До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 фільмів, номінованих на "Оскар", які можна переглянути онлайн

Оскарівські перегони офіційно стартували. Цьогоріч у конкурсі беруть участь різні фільми: від історичних драм до короткометражних фільмів про спорт, від науково-фантастичних фільмів до фестивальних документальних стрічок. Ми вибрали 20 номінантів цього року, які можна переглянути онлайн.

"Бути Рікардо"

Номінації: найкраща чоловіча роль (Хав'єр Бардем), найкраща жіноча роль (Ніколь Кідман), найкраща чоловіча роль другого плану (Дж. К. Сіммонс).

Реклама

Де дивитись: Amazon

Новий фільм знаменитого режисера Аарона Соркіна, лауреата премій BAFTA, "Золотий глобус", "Оскар" та "Еммі" ("Стів Джобс", "Суд над чиказькою сімкою"). Ніколь Кідман і Хав'єр Бардем грають відповідно комедійну зірку 1950-х Люсіль Болл і її чоловіка, актора Десі Арназа, які переживають особисту кризу під час знымання популярного ситкому "Я люблю Люсі".

"Тік-так, бум!"

Номінації: найкраща чоловіча роль (Ендрю Гарфілд), найкращий монтаж (Майрон Керштейн та Ендрю Вайсблюм).

Де дивитись: Netflix

Оскарівські кіноакадеміки люблять мюзикли — що ж, і ми також. "Тік-так, бум!" — чарівливий музичний фільм про талановитого й амбітного композитора Джонатана Ларсона (це реальний персонаж), який напередодні свого 30-річчя переживає кризу й намагається написати свій перший мюзикл. У ролі композитора — привабливий Ендрю Гарфілд, якого глядачі пам'ятають за роллю Людини-павука.

"CODA: Дитина глухих батьків"

Номінації: Найкращий фільм, найкраща чоловіча роль другого плану (Трой Коцур), найкращий адаптований сценарій (Шіан Хедер)

Де дивитись: AppleTV+

Один із фаворитів цьогорічного кінофестивалю "Санденс". "CODA: Дитина глухих батьків" — історія про дівчинку Рубі, яка живе в сім'ї глухих і мріє стати співачкою, але не може покинути родину, у якій вона — сурдоперекладачка. Виконавиці ролі Рубі, 19-річній актрисі Емілії Джонс, пророкують велике майбутнє.

"Круелла"

Номінації: найкращий дизайн костюмів (Дженні Біван), найкращий грим та зачіска (Наді Стейсі, Наомі Донн та Джулія Вернон)

Де дивитись: Disney

Комедія Крейга Гіллеспі ("Тоня проти всіх") про становлення культової лиходійки Круелли з Еммою Стоун у головній ролі. На початку фільму ми бачимо талановиту дівчинку Естреллу, але загибель матері змінює її — і Естрелла перетворюється на Круеллу. Дуже стильний і модний фільм із чудовою роботою костюмерів та відділу гриму й мейк-апу, які поборються за оскарівську статуетку.

"Не дивіться вгору"

Номінації: найкращий фільм, найкращий оригінальний сценарій (сценарій Адама Маккея, розповідь Адама Маккея та Девіда Сіроти), найкращий монтаж (Хенк Корвін), найкращий оригінальний саундтрек (Ніколас Брітел)

Де дивитись: Netflix

Жорстка і талановито знята сатира, де Леонардо Ді Капріо і Дженніфер Лоуренс грають вчених-невдах, які намагаються попередити світ про падіння гігантського метеорита — але їм ніхто не вірить. Режисер Адам Маккей примудряється пройтися у фільмі найактуальнішими темами з перших шпальт світових ЗМІ — від глобального потепління до расизму — і при цьому його кіно залишає неймовірно щемливий післясмак.

