До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів цієї зими

Новий сезон готує багато цікавих кіноновинок. Серед них як блокбастери — продовження культової "Матриці", "Людини-павука" і "Морбіуса" з Джаредом Лето, так і фестивальні гіти — наприклад, гучний фільм Олега Сенцова "Носоріг".

Леонардо Ді Капріо і Дженніфер Лоуренс у фільмі "Не дивися вгору"
"Вест-сайдська історія"

Довгоочікуваний мюзикл Стівена Спілберга нарешті виходить у прокат. "Вест-сайдська історія" — мюзикл за мотивами культового фільму Роберта Вайза, який дістав 10 статуеток "Оскара" і ввійшов в історію як один з найкращих американських кіномюзиклів. Це адаптація історії про Ромео й Джульєтту, подія якої перенесли в Нью-Йорк 1950-х. Головні герої — закохані підлітки Тоні й Марія з двох вуличних банд-конкурентів. Фільм зняли за сценарієм Тоні Кушнера, який раніше працював зі Спілбергом над "Мюнхеном" і "Лінкольном".

Реклама

9 грудня

"Людина-павук: Додому шляху немає"

Том Голланд, Зендая, Бенедикт Камбербетч, Джон Фавро — навіть якщо ви байдужі до фільмів про супергероїв, то щонайменше акторський склад нової стрічки про Людину-павука вас вразить. "Людина-павук: Додому шляху немає" — продовження двох фільмів: "Людина-павук: Повернення додому" (2017) і "Людина-павук: Далеко від дому" (2019). У новій частині Пітер Паркер (Том Голланд) звертається по допомогу до Доктора Стренджа (Бенедикт Камбербетч) — щоб приховати від світу, хто ж насправді Людина-павук, та ситуація загострюється, а з інших усесвітів приходять несподівані лиходії.

16 грудня

"Не дивися вгору"

Леонардо Ді Капріо, Дженніфер Лоуренс, Меріл Стріп, Кейт Бланшет, Тіматі Шаламе, Аріана Гранде і Джона Гілл — безпрецедентний акторський склад нас чекає в комедії Адама Маккея (автор фільму "Влада" з Крістіаном Бейлом) "Не дивися вгору". Герої Лоуренс і Ді Капріо — вчені-астронавти, які дізнаються, що скоро на землю впаде гігантський метеорит. Вони вирушають у тур, намагаючись попередити людство про неминучу катастрофу — але вченим чомусь ніхто не вірить, світ сміється над ними й не сприймає серйозно...

10 грудня

"Матриця: Воскресіння"

"Матриця: Воскресіння" — четверта частина культової стрічки з Кіану Рівзом, яку зняла Лана Вачовська. Кіану Рівз повертається до ролі Нео, що зробила його наприкінці 90-х улюбленцем усього світу, а канадська актриса Керрі-Енн Мосс — до ролі Трініті. Чутки про те, що Матриця матиме продовження, ходили понад п’ять років — і виявилися правдою. Судячи з трейлеру, щонайменше саундтреки до фільму прекрасні — однією з головних пісень стала композиція White Rabbit гурту Jefferson Airplane, випущена 1967 року.

22 грудня

"Морбіус"

"Морбіус" — це історія про талановитого вченого, доктора Морбіуса, який, намагаючись вилікуватися від рідкісного захворювання крові, стає вампіром. Роль Майкла Морбіуа — одного з найнеоднозначніших і найскладніших персонажів усесвіту Marvel — дісталася Джаредові Лето. Майкл Морбіус уперше з’явився в коміксах Marvel у 1971 році. Критики вже припускають, що глядачі порівнюватимуть Морбіуса Джареда Лето саме з Джокером, оскільки і Джокер, і Морбіус — герої з негативною харизмою, що заслужили репутацію неоднозначних персонажів усесвіту DC і Marvel відповідно.

22 січня

"Алея жаху"

Психологічний трилер за мотивами однойменної книжки Вільяма Ліндсі Грешема 1946 року. "Алея жаху" — плід праці лауреата "Оскара" Гільєрмо дель Торо (одна з найяскравіших останніх його робіт — "Форма води" 2017 року). У фільмі дель Торо зібрав зірковий ансамбль, до якого входять Бредлі Купер, Кейт Бланшетт, Тоні Коллетт і Віллем Дефо. Історія фокусується на аферистові Стені Карлайлі, який працює карнавальним фокусником і видає себе за людину, що чує голоси мертвих. Як і у разі з іншими фільмами дель Торо, можна сподіватися захопливого й стильного фільму, посмак від якого триматиметься ще довго після закінчення титрів.

16 грудня

"Офіційний конкурс"

Чарівна комедія з Пенелопою Крус і Антоніо Бандерасом. Мільярдер у літах хоче залишити свій слід у вічності й вирішує спродюсувати фільм, маючи надію створити культовий шедевр. Він запрошує ексцентричну режисерку (Пенелопа Крус), яка вибирає на головні ролі двох знаменитих акторів. Та є одне "але" — ці двоє на дух не переносять один одного. Фільм брав участь у конкурсі Венеційського кінофестивалю.

20 січня

"Смерть на Нілі"

Екранізація одного з найпопулярніших романів Агати Крісті й продовження історії, описаної в книзі "Вбивство в „Східному експресі"". За сюжетом, "після розкриття вбивства в „Східному експресі" Еркюль Пуаро вирушає до Єгипту, де безпосередньо на Нілі пристрасті всередині любовного трикутника призвели до вбивства"... Роль детектива дісталася Кеннету Брані, який, окрім того, став режисером фільму. Також у стрічці знялися Галь Гадот ("Диво-жінка"), зірка серіалу "Статеве виховання" Емма Маккей і Роуз Леслі, відома за серіалом "Гра престолів". Одним з головних героїв стрічки став жовтий діамант Tiffany вагою в 128 каратів, який поцуплять у фільмі...

10 лютого

"Стоп-земля"

"Стоп-земля" — дебютна стрічка молодої української режисерки Катерини Горностай, що цього року здобула приз на Берлінському кінофестивалі. Це зворушлива й чуттєва картина про дорослішання. Головна героїня — учениця київської школи, 16-річна Маша. Не почуватися дивно й відчужено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна і Сеня, які, як і вона, по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Маша закохується в однокласника Сашу й розуміє, якщо не наважишся запитати — ніколи не дізнаєшся, чи взаємне це почуття.

3 лютого

"Носоріг"

Один з найочікуваніших українських фільмів майбутнього року — нова стрічка Олега Сенцова "Носоріг". Працювати над фільмом почали ще у 2012 році й відновили роботу ​​у 2019 після звільнення Сенцова; сюжет ґрунтується на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу й починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він сподівався. Головну роль у фільмі грає непрофесійний актор, активіст Сергій Філімонов.

24 лютого

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.