До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних фільмів лютого

Джессіка Честейн, Марго Роббі і Діана Крюгер у фільмах про сильних дівчат в непростих життєвих ситуаціях – в лютому в прокат виходить багато феміністичного кіно.​

"Гра Моллі", з 1 лютого

Легендарний Аарон Соркін, один з кращих сценаристів світу, людина, яка придумала серіали "Новини" і "Західне крило", дебютує в якості режисера зі стрічкою "Гра Моллі". Фільм заснований на реальних подіях і розповідає історію Моллі Блум – дівчини, яка організувала підпільне казино для мільйонерів. "Принцесу покеру", як називають її журналісти, зіграла Джесіка Честейн – благородна, самодостатня. Як воно – бути жінкою в чоловічому світі – такий головний посил цієї драми.

Реклама
"Зменшення", 1 лютого

Дворазовий володар "Оскара" режисер Олександр Пейн ("Небраска") відомий як людина, яка сатирично показує американське суспільство в своєму кіно. США, найближче майбутнє. Світ зіткнувся з кризою перенаселення, і вчені знайшли вихід – винайшли спосіб зменшити зростання людини до декількох сантиметрів, що призводить до зменшення відходів від людини, до екологічно чистого життя. На цей експеримент зважується пара Сафранек, думаючи, що в крихітному тілі жити буде дешевше і простіше. Проблема тільки в тому, що чоловік (Метт Деймон) йде до кінця і зменшується, а дружина в останній момент відмовляється від ідеї. Іронічно, смішно і трохи сумно.

"Я, Тоня", 8 лютого

27-річна Марго Роббі не боїться складних ролей. Для зйомок у фільмі про фігуристку Тоні Гардінг вона поправилася на десяток кілограмів, а на зйомках костюмери щоденно кріпили їй на тіло численні накладки, щоби вона мала великий і масивний вигляд, як скандально відома фігуристка. Не дарма – можливо, 4 березня саме Марго Роббі отримає "Оскар" як найкраща актриса. "Я, Тоня" розповідає реальну історію популярної американської фігуристки Тоні Гардінг. Заради кар'єри Гардінг була готова на все – і навіть найняла спеціальну людину, аби та зламала ноги її конкурентці напередодні чемпіонату США. Це сталося в 1994-му і стало одним з найгучніших скандалів в американському спорті – і кінцем гучної кар'єри фігуристки.

"Колесо чудес", 14 лютого

Новий фільм 81-річного Вуді Аллена не змусив себе чекати. Його дія відбувається в 1950-х, в нью-йоркському парку атракціонів на Коні-Айленді. Герої, як завжди у Вуді Аллена, дуже привабливі і трохи дивакуваті – сексуальний рятувальник на пляжі в трико (Джастін Тімберлейк), відштовхуючий власник каруселі (Джеймс Белуші), його дружина – офіціантка в закусочній (Кейт Вінслет). Ці троє утворюють неабиякий любовний трикутник, в якому, згідно з синопсисом, буде місце жорстокості і зраді. "Коли я задумав фільм, то сидів і думав, а хто міг би зіграти колоритного рятувальника на пляжі родом з 1950-х? Хтось із знайомих сказав: а що, якщо Тімберлейк? ", – говорить Вуді Аллен. Інтригує.

"На межі", 22 лютого

"На межі" обов'язково варто подивитися, якщо ви вважаєте себе шанувальником Діани Крюгер – відкриєте актрису для себе з нової сторони. Це нова робота Фатіха Акіна, німецького режисера турецького походження, призера Берлінале і Венеційського кінофестивалю. Історія про жінку, яка під час вибуху в емігрантському кварталі втратила чоловіка і сина. Цю саму жінку грає Діана Крюгер – і робить це на межі.

Читайте також:

5 кращих фільмів з Джастіном Тімберлейком

Що потрібно знати про акторку Марго Роббі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.