До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших кінострічок осені

Екранізація "Щигля", повернення стрічок "Чаклунка" з Анджеліною Джолі і "Ангелів Чарлі" з Крістен Стюарт в одній з головних ролей – ця осінь має, чим нас потішити.

Кадр з фільму "Щиголь"
"Де ти поділась, Бернадетт?"

В основі фільму – однойменний бестселер американської письменниці Марії Семпл, який видали в 25 країнах і визнали одним з найкращих сатиричних романів десятиліття. Це історія ексцентричної Бернадетт, талановитої, але трохи замкнутої архітекторки, яка зникає за кілька днів до Різдва. Головну роль в екранізації виконала Кейт Бланшетт, а в режисерському кріслі – легендарний Річард Лінклейтер, триразовий номінант на премію "Оскар", який зняв "Отроцтво" і "Перед опівніччю".

Реклама

У кіно з 5 вересня.

"Заборонений"

Дмитро Ярошенко, провідний актор київського театру "Дах", зірка вистав "Король Лір", "Річард Третій" та "Ідіот", виконує роль поета-шістдесятника і правозахисника Василя Стуса в новому фільмі "Заборонений". Події кінострічки розвиваються в останні місяці життя письменника 1985 року, з постійними флешбеками в минуле, а центральна історія стрічки – боротьба Стуса з радянським режимом.

У кіно з 3 вересня.

"Щиголь"

В екранізації "Щигля", одного з головних романів десятиліття, грають зірки: Ніколь Кідман, Енсел Елгорт і Сьюзан Сарандон. Авторка книжки, Донна Тартт, написала розповідь на 800 сторінок: з моменту, коли 13-річний Тео Деккер опиняється в епіцентрі вибуху в Метрополітен-музеї, і до фіналу, де парубку, який занурився в підпільний світ мистецтва, вже 26 років. Як вмістить цю Дікенську історію в дві години екранного часу режисер Джон Кроулі ("Бруклін") – ще загадка. Зважаючи на коментарі, актори фільму просто в захваті від зйомок. Так, Ніколь Кідман називає роман Донни Тартт справжньою одіссеєю і каже, що вирішила під час зйомок віддаватися переживанням і потоку історії, яку вигадала Тартт.

У кіно з 26 вересня.

"Джокер"

"Джокер" – новий бойовик режисера Тода Філліпса. Роль Джокера, одного з головних лиходіїв всесвіту DC, пропонували Леонардо ді Капріо, але актор відмовився заради зйомки у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". На головну роль також розглядали Бредлі Купера, Джейка Джилленгола, Адама Драйвера, Джеймса Франка і Білла Скарсгарда, але врешті-решт вона дісталася Гоакіну Феніксу. Нова стрічка – це спін-офф про одного з найвідоміших, найбільш божевільних і небезпечних поганців всесвіту DC, що описує появу Джокера.

У кіно з 3 жовтня.

"Дощовий день в Нью-Йорку"

"Дощовий день у Нью-Йорку" – романтична комедія з Тімоті Шаламе, Ель Феннінг, Селеною Гомес, Джудом Лоу і Лівом Шрайбером у головних ролях. Робота над фільмом завершилася ще 2017 року, але його дистриб'ютор Amazon Studios відтермінував випуск через неоднозначну ситуацію, пов'язану з Вуді Алленом і рухом #MeToo. Шаламе і Феннінг грають пару, що приїжджає до Нью-Йорка на романтичні вихідні і потрапляє в кілька смішних крутанин.

У кіно з 3 жовтня.

"Чаклунка: Повелителька темряви"

Анджеліна Джолі знімається в кіно рідко, але влучно. Восени у прокаті представлять другу частину вже культової кінострічки про Малефісенту під назвою "Чаклунка: Повелителька темряви". Нагадаємо, що перший фільм про злу чаклунку вийшов 2014 року і став комерційно успішним: зібрав у світовому прокаті більше 750 мільйонів доларів. І якщо перша частина була диснеївською адаптацією історії про Сплячу Красуню, то про сюжет другої ще відомо мало, лише те, що вона продовжить історію, розказану у першій частині. У головних ролях, крім Анджеліни Джолі: Мішель Пфайффер, Ель Феннінг і Чиветел Еджіофор.