"Дюна"

Номінації: найкращий фільм, найкращий адаптований сценарій (Джон Спейтс, Дені Вільньов і Ерік Рот), найкраща операторська робота (Грейг Фрейзер), найкращий дизайн костюмів (Жаклін Вест та Роберт Морган), найкращий монтаж (Джо Вокер), найкращий грим і зачіска (Дональд Моват, Лав Ларсон та Єва фон Бар), найкращий оригінальний саундтрек (Ганс Циммер), найкращий дизайн, найкращий звук, найкращі візуальні ефекти

Де дивитись: Amazon

Для тих, хто, можливо, не дивився, нагадаємо: дія "Дюни" відбувається в далекому майбутньому: герцог Лето Атрейдес (Оскар Айзек) починає керувати пустельною планетою Арракіс, де видобувають цінну речовину, яка продовжує життя. Син герцога, юний і талановитий Пол (Тімоті Шаламе), має вирушити на Арракіс, щоб забезпечити своїй родині панування над нею. Крім Шаламе й Айзека, у стрічці знялися Зендая, Хав'єр Бардем, Джейсон Момоа.

"Енканто"

Номінації: найкращий анімаційний фільм, найкращий оригінальний саундтрек (Жермен Франко), найкраща оригінальна пісня ("Dos Oruguitas" Лін-Мануеля Міранди)

Де дивитись: Disney +

Чарівний сімейний мультфільм студії Disney розповідає про колумбійську дівчинку Мірабель Мадригаль, яка має вирушити в небезпечну пригоду, щоб захистити свою сім'ю, та її унікальний талант — магічні здібності.

"Рука Бога"

Номінація: найкращий міжнародний повнометражний фільм

Де дивитись: Netflix

Новий фільм одного з найяскравіших режисерів сучасної Італії Паоло Соррентіно ("Новий тато", "Велична краса"). Частково автобіографічний фільм про молодого хлопця Фабієтто, який росте, дорослішає і переживає розчарування в Неаполі 80-х. Зворушливе, гарне, розкішне кіно.

"Дім Gucci"

Номінація: найкращий грим і зачіска (Йоран Лундстрем, Анна Карін Лок та Фредерік Аспірас)

Де дивитись: Amazon

Можливо, "Дім Гуччі" спричинив неоднозначну реакцію критиків, проте оминути його увагою просто неможливо. Бурхлива історія кохання, величезний скандал, секрети, гроші та вбивство: фільм "Дім Gucci" розповідає сумнозвісну історію Патриції Реджані, італійської спадкоємиці, чиє ім’я потрапило в заголовки газет у 1995 році через причетність Патриції до вбивства її чоловіка Мауріціо Гуччі. За "Оскар" боротимуся гримери і мейкап-майстри, які чудово попрацювали над образами леді Ґаґи, Джареда Лео та інших акторів.

The Long Goodbye

Номінація: найкращий короткометражний ігровий фільм

Де дивитись: YouTube

Різ і його сім'я типового родинного дня перебувають у своєму будинку, тоді як на задньому плані по телевізору розігрується марш крайніх правих, який зрештою досягає їхніх вхідних дверей, що призводить до руйнівного результату. Головну роль зіграв британсько-пакистанський актор Різ Ахмед, якого глядачі пам'ятають за фільмами "Стрінгер" та "Звук металу"

"Незнайома донька"

Номінації: найкраща жіноча роль (Олівія Колман), найкраща жіноча роль другого плану (Джессі Баклі), найкращий адаптований сценарій (Меґґі Джілленхол)

Де дивитись: Netflix

Екранізація роману культової письменниці Елени Ферранте про матір, яка переживає кризу середнього віку. Зірка "Корони" Олівія Колман грає професорку на ім'я Леда, яка відпочиває в Греції і чий спокій на грецькому острові порушує галаслива американська родина, що оселилася поруч на курорті. Серед цих людей є молода мати (Дакота Джонсон) — приваблива й нещасна водночас, — яка нагадує Леді її саму багато років тому.

"Лука"

Номінація: найкращий анімаційний повнометражний фільм

Де дивитись: Disney+

Нова анімація студії "Pixar" присвячена легендарному композитору Еніо Морріконе: він мав написати музику для мультфільму, але пішов із життя влітку 2020 року. Головний герой цієї зворушливої ​​історії — хлопчик Лука, який проводить щасливе й безтурботне літо на Італійській Рів'єрі.

