До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 блокбастерів, на які очікуємо у 2022 році

2022 рік можна сміливо назвати роком блокбастерів — нас чекає новий "Бетмен", друга частина культового "Аватара", новий "Тор". Ми зібрали в одному матеріалі найочікуваніші та найепічніші блокбастери року.

Роберт Паттінсон у ролі Бетмена
"Бетмен"

Безперечно, одна з найочікуваніших прем’єр для всіх шанувальників супергеройського кіно цього року — поява Роберта Паттінсона в ролі Бетмена. Судячи з перших кадрів зі знімального майданчика, костюм як Брюса Вейна, так і супергероя, сидить на Паттінсоні чудово. Джеффрі Райт грає комісара Гордона, Зої Кравіц — Селіну Кайл, що також відома як Жінка-кішка, Колін Фаррелл — Освальда Кобблпота / Пінгвіна, а Пол Дано — Загадника, тож нас чекає безпрецедентний акторський склад. У режисерському кріслі Метт Рівз, який зняв серіал "Убивчий відділ" і дві частини "Планети мавп". Прем’єру заплановано на березень.

Реклама
"Морбіус"

Ще одна яскрава акторська робота минулого року — це Джаред Лето в ролі доктора Морбіуса, перші кадри з яким також мають дуже ефектний вигляд. Стрічка розповість історію доктора Морбіуса — талановитого науковця, що, прагнучи вилікуватися від рідкісного захворювання крові, стає вампіром. Майкл Морбіус уперше з’явився в коміксах Marvel у 1971 році та вважається одним з найнеоднозначніших і найскладніших персонажів всесвіту Marvel.

28 січня

"Фантастичні звірі: таємниці Дамблдора"

Після великої перерви на екрани повертається франшиза "Фантастичні звірі" (приквел до історії про Гаррі Поттера). Нагадаємо, що в третій частині головні ролі виконують Едді Редмейн (у ролі магізоолога Ньюта Скамандера), Джуд Лоу (у ролі молодого Альбуса Дамблдора) і Мадс Міккельсен (що замінює Джонні Деппа) у ролі злого чарівника Гріндельвальда. Не в змозі зупинити його самотужки, Дамблдор доручає магізоологу Ньюту Скамандеру (Едді Редмейн) очолити команду чарівників, відьом і одного магла-пекаря в небезпечній місії.

8 квітня

"Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля"

Що ж, 2022-й пройде під знаком яскравих акторських перевтілень. І якщо Роберт Паттінсон грає Бетмена, та й взагалі знімається в супергеройському кіно вперше, то його колега Бенедикт Камбербетч повертається до ролі доктора Стренджа вже вшосте (якщо взяти до уваги всіх "Месників" і останню "Людину-павука"). Сюжет нової картини звучить загадково: Стрендж вивільняє неймовірне зло, щоб протистояти другові, який став ворогом. Події стрічки продовжують сюжет фільму "Месники. Фінал" і серіалу "ВандаВіжн".

25 березня

"Флеш"

"Флеш" — справжній довгограйний проєкт: робота над фільмом триває понад 15 років. У ролі Баррі Аленна (Флеш) — судово-медичного експерта, який внаслідок удару блискавки й отруєння хімічними речовинами дістав здатність рухатися з надлюдською швидкістю, з’явиться Езра Міллер. Також до нього приєднається Бен Аффлек у ролі Бетмена, а Майкл Кітон зіграє постарілого Бетмена з альтернативної реальності. Режисер стрічки — аргентинець Андреа Мускетті, який зняв обидві частини фільму жаху "Воно".

4 листопада

"Тор: Кохання та грім"

Довгоочікуване повернення Кріса Гемсворта до ролі сміливого Тора. "Тор: Кохання та грім" стане безпосереднім продовженням подій фільму "Тор: Раґнарок" 2017 року. До речі, контракт Кріса Гемсворта з Marvel закінчився у 2019 році, але той виявив бажання продовжити грати Тора, якщо сценарій буде гідним. Що ж, сценарій до нового фільму написав Тайка Вайтіті (він також режисер), що здобув "Оскара" за стрічку "Кролик Джоджо" — тож є всі шанси, що новий "Тор" буде видатним. У новому фільмі Наталі Портман зіграє жіночу версію Тора, також з’являться Крістіан Бейл, Кріс Пратт, Дейв Батіста і Він Дізель.

8 липня

"Аватар 2"

Чутки про продовження "Аватара" ходили понад 10 років (фактично з дати прем’єри першої частини у 2009-му) — і ось, у 2022 році Джеймс Кемерон нарешті випустить свій витвір у прокат. Синопсис каже, що друга частина стане "продовженням розповіді про долю народу наві, колишнього землянина Джейка Саллі в тілі аватара і його супутниці Нейтірі". Фільм розповість про їхнє кохання та історію їхньої нової родини. Головні ролі зіграють Сем Вортінгтон, Зої Салдана і Сігурні Вівер. Більша частина подій відбуватиметься на морському дні, і для підготовки до створення фільму Джеймс Кемерон навіть занурювався на дно Маріанської западини.

грудень 2022

"Людина-павук: Навколо всесвіту 2"

"Людина-павук: Навколо всесвіту 2" — продовження мультфільму 2018 року, який зібрав у прокаті понад 370 мільйонів доларів. Нагадаємо, що головний герой цієї анімації — Майлз Моралес, звичайний підліток з Нью-Йорка, який раптово набуває тих самих здібностей, що й Людина-павук. У новому фільмі він подорожуватиме навколо всесвіту й зустрінеться з командою людей-павуків.

7 жовтня

"Аквамен 2"

Джейсон Момоа, Ембер Герд, Дольф Лундгрен з’являться у другій частині "Аквамена", ну а в режисерському кріслі — беззмінний Джеймс Ван, що зняв першу частину, а також усі вісім частин "Пили". Нагадаємо, що у 2018 році перша частина фільму про пригоди сина королеви підводного царства Атлантида Аквамена зібрала в прокаті рекордні півтора мільйона (з бюджетом у 200 мільйонів), тож творці покладають на продовження великі надії.

грудень 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.