До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних серіалів 2019 року

Повернення "Гри престолів" і "Великої маленької брехні", телевізійний дебют Кейт Бланшетт і мюзикл "Знедолені" на BBC – нас чекає яскравий і цікавий рік.

Ніколь Кідман і Меріл Стріп, другий сезон серіалу "Велика маленька брехня"
"Гра престолів"

Восьмий і фінальний сезон "Гри престолів" буде найепічнішим за всі вісім років існування серіалу. На виробництво кожної серії, а всього їх буде 6, продюсери витратили 15 мільйонів доларів – бюджет позамежний. Зйомки ще ніколи не були такими масштабними: робота над серіалом тривала одночасно в Хорватії, на Канарських островах, в Андалусії та Ісландії. Восьмий сезон безпосередньо продовжить події, які відбулися в сьомому. Нагадаємо, що сьомий сезон закінчився тим, що армія Білих Ходоків прорвалася за стіну, яку зруйнувала за допомогою одного з драконів Дейнеріс – тому восьмий сезон зобов'язаний шокувати.

Реклама

Прем'єра – в квітні 2019 року.

"Проект Синя книга"

Один з найяскравіших і самобутніх режисерів нашого часу Роберт Земекіс ("Форрест Гамп", "Хто підставив кролика Роджера", "Назад в майбутнє") зняв для каналу History серіал про НЛО. "Проект Синя книга" – історія про скромного астрофізика Джозефа Гайнека, якого вербують ВВС США для того, щоб вивчати НЛО. Докази про його існування надають льотчики, американські військові і поліцейські. Гайнека грає Ейдан Гіллен, якого багато хто пам'ятає з серіалу "Гра престолів", а за сценарій відповідає Шон Яблонскі, який придумав серіал "Форс-мажори".

Прем'єра – січень 2019 року.

"Справжній детектив"

За сценарій третього сезону знову відповідає незмінний продюсер і письменник Нік Піцоллатто – людина, яка і вигадала "Справжній детектив". Але сценарій до кількох серій також напише Девід Мілч – легендарний телевізійний продюсер, який написав сценарій серіалу "Поліція Нью-Йорка". Але ще цікавіший акторський склад: в головній ролі – Махершала Алі, якого називають одним з головних номінантів на "Оскар" 2019 за фільм "Зелена книга". Махершала Алі грає головну роль детектива Вейна Гейса, який розслідує справу про вбивство з участю зниклих дітей. У розслідуванні йому допоможуть напарник Роланд Вест (Стівен Дорф) і вчителька Амелія Ріардон (Кармен Еджого).

"Чорний понеділок"

20 січня на каналі Showtime відбудеться прем'єра комедійного серіалу "Чорний понеділок" від прекрасного дуету коміків Сета Рогена і Евана Голдберга. Серіал присвячений знаменитому "чорному понеділку" – 19-ому жовтня 1987 року, коли в Штатах стався найбільший в історії обвал фондового ринку. Він став справою рук четвірки аутсайдерів Уолл-стрит, які таким чином хотіли розбагатіти і зануритися в красиве життя. Сет Роген і Еван Голдберг не тільки шоураннери, але ще і режисери перших двох епізодів – так що буде смішно.

"Сексуальна освіта/ Sex ed"

Sex ed – так коротко і яскраво називається новий проект Netflix про проблеми сексуального виховання підлітків. Головного героя – хлопця, який відкрив в школі щось на зразок сексуально-терапевтичної клініки для однокласників, грає молодий актор Ейс Баттерфльд, а його маму і одночасно секс-терапевта – Джилліан Андерсон. У героя Ейса проблем з темами сексу немає, тому що мама-терапевт завжди готова підказати і проконсультувати, і хлопець вирішує допомогти однокласникам ...

Прем'єра – 11 січня.

"Велика маленька брехня"

Найстильніший серіал 2017 року, відмінна режисерська робота Жана-Марке Валле, володар восьми премій "Еммі" – серіал "Маленька велика брехня", на радість шанувальникам, повертається на екрани. У другому сезоні і так блискучий склад зміцнився: в ролі свекрухи Селести Райт і матері загиблого Олександра з'явиться Меріл Стріп, яка планує розібратися, що ж діється в сонячному місті Монтерей. Над другим сезоном працює режисер Андреа Арнольд – британка, в портфоліо якої премія "Оскар" і участь в конкурсі Каннського кінофестивалю.

"Корона"

Головна новина в тому, що роль королеви Єлизавети II у третьому сезоні "Корони" гратиме вже не Клер Фой, яка знімалася в перших двох сезонах, а Олівія Колман. Для Колман 2019 рік, ймовірно, буде сповнений і номінацій, і нагород – вона одна з головних претенденток на "Оскара" за роль, знову ж таки, королеви у фільмі Йоргоса Лантімоса "Фаворитка". Поки ж продюсери щедро діляться кадрами зі зйомок третього сезону "Корони", де, крім Колман, з новачків задіяна Гелена Бонем-Картер: вона зіграє принцесу Маргарет, змінивши на цій ролі актрису Ванессу Кірбі. Нагадаємо, що дія другого сезону закінчилося 1964 року. Третій сезон покаже нове десятиліття в британській історії – і в історії британської королівської сім'ї: ймовірно, глядачі побачать молодого принца Чарльза, а також, можливо, і Діану Спенсер в зовсім дитячому віці.

"Знедолені / Les Misérables"

30 грудня на каналі BBС One показали телевізійну версію знаменитого роману Віктора Гюго "Знедолені". Перше, що кидається в очі, – блискучий кастинг: в ролі Жана Вольжана – Домінік Вест, зірка серіалу "Прослушка", а Фонтіну грає Лілі Коллінз. Всі шість серій зняв Том Шенкленд – режисер серіалу "Залишені", а сценарій написав один з авторів "Карткового будинку" Ендрю Девіс. Продюсери обіцяють зробити з епічного роману Гюго про Францію початку ХХ століття сучасну історію.

Fosse/Verdon

"Фоссе / Вердон" – байопік, який розповість про один з найяскравіших дуетів на американській сцені ХХ століття: хореографа, режисера бродвейських мюзиклів "Кабаре", "Весь цей джаз", "Чикаго" Бобе Фоссе і його дружину, і соратницю Гвен Вердон , актрису і танцівницю. Головні ролі в байопіку зіграють Мішель Вільямс і Сем Рокуелл, якого глядачі пам'ятають з фільму "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі". Фільм зосередиться на тому, як пара Фоссе і Вердон зробила революцію на Бродвеї і увійшла в історію американської поп-культури.

"Місіс Америка"

2019 року на телебаченні дебютує Кейт Бланшетт – одна з небагатьох актрис А-класу, яка ще не спробувала себе на цьому полі. "Місіс Америка" вийде на каналі FX, а творець серіалу – Даві Воллер, яка раніше працювала над "Божевільними". Серіал присвячений гіперакутальній темі – руху за рівноправність чоловіків і жінок, що відбувався в 70-ті роки минулого століття в Штатах. Кейт Бланшетт грає Філіс Шлефлі – активістку з антифеміністичною позицією. "Немає більш доречного часу для того, щоб розібратися в цьому періоді. Зараз це дуже актуально", – говорить про матеріал Кейт Бланшетт.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.