Даніель Брюль, Тіль Швайгер і Мелані Лоран. Фільм отримав вісім номінацій на "Оскара", в одній з яких виграв Вальц у категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану". Також за свою роль Крістоф отримав нагороду на кінофестивалі у Каннах, BAFTA, премію Гільдії кіноакторів, "Вибір критиків" і "Золотий глобус".

Реклама

"Джанґо вільний", 2012

Крістоф Вальц і Джеймі Фокс у фільмі "Джанґо вільний", 2012

Ще одна співпраця Крістофа Вальца і Квентіна Тарантіно. Дикий Захід, мисливці за головами і работоргівля — кращого антуражу для Тарантіно годі й шукати. Поєднання екстравагантності і простоти персонажів підкуповує, вражає і засідає в думках. Крістоф Вальц виконує роль ексцентричного лікаря Шульца — мисливця за головами, який викуповує з рабства Джанґо, аби той допоміг йому здійснити задумане. За цю роль австрійського актора удостоїли безлічі нагород, зокрема премії "Оскар" у категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану".

"Теорема Зеро", 2013

Девід Тьюліс та Крістоф Вальц у фільмі "Теорема Зеро", 2013

Фільм винахідливого майстра режисури Террі Гілліама розповідає про комп'ютерного генія, який пристрасно бажає розгадати таємниці всесвіту. Фантазія, почуття гумору і любов до сюрреалізму дають йому змогу створювати такі чудакуваті фільми, що їм навряд чи можна знайти аналоги в світовому кіно. Сюжет чимось нагадує світ оруеллівського роману "1984": у "Теоремі Зеро" на чолі суспільства також перебуває Керівник, на якого працює цілий клан шпигунів. Є у фільмі, як і в романі Оруелла, повстанець проти системи. Його майстерно грає Крістоф Вальц. Компанію Вальцу в роботі Гілліама склали Метт Деймон, Девід Тьюліс та Тільда Свінтон.

"Великі очі", 2014

Емі Адамс і Крістоф Вальц у фільмі "Великі очі", 2014

Американський драматичний біографічний фільм, що зняв Тім Бертон, оповідає про життя американської художниці Маргарет Кін, відомої портретами і картинами з великими очима. "Великі очі" — це історія Маргарет і її чоловіка, Волтера Кіна, який приписав собі всі заслуги за феноменальну успішність картин його дружини. Головні ролі в стрічці виконали Крістоф Вальц і Емі Адамс. За цю роботу Вальца номінували на премію "Золотий глобус".

"Тюльпанова лихоманка", 2017

Крістоф Вальц і Алісія Вікандер у фільмі "Тюльпанова лихоманка", 2017

Голландія, XVII століття. Бідний закоханий художник, прекрасна молода дівчина і її старий багатий чоловік, готовий вбити за зраду. Це сюжет "Тюльпанової лихоманки" — костюмної драми режисера Джастіна Чедвіка. У головних ролях — Алісія Вікандер, Крістоф Вальц, Джуді Денч і Дейн Деган.

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.