У кіно з 17 жовтня.

"Абатство Даунтон"

Нарешті на великих екранах представлять повнометражну кінострічку "Абатство Даунтон" – продовження однойменного серіалу, який свого часу потрапив у книгу рекордів Гінесса, як "найбільш обговорюваний критиками серіал" і отримав нагороди BAFTA, "Золотий глобус" і "Еммі". Фільм розповість про життя героїв після закінчення серіалу. Дія розгортатиметься 1927 року, а в центрі сюжету фігуруватиме історія про аристократичну родину Кроулі, що живе в маєтку Даунтон і готується до приїзду королеви Марії і Георга V. У фільмі знялися: Меггі Сміт, Мішель Докері, Джоан Фроггатт, Брендан Койл, Г'ю Бонневілль.

У кіно з 31 жовтня.

"Додому"

Без перебільшення, "Додому" – один з найбільш очікуваних українських фільмів року. Це повнометражний дебют 26-річного режисера з Криму, Нарімана Алієва, про який вже всі говорять: фільм увійшов до програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, в липні "Додому" отримав гран-прі Одеського кінофестивалю, а тепер, можливо, буде номінантом на "Оскара" від України. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи і його синів, які виїхали після анексії Криму до Києва. Головну роль Мустафи виконав Ахтем Сеїтаблаєв, актор і режисер гучної картини "Кіборги".

У кіно з 8 листопада.

"Ангели Чарлі"

Нові "Ангели Чарлі" будуть ненудними: Елізабет Бенкс – у режисерському кріслі, Крістен Стюарт і Наомі Скотт – у головних ролях. Перш за все, слід знати, що у третьої частини франшизи про дівчат-спецагентів бездоганний сценарій: над ним працювала сама Елізабет Бенкс і Крейґ Мазін, який написав сценарій до серіалу "Чорнобиль". Ангелів Чарлі цього разу зіграють Наомі Скотт, Елла Балінська і Крістен Стюарт. Про сюжет поки відомо небагато. Є агентство, що займається високими технологіями і готує диверсію проти планети. Врятувати людство готові Ангели Чарлі. У новій частині стрічки агентство Таунсенда стало глобальним підприємством з цілою мережею Ангелів по всьому світу, які "на зв’язку і допомагають один одному". У нього є офіси в Пекіні, Берліні, Лондоні, Лос-Анджелесі, Мумбаї, Найробі і Сан-Паулу.

У кіно з 14 листопада.

"Гарет Джонс/Ціна правди"

В українському прокаті покажуть довгоочікуваний фільм номінантки на "Оскара", BAFTA і володарки "Срібного ведмедя" Берлінале, Агнешки Голланд; копродукцію України та Польщі. У центрі стрічки "Гарет Джонс/ Ціна правди" – реальна історія британського журналіста Гарета Джонса, що перший на заході написав про Голодомор 1932-33 років в Україні. Головну роль зіграє британець Джеймс Нортон, якого глядачі пам'ятають з серіалу "Війна і мир". У 1930-і роки журналіст Гарет Джонс вирушив у Радянський Союз, а потім опублікував свій знаменитий прес-реліз про голод у СРСР, який критично сприйняли на Заході. Події у фільмі відбуваються саме в ці роки: Гарет Джонс вирушає до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна і написати статтю. Пізніше біографія Гарета Джонса і його пригоди в СРСР стали основою роману Джорджа Оруелла "Колгосп тварин". Крім Джеймса Нортона у фільмі знялися Ванесса Кірбі ("Корона") і Пітер Сарсгаард ("Чудова сімка").

У кіно з 28 листопада.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.