"Влада пса"

Номінації: найкращий фільм, найкращий режисер (Джейн Кемпіон), найкращий актор (Бенедикт Камбербетч), найкращий актор другого плану (Джессі Племонс і Коді Сміт-Макфі), найкраща жіноча роль другого плану (Кірстен Данст), найкращий адаптований сценарій (Джейн Кемпіон), найкраща операторська робота (Арі Вегнер), найкращий монтаж (Пітер Скіберрас), найкращий оригінальний саундтрек (Джонні Грінвуд), найкращий дизайн, найкращий звук

Де дивитись: Netflix

Головний фаворит оскарівських перегонів — новий фільм Джейн Кемпіон "Влада пса", який отримав 12 номінацій. Дія фільму відбувається на ранчо в Монтані і розповідає про двох братів, Філа (Бенедикт Камбербетч) і Джорджа (Джессі Племонс). Джордж одружується із вдовою Роуз (Кірстен Данст), а Філ, охоплений ревнощами, починає "війну" проти жінки...

"Робін Робін"

Номінація: найкращий короткометражний анімаційний фільм

Де дивитись: Netflix

Ще одна чудова анімація у нашому списку, цього разу короткометражна. Життєрадісна пташка-малинівка, що виросла у сім'ї мишей, під Різдво загадує бажання: дізнатися, хто вона насправді... Чи зможе вона зрештою літати?

Three Songs for Benazir

Номінація: найкращий короткометражний документальний фільм

Де дивитись: Netflix

Гучний документальний фільм з Афганістану. Головний герой цієї стрічки — афганець із табору біженців, який після весілля намагається поєднувати сімейне життя та свою мрію служити у національній армії.

Король Річард

Номінація: найкращий фільм, найкращий актор (Вілл Сміт), найкраща актриса другого плану (Онжаню Елліс), найкращий монтаж (Памела Мартін), найкращий оригінальний сценарій (Зак Бейлін), найкраща оригінальна пісня ("Будь живий" Діксона і Бейонсе Ноулз-Картер)

Де дивитись: Amazon

Стрічка присвячена Річарду Вільямсу — батькові легендарних тенісисток Серени і Вінус Вільямс. Фільм розповідає про те, скільки зусиль він витратив на те, щоб виростити чемпіонок; як прорахував розвиток їхньої кар'єри в юності, на які жертви й компроміси йому доводилося піти, але тотальна віра в талант доньок допомогла йому пройти цей шлях. Блискуче зіграв Річарда Вільямса актор Вілл Сміт.

"Справи мистецтва" (Affairs of the Art)

Номінація: найкращий короткометражний анімаційний фільм

Де дивитись: YouTube

Намальований вручну мультфільм, який уже встиг отримати 26 нагород на кінофестивалях у всьому світі. Мультфільм розказує про популярного анімаційного персонажа Беріл, яка одержима бажанням стати художницею, та її ексцентричною сім'єю.

"Макбет"

Номінації: найкраща чоловіча роль (Дензел Вашингтон), найкраща операторська робота (Бруно Дельбоннель), найкращий художник-постановник

Де дивитись: Apple TV+

Фільм Джоела Коена об'єднує чудових акторів Дензела Вашингтона і Френсіс МакДорманд. Вони грають лорда Макбета і Леді Макбет, двох неоднозначних персонажів Шекспіра. (Нагадуємо, що п'єса розповідає про криваву узурпацію Макбетом шотландського престолу — за підтримки й підбурювання його дружини, після того, як три відьми пророкують, що він стане королем).

"Спенсер"

Номінація: найкраща жіноча роль (Крістен Стюарт)

Де дивитись: Amazon

Баойпік принцеси Діани з Крістен Стюарт у головній ролі. Фільм викликав неоднозначну реакцію критиків, але в чомусь зійшлися майже всі — це одна з найсильніших робіт актриси Крістен Стюарт.

"Відведи мене додому" (Lead me home)

Номінація: найкращий короткометражний документальний фільм

Де дивитись: Netflix

Цей короткометражний фільм, відзнятий упродовж трьох років у Лос-Анджелесі, Сан-Франциско та Сіетлі, розповідає про безхатьків. Його герої — кілька цілком реальних людей, які мешкають на вулиці. Фільм викликає дискусію про епічні масштаби цієї тривожної проблеми, що постійно зростає.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.